Directoarea școlii în care un profesor a cerut poze nud unei eleve, demisă de ministrul Educației

0

UPDATE:

Dosarul penal deschis pe aceste suspiciuni s-a terminat cu clasarea cauzei întrucât, spun procurorii, ”în privința infracțiunilor de hărțuire si amenințare se constată că fapta nu este prevăzută în legea penală, iar în privința infracțiunii de folosire abuzivă a funcției în scop sexual fapta nu există.

Profesorul din Piatra-Neamț care i-a cerut unei eleve poze nud este cercetat discipinar, iar directoarea adjunctă a liceului în care învăța eleva a fost demisă pentru că i-a luat apărarea cadrului didactic și a certat-o pe tânără, a spus la Digi24 ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„La modul general toleranță zero pentru astfel de comportamente. Din discuția pe care am avut-o în această seară cu inspectorul general, i-a fost cerută demisia doamnei director adjunct care a încercat să-i ia apărarea acestui cadru didactic.(…)I-a făcut o vină elevei că s-a înscris la clasa de mecanică, este inadmisibil să faci o vină unui elev că s-a înscris la o anumită clasă.”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Întrebat dacă profesorul mai face cursuri pe durata cercetării disciplinare, Cîmpeanu a spus: „Cred că va fi suspendat de la cursuri , este normal să fie suspendat pentru această perioadă.

Inspectoratul Școlar Neamț a dispus o anchetă după apariția materialului RISE Project, anunțând Ministerul Educației în legătură cu situația. De asemenea, IPJ Neamț anunță că în cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de hărțuire sexuală, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț.

Citește și Poliția din Neamț reacționează la ancheta RISE Project: dosar penal de hărțuire sexuală

Din datele prezentate de RISE Project, se pare că un profesor de matematică de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Piatra Neamț ar fi hărțuit sexual o elevă de 21 de ani de la seral. Din capturile conversațiilor care au avut loc între cei doi, reiese că profesorul a solictat elevei să îi trimită poze nud, condiționând actul de învățământ cu note pe… frumusețe.

Pe această speță, conducerea școlii încearcă să se delimiteze de scandal, motivând că hărțuirea nu ar fi avut loc în incinta unității de învățământ.

Directoarea adjunctă a școlii consideră că incidentul nu este problema școlii. Hărțuirea sexuală nu avut loc în incinta liceului, spune ea, iar eleva e majoră:

„Trebuia să facă plângere la poliție că este agresată. Regulamentul școlar nu-mi permite să văd ce face omul în viața lui privată, seara.”

Directoarea adjunctă este citată afirmând că mecanica, domeniu pe care eleva îl studiază la respectivul liceul, nu ar fi un domeniu potrivit pentru ea: „S-a cerut înscrisă la o clasă de mecanică, o clasă plină de băieți, cam ciudată dorința ei… Fătucă dragă, este o clasă de băieți acolo, nu prea s-ar potrivi cu sexul dumitale. O fată singură într-o clasă cu băieți și bărbați? Noi avem profil și de textile, un profil care s-ar potrivi cu mult mai bine pentru viitorul profesional al unei tinere.”

RISE Project mai arată că eleva și-a reclamat profesorul la conducerea școlii și a solicitat un transfer la alt liceu. Profesorul a început ulterior să își atace eleva din acest motiv, aducându-i insulte nedemne de un cadru didactic cu scopul de a o intimida.

Capturile conversațiilor și mai multe detalii puteți citi aici – click.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate