Reţeaua de site-uri pentru parohiile şi mănăstirile din Arhiepiscopia Iaşilor

2

La începutul acestei săptămâni a fost lansat la Centrul eparhial Iaşi, în prezenta IPS Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, proiectul „Reţeaua de site-uri pentru parohiile şi mănăstirile din Arhiepiscopia Iaşilor”. Acest proiect este o noutate în spaţiul bisericesc din România, deoarece împlică atât realizarea, cât şi administrarea site-urilor fiecărei parohii şi mănăstiri din Arhiepiscopia Iaşilor.

Harta cu toate parohiile din Arhiepiscopia Iaşilor, care au site până acum.

Proiectul este realizat de Doxologia Media, o componentă a Sectorului Cultural şi Comunicaţii Media al Arhiepiscopiei Iaşilor. Departamentul de programare al Doxologia Media a mai dezvoltat, până în prezent, următoarele saituri: doxologia.ro, providenta.mmb.ro, tabere.mmb.ro, teologiesiviata.ro, scoalavarlaam.ro, gradinitabunavestire.ro şi seminariasi.ro. În perioada următoare, Doxologia Media intenţionează să dezvolte reţeaua de saituri pentru mănăstirile din Arhiepiscopia Iaşilor şi o bibliotecă digitală.

Până în prezent s-au realizat 170 de saituri de parohii din toate cele 13 protopopiate ale Arhiepiscopiei Iaşilor.  După configurarea iniţială, site-urile au fost oferite parohiilor, părinţii parohi având acces complet la administrarea acestora. Se estimează că, până la sfârşitul anului în curs, se vor dezvolta saituri pentru 75% dintre parohiile Arhiepiscopiei Iaşilor, iar până în vara anului viitor, toate parohiile vor fi prezente în reţea, conform doxologia.ro.

Protopopiatul Piatra Neamț

Parohia Bistra

Parohia Dobreni

Parohia Itrinești

Parohia Plopușor

Parohia Sarata – Piatra Neamț

Parohia Sfântul Gheorghe – Piatra Neamț

Parohia Sfântul Ioan Domnesc

Parohia Sfântul Nicolae – Piatra Neamț

Parohia Vaduri I

Parohia Vânători

Parohia Vlădiceni

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. Ioan spune

    Ba nu se percepe nici un ban parohiilor. In contractul pe care l-am semnat la primirea saiturilor se spune ca saiturile parohiilor sunt si vor ramane gratuite. Felicitari IPS Teofan si ostenitorilor care au dezvoltat aceste siteuri!

  2. Mastica cu ghiden spune

    Asta e o alta smecherie a mitropoliei sa mai incaseze niste parale de la parohii si de la preoti. Vrei, nu vrei, bei Grigore agheazma.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate