Județul Neamț riscă să rămână fără o parte din sursele de apă potabilă

9

În unele locuri din țara apa potabilă a dispărut, sursele fiind infestate cu diverse bacterii. În aceste locuri, localnicii sunt alimentați cu apă potabilă de către mașinile de pompieri iar aceasta situație va fi în curând și la Neamț… de fapt este deja la Pângărați unde sursa de apă a fost deja infestată, interzicându-se consumul acesteia.
Principala cauză a infestării surselor de apă potabilă din România este scurgerea de ape reziduale provenite din fosele septice, ape ce conțin bacterii foarte periculoase și care, odată ajunse într-o sursă de apă potabilă, se înmulțesc infestând totul.
Acest risc major este și în Neamț, dar autoritățile țin situația departe de ochii presei și de urechile nemțenilor. Întrebat de această situație, directorul companiei Apa Serv a declarat că există acest risc real, dar compania nu poate obliga oamenii să se racordeze la canalizare, aceasta fiind atribuția celor de la mediu.
Situația reală în Neamț este una dezastruoasă. Deși s-au investit zeci de milioane de euro în canalizări, oamenii din mediul rural nu se conectează deversând dejecțiile în fose septice improvizate. Unii sunt atât de bătuți în cap încât și-au transformat în fosă septică foste puțuri de fântâni care au secat astfel, dejecțiile ajungând foarte ușor în pânza freatică.
Dacă autoritățile nemțene nu se vor implica imediat în rezolvarea acestei probleme, în curând vom rămâne fără o parte din sursele de apă potabilă. Surse bine informate ne-au declarat că, în afară de cazul Pângărați, în județ mai sunt și alte surse de apă potabilă care au fost infestate, dar aceste date nu sunt făcute publice pentru a nu crea panică sau pentru a ascunde unele nereguli.

I.R.

arsene

cuc
9 Comentarii
 1. antonio spune

  animalelor, toti ordinari cu vilel si case si ma refer la cei cu multi bani sunt racordati cu canalizare direct in bistrita, da asa e. Cum niste hoti a praduit Romania asa uni imbecili distrug o natie de oameni cat decat normali si onesti…Romania a ajuns un stat de cretini borati si o parte de mamaligi cinstite. Mai ieri am citit un articol ca, Romania ar putea asigura intregi europei apa ptr 25 ani…oare cum ma intreb acum? O ia din marea neagra?

 2. Valeriu Tutoveanu spune

  Toate gospodariile de pe toata valea muntelui au privata in curte.Apa se aduna in lacul de la Bicaz.De aici apa trece succesiv prin alte cateva lacuri in care inca se mai adauga scursuri si din imprejurimile respective si la urma se mai adauga cele de la Pingarați apoi apa este captata din din lacul de la Bitca Doamnei.

 3. terente revine! spune

  la pingarati nu este nici o infiltratie de la gospodarile din sat.asa cum s-a acoperit pina acum despre reteaua de apa prin programul sapard ,se mentin iarasi dezinformari.fiindca lucrarile facute de marele paleu nu au respectat proiectul acum se culeg roadele.niciodata apaserv nu a preluat reteaua de la pingarati fiindca nu corespunde normelor in vigoare.normal lucrarea nu trebuia receptionata iar executantul trebuia sa refaca lucrarile pe cheltuiala sa.pe baza de spaga s-au receptionat lucrarile, s-a petrecut trei zile iar localnicii suporta consecintele.nici jumatate din materiale si subansamble nu au fost foloste,nici macar instalatia de dezinfectarea apei.de asemeni s-a forat la jumatate fata de proiect si se colecteaza deseuri reziduale adunate in timp pe malul bistritei.nu are nici o legatura cu closetele din curte.

 4. Petre Cojoc spune

  Și eu care criticam pe cei care imbuteliaza apa…

 5. MARCEL spune

  Coane , cand ai sa servesti o ciorbita Raudateana ,cu apa din fosa , cum au servit de craciun unii pe la SV , Moldovita sa vezi ce Frumusete o sa fie , cat priveste sursele de apa ,cred ca vede toata lumea ,daca nu macar o parte la ce nivel e lacul de la BICAZ si alte surse ,spre ROMAN .

 6. arlechino... spune

  unde pui ca orasu P Neamt e un oras frumos.

 7. arlechino... spune

  lasa ca ne trece ca doar avem telegondola …

  1. AndraS spune

   Haideti sa le dam si celor cu apa ideea: sa gaseasca surse pe Cozla, si sa care apa cu clondiru, galeata, cobilita, etc, folosind telegondola! Yupppiiii! Ne-am scos!

  2. Ion Românu' spune

   Asa-i … Si tu dacă erai mai deștept nu avea loc încălzirea globală…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate