Răzvan Cuc: „Am votat pentru noua lege a pensiilor și facem dreptate pensionarilor!”

0

Senatorul PSD, Răzvan Cuc, a făcut o declarație importantă privind noua lege a pensiilor, subliniind beneficiile acesteia pentru oameni și scopul acesteia de a elimina inechitățile dintre pensionarii care au muncit și au contribuit la fel. Potrivit senatorului, această lege reprezintă cea mai amplă reformă a sistemului de pensii din România și a fost elaborată în colaborare strânsă cu experți din Comisia Europeană și ai Băncii Mondiale.

„Am votat pentru noua lege a pensiilor și facem dreptate pensionarilor! Punctul de pensie crește o singură dată în 2024, în ianuarie, cu 13,8% și Toate pensiile vor crește cu acest procent.

Este important de știut că în septembrie 2024 punctul de pensie nu va crește. deci nu există un procent fix de creștere. Vor crește doar pensiile dezavantajate de cadrul legal existent în momentul pensionării. Acestea vor crește până la nivelul la care se elimină inechitățile dintre pensionarii care au muncit și au contribuit la fel.

Este cea mai amplă reformă a pensiilor din România! Proiectul a fost realizat împreună cu experții Comisiei Europene și ai Băncii Mondiale care au confirmat că noua lege este sustenabilă și va aduce stabilitate sistemului de pensii din România. Prin noua lege, se răsplătesc munca și contributivitatea!”

a transmis Senatorul Răzvan Cuc.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate