Filmul ”Ana, mon amour”, premieră de gală la Piatra-Neamț

0

Filmul ”Ana, mon amour”, regizat de Călin Peter Netzer şi premiat la Berlinala 2017 pentru realizări artistice şi tehnice deosebite (montaj) a putut fi vizionat într-o proiecţie de gală, duminică, 5 martie, la cinematograful Dacia Panoramic.
Premiera de gală s-a desfășurat în prezența actorilor principali ai peliculei, Mircea Postelnicu și Diana Cavallioti.

„Bună seara prieteni, bună seara dragi cinefili care sunteți alături de mine și de acest cinematograf. M-am ținut de cuvânt și v-am adus din nou ”bibelouri” din astea frumoase.”, a declarat Victor Purice, directorul cinematograful Dacia Panoramic, în debutul evenimentului.

Dacă cu talentatul actor Mircea Postelnicu am stat de vorbă într-un articol anterior (detalii aici) de data aceasta am profitat de prezența actriței Diana Cavallioti la Piatra-Neamț pentru a realiza un scurt interviu.

R:  La Piatra-Neamț, într-o premieră de  gală. Cum este ?

Diana Cavallioti: Mă bucur foarte tare, pentru  că n-am mai fost de mult timp la Piatra-Neamț. Ultima oară am fost în 2010 la festivalul de teatru, cu spectacolul ”Niște fete”, în regia lui Cristi Juncu,  unde am și câștigat premiul pentru interpretare. Mă bucur de prezența oamenilor în sală,  este emoționant pentru mine. 

R: A fost un film pe care publicul l-a primit foarte bine.

 Diana Cavallioti: Din primul moment în care am primit impresiile publicului ne-am bucurat, au primit filmul cu inima deschisă. Și eu, și Mircea, încă de la Berlin, am fost extraordinar de emoționați de reacția publicului. Lumea ne scrie pe Facebook și ne spune că e un film minunat. 

 R: Ați reușit să imprimați personajelor interpretate de voi, Ana și Toma, o chimie perfectă. 

 Diana Cavallioti: Da…n-am lucrat la chimia asta, a fost să fie. Ne-a ales Călin bine, a știut el ce face, este practic meritul lui, iar noi ne-am făcut treaba. Cu Mircea m-am înțeles extraordinar de bine. Ne văzusem în facultate, dar nu ne știam, ne-am cunoscut o dată cu filmul. 

R: Este un film greu, care ridică multe semne de întrebare. 

  Diana Cavallioti: Da, este un film care, în primul rând, nu trece neobservabil și nu te lasă nici să fii același când pleci din sala de cinematograf. Avem prieteni colegi care au visat, au avut atacuri de panică, care și-au pus multe întrebări după ce au vizionat filmul. E un film necesar, din punctul meu de vedere. 

La final, minunata actriță a menționat că a avut parte de un rol complex, la care lucrat timp de trei luni de zile, personajul Ana fiind unul cu nevroze, un personaj pe care a trebuit să îl cunoască în profunzime.

Diana Cavalioti s-a născut în 19 mai 1986, la Galați. A absolvit în 2008 U.N.A.T.C “I.L. Caragiale” Bucureşti, Facultatea de Teatru, specializarea Arta Actorului, la clasa prof. univ. dr. Florin Zamfirescu și deține un master în Commedia dell’Arte.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate