S-a scumpit gunoiul la Piatra-Neamț cu 50 bani pentru persoanele fizice, 8 lei pentru firme

3

gunoiDe ani de zile politicienii din toate taberele vă povestesc cum va scădea prețul la gunoi, în timp ce noi vă spuneam că va crește.

De ani de zile, guvernele care s-au perindat la conducere au tot zis că vor face proiecte ca sa realizeze depozite ecologice eficiente, reciclare etc. ca să scadă prețul la gunoi, noi vă spuneam că nu este posibil și că va crește.

De ani de zile, mare parte a presei a spus că trebuie scăzut prețul la gunoi, că e cel mai scump din țară etc., noi v-am spus încontinuu că nu se poate și va crește.

De ani de zile, în fiecare campanie vi s-a spus că va scădea prețul la gunoi, apă etc., noi v-am spus că vă mint toți și, din contra, prețurile vor crește.

Chiar și acum, pe ultima sută de metri, toată lumea spunea că va apărea o ordonanță și nu se va scumpi gunoiul, noi v-am spus că nu au dreptate nici unii, nici alții și se va scumpi.

Iată că de luna aceasta gunoiul s-a scumpit cu 50 de bani pentru persoanele fizice și cu 8 lei pentru persoanele juridice. Cine a avut dreptate?

Noi, la Piatra-Neamț, suntem un caz fericit, cu o scumpire de doar 50 de bani și asta pentru că reciclăm mult din ce colectăm, dar în restul localităților din Neamț și țară prețul a crescut la populație cu 2 – 2,5 lei.

În timp ce mare parte a presei și o parte dintre politicieni vă vor spune că aceasta scumpire este una rea, noi vă spunem că este foarte bine că s-a scumpit. Poate așa ne civilizăm și noi și reciclăm mai mult și aruncăm mai puțin.

Undeva trebuia să se pună o presiune și să se dezvolte și veriga de reciclare ce trebuie să funcționeze între populația care produce gunoiul și groapa de gunoi căci acolo s-a scumpit de fapt prețul. Deci, cu cât vom recicla mai mult din ce colectăm, cu atât vom duce mai puțin la groapă și vom plăti mai puțin. E un fel de taxă pe necivilizație, o taxă binevenită petru un popor care transformă în fiecare an 10% din luciul de apă în depozit de pet-uri.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
  1. Paul spune

    Acest loc este la mine in Vaduri, unde tot aduc si cara gunoaiele acolo !!! si nimeni nu face nimic , de cat daca pun eu parul pe ei. Este in drum spre casa mea, pe unde trec zilnic, pe unde trec si copii….

  2. Stefan spune

    Gunoiul s-a scumpit fiindca operatorii nu sunt in stare sa faca colectarea selectiva!Nesimtirea e si mai mare cu scumpirea pentru firme!De ce o firma sa plateasca mai mult decat o persoana fizica, nu e acelasi gunoi?!Ba, as spune ca persoanele fizice produc mai mult gunoi neselectat, fiindca firmele sunt obligate sa gestioneze fiecare categorie de deseuri!

  3. Valentina Amariei spune

    Daca l au scumpit mai bine il ducem cu sacosa acolo unde sunt multe ” gunoaie ” sa vedem cum ne mai pacalesc,de ce s a scumpit ? Mergeam odata cu trenul controlorul a zis ca s a scumpit biletul .Noi am intrebat de ce ca tot frig si mizerie era in tren .El a stat putin si ne a raspuns zambind : cred ca s a marit distanta ….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate