Cu sprijinul Consiliului Local Piatra Neamt, Asociatia Future va transforma un spatiu insalubru intr-un centru destinat in special copiilor cu talente deosebite

4

Asociatia Future din Piatra-Neamt se poate lauda cu un palmares impresionant de proiecte culturale, educationale si sociale implementate la nivelul municipiului Piatra-Neamt inca din anul 2008. Activitatea pe care aceasta asociatie o intreprinde aduce beneficii județului Neamț, prin faptul că implica activ copii talentati în activități educative si culturale care nu pot decât să aducă un plus de valoare zonei în care trăim.
Cu sprijinul Primariei Piatra Neamt si al Consiliului Local  care a aprobat in sedinta din 16.09.2013 alocarea unui spatiu ce a apartinut fostei centrale termice CT50 din Precista, ONG-ului, unul dintre cele mai temerare proiecte va fi pus in practica prin amenajarea in principal a unei minisali de spectacole si expozitii, dar si a 2 sali de curs, data-center, biblioteca, etc .
Motivatia infiintarii unei astfel de minisali de spectacole este evidenta, orasul Piatra Neamt neavand un spatiu adecvat si fara chirie  unde copiii cu talente deosebite sa poata pune in scena o piesa de teatru, un minispectacol sau orice fel de manifestari artistice. Cei care au fost deja la manifestarile artistice puse in scena prin Asociatia Future cu spijinul autoritatilor locale si nu in ultimul rand al Casei de Cultura, sau pentru cititorii nostri fideli nu este necesar sa spunem prea multe povesti despre activitatile ONG-ului mai sus mentionat, dar pentru cei care nu sunt familiarizati relatam pe scurt cateva dintre principalele proiecte derulate de-a lungul timpului .

 • 2008

-Exista Judetul Neamt: detinerea monopolului in ceea ce priveste imaginea judetului Neamt pe Internet prin crearea şi administrarea a cât mai  multor site-uri zonale. Un proiect din care fac parte piatra-neamt.info, turism-neamt.info, cetateaneamtului.ro, humulesti.ro, cuejdel.ro si multe alte site-uri de prezentare a zonei dar si portaluri de informatii gen ziarpiatraneamt.ro , ziartarguneamt.ro, neamt.tv

-Piatra Neamt – orasul meu: organizarea de work-shop-uri, de concursuri literare si de arta plastica si realizarea unei expozitii finale unde au expus peste 300 de elevi .

 • 2009

-Eu si orasul: promovarea imaginii orasului Piatra Neamt si descoperirea de noi talente artistice.

 • 2011

-Comori de cântec nemţean, 2011:  transmiterea folclorului muzical autohton de la generaţia păstrătoare la generaţia tânără (site proiect).

 • 2012

-Primii mei paşi în lumea artei – o scoala de vara pentru copilul tau: descoperirea, iniţierea şi stimularea talentului artistic deţinut de copii din zona rurală şi urbană a judeţului Neamţ (site proiect).

-Grupul de initiativa civica Neamt – promovarea şi respectarea principiilor democratice şi a transparenţei decizionale în vederea optimizării relaţiei cetăţean – autorităţi locale .

-Să nu uităm valorile locale – olimpicii județului Neamț: Asociația „Future” își propune, alături de partenerii săi, să asigure acestor elevi și profesori din Neamt cu rezultate deosebite la olimpiade o serie de beneficii (gratuitati) și, în măsura în care este posibil, recompense financiare. (site proiect)

 •  2013

-Mici artisti nemteni: oferirea de cursuri gratuite de chitara, teatru si muzica vocala pentru elevi – autofinantare (site proiect)

-Cafeneaua mamicilor din Piatra Neamt: informarea părinţilor din municipiul Piatra-Neamţ cu privire la oferta educaţională existentă pe raza municipiului Piatra-Neamţ pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 18 ani – proiect in derulare .

Lista de proiecte este foarte mare, mai sus fiind cateva dintre cele mai importante, dar dincolo de proiectele Asociatiei Future stau oamenii si institutiile care totdeauna s-au implicat fara nicio rezerva cand a fost vorba  de promovarea copiilor cu talente deosebite si aici putem enumera Primaria din Piatra Neamt, Consiliul Judetean, Casa de Cultura si in mod cu totul deosebit Inspectoratul Scolar Judetean Neamt. Persoanele care au fost alaturi de proiectele fundatiei sunt de ordinul sutelor, fapt care a si mobilizat si motivat asociatia in a demara proiectul minisalii de spectacole.
Pentru ca la vorbe ne pricepem cu totii, va aratam mai jos cateva poze cu imobilul in starea in care se afla astazi si vom lasa faptele sa vorbeasca informandu-va periodic despre modul in care vor evolua lucrurile, pana in momentul in care va vom anunta prima manifestare artistica din noua sala de spectacole pentru copii .

4 Comentarii
 1. de astazi coroi spune

  este o veste foaarte buna mai ales ca sunt din zona.gurile rele povestesc ca dr.iorgulescu are hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care i se recunoaste dreptul de propietate pentru terenul de sub centrala termica.am cerut sa o vad dar cu toate promisiunile facute nu s-a realizat acest lucru.ORICUM ESTE O CAUZA NOBILA SI CRED CA CEL IN CAUZA CHHIAR DACA AR AVEA ACEASTA HOTARARE V-A DONA TERENUL IN CAUZA ASOCIATIEI.AR FI CEA MAI IMPORTANTA FAPTA BUNA FACUTA PENTRU DL.INGINER LIVEZEANU CARE ATAT ELL CAT SI SOTIA AU FOST MARI PERSONALITATI.rog consiliul director cand trece la treaba sa ma contacteze VREAU SA MA IMPLIC.

  ADMIN : Lasati si date de contact daca vreti sa fiti anuntat 🙂 …. si era sa uit … nu mai prindeti fluturi … centrala in litigiu este la 800 m distanta … e vorba de alta locatie:)

 2. bleah spune

  Codrin? Da ce te freaca grija pe tine cine construieste acolo? esti vreun justitiar? Pana acum aruncai cu rahat pe alte articole decente si acum ne dai si lectii de morala. NU E BINE DOMNU FERARU, spunea navigatorul nostru curajos.

  1. feraru marcel spune

   DA’ de ce ? bleahule. C T deranjeaza? Eu numai am intrebat, pe cand tu….

 3. feraru marcel spune

  Si pe Aleea Ulmilor, chiar la intrarea pe alee se afla o fosta centrala termica, acum dezafectata. E vorba de C.T. 18. Un tanar intreprinzator privat s-a apucat de lucru inauntru. Nimeni mu stie,nu spune practic, ce se pregateste. Gurile mai rele, spun ca se pune de-o noua crasma, altii de-un depozit de materiale de constructii. Stiam ca legea obliga constructorul sa puna un panou pe care sa scrie obiectivul si durata lucrarii, dar acest lucru nu s-a intamplat si in cazul acesta. Problema e, ca daca zvonul cu privire la crasma e real, atunci prescolarii de la gradinita aflata la nici 20 de metri, vor fi foarte bucurosi, ca mamicile si taticii, vor avea unde sa-i astepte pana „suna „clotopelul de iesire. Pe tipul cu suflet bun, il cheama Codrin. poate ca ziarul poate afla mai multe, iar in cazul in care chestia cu crasma se confirma, ar putea cere sfatul Insp. scolar.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate