S-a demarat proiectul pasajului subteran din fața parcului

21

În foarte multă liniște și desigur într-un mod foarte ciudat, s-a scos deja la licitație realizarea Planului Urbanistic Zonal pentru devierea traficului prin subteran în zona din fața parcului central.
Caietul de sarcini este extraordinar de stufos și miroase a firmă de proiectare care a mai lucrat în zona Curții Domnești (clic aici caiet sarcini). Cu toate acestea, anunțul de licitație a fost publicat pe 26.01.2016 și data limita de depunere a ofertelor este 03.02.2016, adică doar 8 zile din care 2 nelucrătoare.
La cât ne pricepem noi la astfel de licitații și la cât se pricep arhitecții cu patalama cu care ne-am consultat, este imposibil de participat la o astfel de licitație într-un timp așa de scurt, asta dacă nu ai cumva pregătit deja totul și mai era nevoie doar … o metodă de achiziție publică a PUZ-ului.
Totuși, parcă ar fi fost frumos un comunicat de presă prin care să fie anunțată lumea ca începe ”reconfigurarea” centrului orașului, ca să nu mai spunem că se impunea  o dezbatere publică pe tema acestei investiții care vedem că începe din bugetul local …

I.R.

arsene

cuc
21 Comentarii
 1. FLORIN spune

  Este noua politica a lui domn.Chitic…asa cum ne-a promis….

  TRANSPARENTA TOTALA SI CONSULTAREA CU CETATENII.

  Parerea mea este ca trebuie sa fac rapid ceva…. daca nu iese primar ,macar sa ramina cu ceva in buzunare.

  La ce va asteptati din partea unuia care este omu lui Pinalti.

  Va asteptati sa scoata la lumina hotiile colosale care au distrus acest oras ?

  La-ti auzit sa vb de acest lucru?

  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

 2. catalin spune

  refaceti piatra centrala

 3. hitler spune

  Ar trebui supus unui sondaj de opinie acest proiect. Ar fi bine ca noi cei care nu dorim acest pasaj sa strangem semnaturi ca el sa nu se faca. Noi trebuie sa decidem daca el se face sau nu pentru ca, repet: STATUL SUNTEM NOI!

 4. hitler spune

  Nu cred ca centrul orasului are nevoie de pasajul acesta. Nici de cel de la primarie nu era nevoie. Prioritara cred ca e centura orasului care e devastata. Cu acesti bani am putea face alte lucruri de care orasul chiar are nevoie: poate niste locuri de parcare in zona centrala, reabilitarea albiei Cuiejdiului din zona morii pana la podul de unde incepe strada Nicu Albu (care e un focar de infectie).

 5. Stefan spune

  Inca o porcarie inutila care va bloca orasul timp de cativa ani!Acesti mafioti chiar nu pot gandi si altceva in afara de betoane si para-ndarat?

 6. Diana spune

  ar fin mai bine sa faca ceva de unde se scot bani.. o facultate de exemplu. In cativa ani o sa ramana gol orasul si nu o sa mai aiba nici cine sa treaca pe sub pasajele frumos construite.

 7. Mihai spune

  E buna intentia de a face pasajul, dar e evident din felul in care se face licitatia ca cei de la primarie se pun pe furat. Au nevoie de bani pentru campania electorala si servesc pe tava proiectul unui constructor agreat si care o sa isi permita sa faca o lucrare fara cap si de slaba calitate care se va degrada dupa doar cativa ani. Speranta noastra e ca presa e libera si o sa investigheze mersul lucrarilor, iar SRI va tine sub observatie persoanele implicate in derularea proiectului.

 8. Ciprian Obreja spune

  REPARAȚI VARIANTA SI STRĂDUȚELE DINTRE BLOCURI. + BUCATA AIA DE STRADA DE RAHAT DE LA ȘOCAR PINA LA PETROM !!!!!!!

 9. daniel spune

  Sa va fie rusine d-le Chitic,o luati pe urmele lui Pinalti.Orasul Piatra Neamt este „indatorat „pentru mai multi zeci de ani.Ar trebui sa fiti interesat de pornirea unor activitati productive ,de creerea de locuri de munca pentru oamenii tineri si nu de descoperirea de izvoare in centrul orasului.fiindca trebuie sa stiti ca prin aceasta zona curgeau niste izvoare in anii 30 din secolul trecut.Identificati zone de creerea unor zone de investitii si poate va miscati mai mult decat cei din Roman care au adus investitori (fac aerbeguri pentru nemti ),au pastrat majoritatea industriei, pe cand la Piatra s-a distrus totul.De la 120000 locuitori in 1989 acum sunt tot atatia cat erau in 1965.-adica cca 70000.La cest lucru sa va ganditi daca vreti sa castigati un mandat de la Pietreni

 10. AntiProști spune

  Pasajul e doar un pretext, zona neavând nevoie de așa ceva.
  Iar sapă băieții după comori?

 11. legio spune

  Cel mai bun proiect ar fi un tunel de la Ocol pana in zona stadion si iesire spre Bicaz , astfel s-ar maio descongestiona strazile Peetru Rares si Orhei ,autoturismele care vin dinspre zona Tg Neamt -manastiri si cei care vin dinspre Roman ar ocoli orasul si astfel s-ar mai fluidiza circulatia in centru . Stau si ma intreb ,oare daca s-ar incepe acel tunel ,oare cat ar dura constructia lui ,stiind ca spre Lacul Rosu ,un tunel de vreo 100 -150 de m, a durat douazeci de ani, daca nu si mai mult.

  1. MARCEL spune

   DA grozava Idee UN TUNEL si un TGV ca la JAPONEZI ,da la noi sa l faca subt forma de MONTAN RUGE , ca tot este o structura de la telegondola ! stalpi ,NU e pacat de ei ,daca tot s au montat .

 12. nae spune

  Cred ca trebuie publicat un raport cu gradul de indatorare a orasului , ce datorii sunt de platit si pe ce perioada , cine a facut investitii catastrofale pt bugetul orasului. Trebuie consultata si populatia orasului pt investitiile mari pt ca noi platim toate deciziile proaste a conducatorilor din primarie. Iar primarii nu au nici o responsabilitate pt. investitiile proaste. Ei fac investitii proaste iar noi platim ca prostii !

 13. terente revine! spune

  in continuare risipa de bani si jaf.au tocat 200.000eu pentru panarama de ciuperca info-turistic de am stricat toata zona si acum alt pasaj pornit in mod suspicios.acelasi stil de munca cu a lui stefan.deci echipa de la primaria p.neamt este completa dar trece ce se hotaraste la voluntari.mare pricopseala ca acest chitic.

 14. xx spune

  Se intrevede cumva un ritm de lucru ca la refacerea pietii centrale,poate cu acelasi executant? Ce se mai stie de piata centrala? Inca nu a gasit batrinu subcontractori ? De mai mult de o luna se puteau incepe lucrarile

 15. casrap spune

  Cu-i foloseste ?
  Ne trebuie iar santier in centrul orasului ?

 16. Eusebiu spune

  Ideea in sine, suna frumos si chiar s-ar mari mult spatiul parcului, daca s-ar inchide si drumul de la Diana(14Scari) inspre Petrodava ar fi Grozav!

 17. Petre Cojoc spune

  Adica începând din fața Altex-ului și până la Telekom?

 18. MARCEL spune

  O mai pun ei de o TRAZNAIE ! devieri ,bretele , Orizonturi da numai bine fac ei cu iesire pe albia Cuiejdiului ZIC , sa mearga masinile pe maluri pe stanga un sens ,pe dreapta celalalt , iar la fabrica EMA o panta ptr urcare cu iesire direct in varianta , in celalalt capat spre Darmanesti este una prin spate pe la ,,Kf ,,te scoate spre TG NT ,ar mai trebui un rambleu , cva care sa faca jonctiunea cu podul spre ORION ptr ROMAN . A A iarna daca vor fi probleme ,de inghet , polei , nu i nici un fel de problema , firma daca va fi tot cea din CT ,poate pune , monta un Cabestan , de care legi masina ptr a o urni cum sa urnit corabia SPERANTA .

 19. ex pietrean spune

  ZONA PROTERJATA ?
  ce inseamna asta?
  ce este ca nu am auzit de o asa zona
  o fi vre-o zona crepusculara la primaria piatra neamt?

 20. Iulian Luca spune

  nu-i o noutate acest pasaj…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate