Actorul Mircea Postelnicu, de la Teatrul Tineretului la Berlinală

1

Mircea-P

Actorul Mircea Postelnicu s-a reîntors recent la Piatra-Neamţ, cu gânduri și imagini întipărite în suflet, de la Festivalul Internațional de Film de la Berlin. Filmul „Ana, mon amour”, în care are rolul principal,  a fost recompensat cu Ursul de Argint pentru montaj (Dana Bunescu). Lansarea oficială a filmului în România va avea loc vineri, 3 martie, la București, și, sperăm noi, în curând la Piatra-Neamț.

Echipa-Ana-mon-amour

Mircea Postelnicu s-a născut la București la 27 mai 1987, însă de la vârsta de 10 ani a locuit în oraşul Alexandria.  În 2010 a absolvit UNATC . iar la  Teatrul Tineretului a venit în urmă cu doi ani, fiind primul teatru la care s-a angajat.

R: Ce a însemnat pentru Mircea Postelnicu această experiență?

Mircea Postelnicu: A fost superb, a fost minunat, a fost primul rol într-un lungmetraj, primul festival de film internațional.

R: Cu ce provocări v-ați întâlnit în acest film?

Mircea Postelnicu: Au fost foarte multe. Este un film care vorbește despre niște lucruri greu de digerat, ține foarte mult de psihanaliză. E greu pentru că ai mult de căutat în tine,de săpat în tine, ca mai apoi să le lași să iasă la suprafață.

R: Am înțeles că procesul de casting n-a fost tocmai unul ușor.

 Mircea Postelnicu: Da. Procesul de casting a durat cam un an de zile. Eu am participat la o serie de patru întâlniri în care am lucrat cu Iulia Lumânare (directoarea de casting). Am avut de fiecare dată o altă parteneră, cu care am lucrat diverse scene din film. 

R: V-ați așteptat ca filmul să fie selecționat la Berlinală?

Mircea Postelnicu: Am lucrat aproape un an de zile, ne-am implicat foarte mult. Călin Netzer, regizorul, a fost foarte dedicat, a investit foarte mult în acest proiect, emoțional dar și material. Ținta lui a fost să iasă un film bun, cu un mesaj important, care să fie selecționat la marile festivaluri din lume.

R: Să trecem la partea frumoasă…Cum a fost acolo, pe covorul roșu?

2017_02_18_lactor-mircea-postelnicu-cavallioti-netzer_1744635639_38848336_651x366_rsz_crp

Mircea Postelnicu: M-am simțit ca un copil în prima zi de școală,  cu ochii mari și zâmbetul pe buze.  Am  fost foarte bucuros.

R: Un lucru care te-a marcat..

Mircea Postelnicu: M-a marcat sala Berlinale Palast, care este absolut minunată […] cu portretele tuturor oamenilor care au participat la festival de-a lungul anilor. Sala este imensă, superbă,  de aproape 2.000 de locuri. A fost prima oară când am văzut filmul în forma finală. E o imagine frumoasă, care o să rămână cu mine.

R: Unde se vede Mircea Postelnicu peste cinci ani de zile ?

Mircea Postelnicu: Nu ştiu. Cred că tot făcând meseria asta, încercând să mă bucur de tot ceea ce se întâmplă. Nu îmi proiectez dorințe și imagini, iau lucrurile așa cum vin. 

 La Teatrul Tineretului, Mircea Postelnicu poate fi văzut  în spectacolele „Revanșa”, „Aproape”, „Cum vă place” și „Un stejar”.

sursa foto: Florin Ghioca

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Doina Iordachescu spune

    Subiectul este minunat ; un asa actor merita sa fie cunoscut de toata lumea! Si participarea la un festival ca cel de la Berlin nu e putin lucru. FELICITĂRI

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate