Salvaţi Copiii şi Andrei Leonte le-au vorbit liceenilor din Piatra-Neamţ despre Siguranţa pe Internet şi provocările mediului online

0

Echipa Sigur.Info, împreună cu Andrei Leonte, a organizat joi, 22 mai 2014, începând cu ora 12.00, un forum de discuţii şi informare despre siguranţa pe Internet. Proiectul se adresează elevilor de liceu, dar şi cadrelor didactice care îi îndrumă pe aceştia. Întâlnirea a avut loc la Mall Forum Center din Piatra Neamţ.
Aproximativ 90% dintre copiii care afirmă că au fost jigniți sau hărţuiţi pe Internet spun că acest lucru s-a întâmplat prin interacțiunile pe yahoo messenger sau pe rețelele sociale, iar în 2013, consilierii Sigur.Info au primit 265 de apeluri privind riscurile utilizării internetului de către copii, cele mai întâlnite probleme fiind: cyberbullying (hărţuirea), siguranţa datelor personale şi mesajele cu caracter sexual. Pentru a face din mediul online un loc mai sigur pentru tineri, Andrei Leonte se alătură şi anul acesta campaniei Salvaţi Copiii, în calitate de Ambasador al proiectului Sigur.Info.

leonteEchipa Sigur.Info împreună cu Andrei Leonte au pornit, în toamna anului trecut, un turneu în liceele bucureştene ce a avut drept scop promovarea conceptelor privind siguranţa pe Internet în rândul tinerilor, prin discuţii informale, însoţite de exemple şi soluţii pentru prevenţia situaţiilor riscante, acţiune ce face parte din programul european Sigur.info. Ca urmare a solicitărilor numeroase venite din ţară de a replica turneul şi în alte oraşe, în perioada 15 ianuarie -10 martie, tinerii au fost invitaţi să îşi înscrie oraşul, iar mai apoi, alături de colegi, părinţi şi profesori, să-l voteze şi să trimită mesaje, prin care să îl convingă pe Andrei şi pe reprezentanţii Sigur.Info si Internet Helpline de necesitatea unei vizite la ei în oraş. Cele cinci oraşe câştigătoare, care beneficiaza de o vizită a lui Andrei Leonte şi a echipei Sigur.Info au fost: Craiova, Sibiu, Bistriţa, Piatra Neamţ şi Galaţi.

Temele abordate în cadrul întâlnirilor vizează subiecte precum: reţelele sociale, întâlnirile cu necunoscuţi, protecţia datelor personale, dar şi hărţuirea (cyberbullying-ul) – capitol la care copiii români ocupă primul loc în Europa.

„Crescând în provincie, întotdeauna mă întrebam. Aşa ca ne-am decis că trebuie să ne extindem acţiunea la nivel naţional. Abia aştept să colindăm liceele din ţară, unde sper că vom fi primiţi cu braţele deschise, aşa cum s-a întâmplat şi în Bucureşti”.” a declarat Andrei Leonte, Ambasador Internet Helpline.

“Competiţia a strâns un numar de 48 de localităţi nominalizate, mii de like-uri, share-uri şi comentarii, precum şi o comunitate de peste 2500 de persoane interesate de subiectul siguranţei pe Internet. Acest lucru dovedeşte că există o dorinţă reală pentru astfel de evenimente şi discuţii, în diferite comunităţi din România”, declară Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii.

Întâlnirea din 22 mai a avut loc la Mall Forum Center, din Strada Cuiejdi , nr. 1B La eveniment au fost invitaţi să participe elevi şi cadre didactice, evenimentul dorindu-se a fi un forum de discuţii şi informare asupra siguranţei online a copiilor şi importanţei abordării subiectului în cadrul familiei şi al şcolii.

Linia de consiliere Internet Helpline este pusă la dispoziție gratuit de RCS & RDS, la numărul de telefon 031.80.80.000 sau la adresa de email: [email protected]
Prin chat: helpline_sigurinfo (L-V, între 09:00 – 17:30)

Partenerii evenimentului: Asociaţia Future, Inspectoratul Scolar Judeţean Neamţ şi Neamt.tv


__________________________________

  • Safer Internet Plus (Sigur.Info) este un program sprijinit de Comisia Europeană, care cuprinde centre naţionale active în Uniunea Europeană, având ca obiectiv comun promovarea utilizării în condiţii de mai mare siguranţă a Internet-ului şi a noilor tehnologii online de către copii.
  • Organizaţia Salvaţi Copii România a participat la programul de finanţare al Comisiei Europene şi a câştigat licitaţia de proiect, asumându-şi încă din 2008 rolul de Coordonator naţional al programului naţional Sigur.Info în cadrul programului comunitar mai sus menţionat. Mai multe detalii găsiţi la adresa www.sigur.info
  • În cadrul proiectului Sigur.Info le sunt oferite copiilor, părinţilor şi profesorilor o serie de resurse educaţionale ce tratează principalele riscuri la care ei sunt expuşi în mediul online, dar şi o linie de consiliere şi suport, Internet Helpline, la care copii și părinții pot apela atunci când întâmpină o problemă pe Internet, precum și pentru a primi sfaturi şi indicaţii privind utilizarea corectă a noilor tehnologii.
  • Internet Helpline reprezinta o linie de consiliere și informare, adresată copiiilor, adolescenților, părinților și cadrelor didactice unde aceștia pot apela atunci când întâmpină dificultăți online sau când doresc să se informeze cu privire la utilizarea în siguranță a Internetului și a noilor tehnologii

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate