S-au răzgândit. Măștile simple nu mai sunt eficiente

1

Autoritățile din Bavaria au ordonat purtarea măștilor FFP2 de înaltă protecție în magazine și în transportul public. Se consideră că masca de protecţie obişnuită nu mai este suficientă, scrie dw.com.

Argumentul este acela că măștile obișnuite îi protejează pe ceilalți, mai puțin pe purtător, însă măștile FFP2 ar putea proteja mult mai bine și purtătorul. Măsurile de igienă vor trebui în continuare respectate.

Germania a dispus măsuri de restricție foarte dure pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Cei identificați ca vulnerabili – în general persoanele în vârstă de 60 de ani și peste, precum și cei cu anumite boli cronice – vor putea primi măști FFP2 de la farmacii. Și persoanele nevoiașe vor primi aceste măști, cu sprijinul autorităților.

Se discută din ce în ce mai mult în presa germană despre faptul că guvernul ar putea urma exemplul Bavariei și să facă obligatorie purtarea măștii FFP2 pe întregul teritoriu. 

În majoritatea țărilor, măștile de tip FFP2 au fost rezervate pentru personalul medical, pentru protecție sporită. Iată, însă, că această măsură ar putea fi extinsă și la nivelul populației. Rămâne de văzut dacă există furnizori care vor putea acoperi cererea extrem de mare în acest caz și ce impact va avea acest lucru asupra prețului.

Bavaria nu este singura autoritate din Europa care a impus acest lucru.

Se pare că și în Austria, oricine dorește să intre într-un supermarket de săptămâna viitoare o poate face numai dacă folosește o mască FFP2, a anunțat guvernul. În prezent o mască de acest tip are un preț mult mai mare decât o mască chirurgicală obișnuită. Din acest motiv, guvernul a anunțat că persoanele cu venituri mici ar trebui să primească măștile care vor fi necesare în curând gratuit. Distribuția acestor măști trebuie clarificată de Ministerul Sănătății în zilele următoare, scrie krone.at.

Pentru moment, în România nu s-a ridicat această problemă, însă dacă autoritățile române vor decide să urmeze exemplul acestor state, nu e exclus să fim nevoiți să achiziționăm măști FFP2 cât de curând.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Adrian D. spune

    Eu zic sa ne punem măști de gaze dacă tot e treaba asa.😐

    P. S: Este o glumă și trebuie tratata ca atare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate