Şcoala Discovery

0

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a prezentat duminică, impreuna cu Mark Hollinger, directorul Discovery Networks International si Danny Forster, prezentatorul programului Extreme Engineering de pe Discovery Channel, proiectul „Şcoala Discovery”, dezvoltat în România de Discovery Networks, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei. Acest proiect constă în prezentarea, începând cu data de 16 ianuarie, pe Discovery Channel, de la ora 14,00, zilnic, a câte unui program educaţional de o ora.

Mai jos elementele explicative ale programului, prezentate de ministrul Daniel Funeriu.


Bună ziua,

Sunt bucuros să anunt astăzi acest parteneriat cu Discovery.

Fiind eu însumi un om de stiintă stiu foarte bine din experienta predării si prezentărilor stiintifice din universităti si institute de înalt nivel din Franta, SUA, Japonia si Germania cât de important este să prezinti într-un mod atractiv lucruri care puse pe tablă pot să pară foarte aride. Stim cu totii că Discovery a reusit, ca nimeni altcineva, să ne stârnească curiozitatea si să ne explice într-un mod deosebit lucruri despre lumea si tehnologia din jurul nostru. Mă bucur că il avem pe viu pe unul dintre cei care fac aceste lucruri, Danny, thank you for shering today, live, your experience with us.

Scopul parteneriatului pe care îl anuntăm astăzi este diversificarea resurselor de învăţare pentru profesori şi elevi.

Subliniez că această diversificare a resurselor este menită să întărească efectul mijloacelor tradiţionale ale învăţării şi nicidecum să se substituie lor.

Prin forta imaginilor si calitatea deosebită a continuturilor prezentate pe Discovery îi sprijinim pe elevi să învete mai bine, să-si facă lectiile mai usor.

Cu acest program venim în completarea resurselor de învăsare utilizând calculator care sunt astăzi în toate liceele din România. Acest proiect, AEL, este un alt program major al ministerului, subsumat aceluiasi obiectiv de diversificare a resurselor învătării.

Astăzi este prima dată când Ministerul Educaţiei intră în parteneriat cu o reţea globală de televiziune dispusă să îşi ofere resursele pentru atingerea unui obiectiv comun: susţinerea educaţiei ştiinţifice şi utilizarea resurselor de tip nou în şcoli. Acest parteneriat nu implică niciun cost pentru Ministerul Educatiei.

Practic,

1) Începând cu data de 16 ianuarie Discovery Channel va prezenta de la ora 14 o oră de programe educationale. Luni matematică, marti chimie, miercuri biologie, joi fizică, vineri alte stiinte. Fiecare program va fi reluat a doua zi de la ora 8 precum si sâmbăta si duminica de la ora 8. Se va specifica foarte clar pentru ce clasă este adaptată fiecare emisiune. Programele sunt adaptate pentru claselor V-XII.

2) Continuturile sunt special gândite pentru România, astfel încât să existe congruentă între ceea ce fac elevii la scoală, lectiile propriuzise, si ceea ce văd pe ecran.

3) Va exista un site, scoala.discovery.ro, unde se vor găsi toate materialele complemenatre fiecărei emisiuni, pentru profesori, elevi si părinti.

4) Există 110 scoli din România, din toate judetele si cuprinzând elevi de toate profilurile sociale, în care, într-o primă fază, profesorii vor fi formati pentru utilizarea resurselor de pe situl scoala.discovery.ro Si metodele de predare aferente. De asemenea, în acele scoli vom monitoriza cresterea rezultatelor elevilor la stiinte. La întâlnirea cu inspectorii scolari generali din decembrie au fost propuse cele 110 scoli si am instruit inspectorii generali ce au de făcut pentru implementarea programului într-un număr cât mai mare de scoli.

5) Subliniez că utilizarea la clasă a programului Scoala discovery este optională pentru profesori si elevi. Ministerul recomandă directorilor de scoli si profesorilor să beneficieze de această diversificare a resurselor si ministerul va acorda tot sprijinul său pentru cei care vor alege metode moderne de predare.

6) Lectiile prezentate în programele scoala discovery pot fi vizionate acasă sau la scoală, în functie de modul în care fiecare scoală se organizează. Să nu uităm, de exemplu, că avem în România peste 1000 de centre de documentare si informare, care au mijloace tehnice avansate în dotare.

7) Doresc să subliniez că programul Scoala Discovery este un program care va evolua în permanentă, în functie de feed-back-ul pe care îl avem din sistem si inputurile cadrelor didactice, ale elevilor si părintilor.

Ceea ce vedem astăzi este rezultatul unei munci de lungă durată si sunt convins că va fi un program de succes.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate