Reprezentant OMS: „Belgia a recunoscut meritele medicului din Piatra-Neamţ, Cătălin Denciu, declarându-l eroul anului 2020”

0

Miercuri, 7 aprilie 2021, a avut loc evenimentul „Schimbările climatice, relația om-natură și sănătatea publică”, organizat la Palatul Cotroceni cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății. Alături de președintele Klaus Iohannis, a fost invitat directorul regional al Biroului pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, dr. Hans Kluge.

Dr. Catalin Denciu – Piatra-Neamț la Spitalul Militar Regina Astrid în Belgia / FOTO beldefnews.mil.be

România este un exemplu pozitiv în regiune, luând măsuri cuprinzătoare şi oportune la timp, astfel încât să se poată gestiona această stare de urgenţă fără precedent.

În ciuda faptului că această pandemie ridică în continuare probleme, România a reuşit foarte bine să îşi arate capacitatea instituţională, solidaritatea comunităţii şi devotamentul eroic al lucrătorilor din sănătate.

Sunt foarte bucuros că ţara mea natală, Belgia, a recunoscut meritele unui medic român din Piatra-Neamţ, Cătălin Denciu, declarându-l eroul anului 2020„, a spus oficialul OMS în cadrul evenimentului, conform AGERPRES. Declarația poate fi ascultată la minutul 23:10 din video-ul de mai jos.

Dr. Denciu a devenit erou după ce, în timpul turei de serviciu la ATI Piatra-Neamț, pe 14 noiembrie 2020, în timpul tragicului incendiu care a răpit 10 vieți, a încercat să salveze pacienții cu Covid-19. Acesta a suferit arsuri de gradul II și III pe 40% din corpul său.

Medicul nemțean Cătălin Denciu a fost internat la Spitalul Militar Regina Astrid în Belgia încă din noiembrie 2020. Ministerul Apărării din Belgia a prezentat pe 1 martie, pe site-ul oficial beldefnews.mil.be, fotografii cu modul în care dr. Denciu se recuperează și un scurt interviu cu acesta. Întregul material despre Dr. Denciu realizat în Belgia poate fi citit aici.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretul de decorare a domnului dr. Hans Kluge, Director Regional al Biroului pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății.

Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru contribuția sa importantă la nivel european în gestionarea pandemiei COVID-19, pentru relația de colaborare strânsă cu România, participând activ la demersurile de îmbunătățire a sistemului de sănătate românesc, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Comandor domnului dr. Kluge Hans Henri Marcel Paul, Director Regional al Biroului pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate