România salvează populația de râs din trei țări. Mai multe exemplare vor fi relocate în următorii cinci ani

1

Un pas important în salvarea populației de râs din Slovenia, Croația și Italia a fost făcut astăzi, prin cooptarea ca și colaborator al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în cadrul proiectului european LIFE Lynx, coordonat de Serviciul Forestier Sloven.

Proiectul LIFE Lynx este susținut de către Ministerul Mediului, care facilitează implementarea activităților din proiectul european în țara noastră.

Reprezentanții Asociației pentru Conservarea Diversității Biologice ACDB, organizația responsabilă de proiect din România, a semnat protocolul de colaborare cu Romsilva pentru susținerea proiectului LIFE Lynx, prin care mai multe exemplare de râs din fondurile cinegetice gestionate de Romsilva vor fi capturate și relocate în munții Dinari și sud-estul munților Alpi, în următorii cinci ani.

La întâlnire au participat reprezentanți ai Serviciului Forestier Sloven, ai Universității de Stat din Ljubljana și Progetto Lince.

România are o populație sănătoasă de râs și este considerată ca sursă principală pentru refacerea genetică a populației de râs din Slovenia, Croația și Italia, unde populația acestui prădător este în declin genetic.

Mai multe detalii despre acest important proiect european puteți afla accesând următorul link:

https://goo.gl/e65hCh

Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice este o organizație non-guvernamentală implicată în cercetarea și conservarea faunei sălbatice din România, în principal cele trei specii de carnivore mari, urs, lup și râs.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva este administratorul a 3,14 milioane de hectare păduri de stat și a 22 de parcuri naționale și naturale, cu o suprafață cumulată de peste 850 de mii de hectare.

1 Comentariu
  1. xx spune

    De ce nu se cauta sa se” salveze” si populatiile de urs de oriunde in lume prin relocarea de exemplare din Rominia,se spune ca daca s-ar reloca chiar jumatate din ce avem tot ar ramine mai multi decit ar trebui la noi si ar scapa si populatia din anumite zone de cosmarul aparitiei de ursi cind nu vrei si unde nu vrei plus pagubele imense aduse gospodariilor populatiei,si s-ar cistiga si bani frumosi,se vinde mai bine un urs viu decit unul impuscat.Ieri si aseara vreo 9 ursi si urcsuleti haladuiau de capul lor prin Brasov si imprejurimi

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate