Realizările Instituției Prefectului Neamț în 2016… Ar fi de râs, dacă nu ar fi de plâns…

2

prefectAstăzi a avut loc ultima ședință din acest an a Colegiului prefectural. Comunicatul de presă cu ce zice doamna prefect că a realizat în acest an se poate citi aici (click aici). Ce a făcut concret Instituția Prefectului Neamț din punctul nostru de vedere? A încasat salarii …

Conform legii, „Prefectul este garantul respectării legii și a ordinii publice la nivel local”. Păi, care lege? Ce mari încălcări ale legii au văzut cei de la Instituția Prefectului Neamț în acest an?

Numai dacă arunci o privire prin comunele județului și vezi cât islaz a dispărut din acte îți pui mâinile în cap. Dacă ai curajul să te uiți la o poză din satelit să vezi cum se rad în continuare pădurile din Neamț ți se face pielea de găină. De o viață când trecem prin dreptul Săvineștiului miroase de îți înghiți limba. Și, vai, câte exemple de încălcare a legilor de ani de zile sunt în acest județ și nimeni nu vede nimic, îți vine să te întrebi dacă nu cumva reprezentanții guvernului din clădirea prefecturii nu sunt chiar mână în mână cu hoții și, cel puțin la capitolul retrocedări de păduri, avem indicii temeinice că în județul Neamț Instituția Prefectului a jucat un rol esențial în cadrul jafului.

Una peste alta, Instituția Prefectului termină un an fără nicio realizare care să impresioneze. Ar fi interesant de văzut cum arată raportul ”Corpului de control al prefectului” pe anul 2016, să vedem și noi ce au controlat, ce au sesizat și, mai ales, ce au rezolvat cei de la prefectură.

Oricum, în curând prefectul, care pentru fraieri și în teorie este apolitic, va fi schimbat odată cu schimbarea guvernului și să vezi ce o să se rupă cu garantatul respectării legii și următorul prefect… A ajuns Instituția Prefectului să fie doar o clădire cu indivizi și individe care se perindă vremelnic prin ea, fac poze și zâmbesc infatuat la camerele de luat vederi și, din când în când, mai contribuie la vreo mare hoție sau ascund efectele uneia.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. terente revine! spune

    au tocat banii de la buget degeaba.ca sa obtii o audienta la prefect trebuie sa faci 20 de acte si sa spui la toti(de la portar la functionar)ce vrei sa-i zici prefectului.si la maria gheorghe se ajungea mai repede.au acolo un ilie care a fost si este paravanul abuzurilor secretarilor de comuna.practic de acolo pleaca la institutiile centrale dezinformarea.esti membru pnl ai protectie nu esti membru nu te primeste in audienta.efectiv prefectura a devenit un fel de FUS.

  2. Ionitescu V. spune

    Sigur Prefectul si Prefectura nu au rolul de a realiza breacking news-uri.
    Sigur, sigur, sigur.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate