Pictorul Arcadie Răileanu, artistul plastic al anului 2018

Marți, 4 decembrie, Galeria „Lascăr Vorel” din Piatra-Neamţ a fost gazda vernisajul expoziţiei „Salonul de iarnă”, manifestare organizată de Filiala UAP Neamț şi Complexul Muzeal Judeţean Neamț, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Piatra-Neamț. Publicul a avut posibilitatea să admire creații ale artiştilor plastici locali, într-o expoziție care s-a dorit un bilanț al anului 2018. De remarcat, printre invitați s-a aflat și primarul Dragoș Chitic.
Cel  mai așteptat moment al evenimentului a fost, bineînțeles, acordarea titlului de artist al anului 2018. De  recunoașterea venită din partea Filialei UAP Neamţ, pentru activitatea deosebită depusă în acest an, s-a bucurat pictorul basarabean Arcadie Răileanu. Premiul și diploma au fost înmânate de către Ștefan Potop, președintele Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Neamț.

„Este un  premiu  important, recunoașterea colegilor înseamnă mult pentru mine. A fost unul dintre cei mai rodnici ani pentru mine Am reușit să am expoziții personale la Iaşi, Bistriţa, cea mai recentă fiind la Galaţi. 
Anul acesta, Piatra-Neamț, a devenit locul  în care am petrecut cei mai mulți ani. M-am îndrăgostit de acest oraş, iar acum îmi este foarte greu să mă despart de el. Sunt mândru că sunt român, am fost mereu primit cu multă căldură. Am reușit să prezint pictura, la început cea basarabeană, iar acum cea nemțeană. Mă bucur că fac parte dintr-un colectiv de artiști interesați, uniți și diverși.”, a declarat proaspătul premiat.

Evenimentul a continuat cu aprecierile făcute de scriitorul şi criticul de artă Lucian Strochi asupra creațiilor expuse pe simeze.
Salonul de iarnă” este ultima expoziție a anului 2018.

- Apreciază pagina -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate