Sărbătoarea Felinarelor în Piatra-Neamț, sâmbătă, 10 noiembrie, începând cu ora 17:00

0

Elevii Colegiului Național de Informatică,  coordonati de doamna profesor Elena Mitrea, împreună cu voluntarii Asociației „Născută Înger” din Piatra-Neamț, vă invită sâmbătă, 10 noiembrie, începând cu ora 17:00 la Sărbătoarea Felinarelor. Evenimentul constă într-o plimbare prin centrul orașului Piatra-Neamț, în timpul căreia participanții, care vor avea câte un felinar cu lumânare electrică, vor cânta un cântec dedicat Sfântului Martin.

Dacă nu aveți un felinar cu care să veniți, sunteți invitați sâmbătă, începând cu ora 15, la foișorul din Parcul central, de unde puteți achiziționa unul, confecționat de către elevii de la Colegiul Național de Informatică, la prețul de 5 lei.

Scopul evenimentului este să dovedim că lumea poate fi mai bună atunci când oamenii se gândesc din nou la oameni și materia este considerată a fi ceea ce este: valorile făcute de ființele umane care se estompează în spatele ochilor străluciți ai unui copil fericit, întrucât banii strânși cu această ocazie vor fi folosiți de Asociația Născută Înger pentru copiii din familii defavorizate. Sfântul Martin de Tours, prăznuit de Biserica Ortodoxă și sărbătorit de către Biserica Catolică și de cea Protestantă pe 11 noiembrie, este simbolul mărinimiei și al dragostei pentru oameni. Pe când era soldat în armata romană, Sfântul Martin și-a rupt mantia în două și a o oferit-o unui cerșetor pentru a se îmbrăca cu ea.

LA EVENIMENT NU ESTE PERMISĂ SUB NICIO FORMĂ UTILIZAREA SURSELOR DE FOC PENTRU FELINARE!

„Asteptam copiii si parintii din Piatra-Neamt la aceasta ,,procesiune” a iubirii si a daruirii. Invatati copiii sa iubeasca, sa ierte, sa fie plini de compasiune fata de aproapele sau. Compasiunea este reprezentată de sentimentele de bunătate îndreptate către suferința unei alte persoane. Este corelată, dar puțin diferită de empatie, care este definită de împărtășirea emoțiilor celorlalte persoane. Oamenii care știu ce este compasiunea și care o aplică în viață tind să aibă legături mai profunde cu ceilalți și mai mulți prieteni. Poate compasiunea sa salveze o lume in plina criza de identitate? Compasiunea a devenit din ce in ce mai recunoscuta ca fiind un aspect fundamental al vietii. Impreuna cu smerenia si bunatatea, compasiunea creeaza un angrenaj care pune in centru valori umane perene, de care am uitat, scoate la iveala frumosul din fiecare suflet. Compasiunea sta la baza voluntariatului, la baza unei societati civilizate care incearca sa-si recapete simtul comunitar. Sa nu mai fim individualisti, sa fim plini de compasiune fata de cel aflat in nevoi.”, a declarat Carmen Suciu de la Asociația Născută Înger.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate