Rectificarea bugetului judetului Neamt se inscrie in limitele legii

1

La sesizarea unor autorităţi ale administraţiei publice locale instituţia prefectului, prin compartimentul de specialitate, a procedat la examinarea legalităţii Hotărârii nr. 211 din 30.12.2010 privind rectificarea bugetului judeţului Neamţ, pentru anul 2010, adoptată de Consiliul judeţean Neamţ în şedinţa extraordinară din data de 30.12.2010.

Urmare exercitării controlului de legalitate s-a constatat că actul administrativ menţionat a fost adoptat cu respectarea normelor legale în vigoare, motivat de următoarele:

1. Prin Hotărârea nr. 1383/2010, Guvernul României a alocat suma de 21 000 mii lei din Fondul de rezervă bugetară bugetelor proprii ale unui număr de 36 de judeţe pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale produse în respectivele unităţi administrativ-teritoriale.

După cum se observă, suma a fost alocată bugetelor proprii ale judeţelor şi nu bugetelor locale, respectiv cele ale municipiilor, oraşelor şi comunelor din judeţ.

2. Rectificând bugetul pe anul 2010 prin Hotărârea nr. 211 din 20.12.2010 Consiliul judeţean Neamţ a repartizat suma de 2000 mii lei, alocată judeţului, pentru refacerea unui număr de 5 obiective de interes judeţean, care fac parte din domeniul public al judeţului şi care au fost afectate de inundaţiile din cursul anului trecut, situate pe raza comunelor Bicazu Ardelean, Dămuc şi Ion Creangă.

„În raport cu cele de mai sus s-a apreciat că Hotărârea nr. 211 din 30.12.2010 a fost adoptată de Consiliul judeţean Neamţ cu respectarea normelor legale în vigoare, neimpunându-se atacarea acesteia în contenciosul administrativ. Menţionăm că repartizarea sumei alocate de Guvern pe unul sau mai multe obiective de interes judeţean, situate în una sau mai multe unităţi administrativ-teritoriale din judeţ,  reprezintă o problemă de oportunitate şi nu de legalitate. Din această perspectivă puteau fi repartizate fonduri pentru refacerea şi a altor obiective de interes judeţean, situate pe raza altor unităţi administrativ-teritoriale din judeţ.” a declarat domnul prefect Mihai Archip.

Stiri Neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Samael The Cross spune

    A avut curaj prefectul sa-i dea dreptate lui Pruteanu? Incep pariurile: cine va fi prefect?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate