Resveratrolul revoluționează lupta împotriva cancerului

0

În războiul împotriva cancerului, au fost făcuți câțiva pași înainte, datorită științei și a unor tratamente, cum ar fi radiații și chimioterapie. Dar boala a găsitresveratrol_calorii_38785100 o modalitate de a lupta cu toate acestea. Unele tumori pot dezvolta o rezistență la chimioterapie, motiv pentru care anumiți oameni de știință își concentrează eforturile pe crearea de mai multe medicamente chimiosensibilizatoare.
Un domeniu interesant îl reprezintă studiul substanțelor găsite în produsele alimentare și plante. Multe cercetări sugerează că acești compuși naturali pot avea proprietăți care pot juca un rol important în dezvoltarea acestor medicamente chimiosensibilizatoare. Un studiu realizat de Subash D. Gupta, Ph.D., și colegii săi de la Universitatea din Texas MD Anderson Cancer Center din Houston și publicat în Analele Academiei de Stiințe din New York a arătat că resveratrolul – un compus găsit în struguri roșii, vin, alune, prune și alte plante – poate sensibiliza celulele tumorale în chimioterapie.
În cadrul studiului, s-a observat că resveratrolul a scăzut rezistența tumorii la medicamentele utilizate în chimioterapie și a diminuat rezistența tumorii în moduri diferite: a influențat modul în care celulele canceroase au crescut, au comunicat între ele, s-au autodistrus și s-au infiltrat în locul lor celulele sănătoase. În laborator, cercetătorii au testat resveratrolul pe mai multe tipuri de cancer, inclusiv pulmonar, leucemie, mielom, de prostată, oral și cancer pancreatic, demonstrându-se că resveratrolul a determinat ca fiecare tip de tumoare să fie mai receptivă la chimioterapie.
Celulele canceroase sunt inteligente. Ele fac tot ce este nevoie pentru a supraviețui. Faptul că celulele tumorale dezvoltă multiple mecanisme de rezistență la chimioterapie și mai multe mecanisme pot lucra simultan, complică succesul chimioterapiei. În acest sens, resveratrolul este ideal ca adjuvant în chimioterapie.
În viitorul apropiat, pacienților cu cancer le va fi administrat un medicament pe bază de resveratrol pentru a ajuta organismul să devină mai sensibil la chimioterapie – și pentru a distruge acele celule canceroase odată pentru totdeauna.
În afară de faptul că acționează ca un chimiosensibilizator, alte cercetări preliminare au sugerat că resveratrolul poate lupta împotriva celulelor precanceroase și canceroase. Resveratrol este un antibiotic natural; plantele îl produc ca răspuns la factorii de stres naturali. Ca antioxidant natural, resveratrol are proprietăți anti-inflamatorii și anti-îmbătrânire.
Resveratrol are un număr de proprietăți care pot opri sau descuraja creșterea celulelor canceroase. Acesta poate ajuta la combaterea cancerului prin diminuarea creșterii celulelor canceroase și împiedicarea lor în a invada celulelor sănătoase.
O listă lungă de medicamente împotriva cancerului au fost dezvoltate sau derivate din compuși din plante. De fapt, se estimează că mai mult de 60 la sută din medicamentele împotriva cancerului de pe piață sunt de origine naturală.
Cancerul, fiind a doua cauză de deces la nivel mondial, este crucial să avem cel mai bun arsenal de arme împotriva acestei boli mortale și devastatoare. Substanțele naturale derivate din plante, inclusiv resveratrol, se dovedesc a fi una dintre cele mai mari achiziții în această luptă, dar sunt necesare mai multe studii pentru a ne ajuta să înțelegem pe deplin impactul acestora în sănătate.
Dar, doar 5-15% din cele 250.000 de specii de plante existente au fost studiate pentru compușii lor bioactivi. Cu atât mai mult trebuie să se investească timp și resurse în cercetarea plantelor și a efectelor lor în lupta împotriva cancerului.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate