Răspunsul grupului de consilieri locali PSD Piatra Neamț către primarul Dragoș Chitic

7

În urma conferinței de presă susținută de primarul Dragoș Chitic (clic aici) consilierii PSD au formulat și ei un punct de vedere pe care îl puteți citi mai jos.

Constatam cu surprindere modul absolut grosolan în care primarul Dragoș Chitic și PNL manipulează pietrenii în ultimele zile. Cel mai probabil, a devenit sarcina de partid dezbinarea comunităților și incitarea oamenilor împotriva celor care nu se raliaza demersurilor peneliste.
Spre binele tuturor, dar în primul rand al pietrenilor, primarul Chitic trebuie sa realizeze ca nu mai are la dispoziție o mașinărie de vot pe care sa o manevreze după bunul plac ci un Consiliu Local format din oameni care cunosc administrație și au respect pentru lege, un Consiliu Local alcătuit din oameni responsabili pentru votul cu care au fost investiți și cu grija fata de cheltuirea banilor publici.
Consiliul Local Piatra Neamt nu mai reprezinta doar un for care validează dorințele personale ale diverșilor primari, ci un for de conducere al orașului care reprezinta interesele oamenilor. Primarul Chitic și consilierii sai trebuie sa coboare din mediul virtual și sa ia contact cu pietrenii și cu problemele reale ale orașului dacă își doresc sa aibă parte de succes în demersurile lor.
Având în vedere luările de poziție publice ale primarului Chitic și ale consilierilor PNL, în legătură cu votul acordat de consilierii majorității PSD-ALDE-PMP în ultima ședință a Consiliului Local Piatra Neamț, dorim sa aducem următoarele precizari:
– în ceea ce privește proiectul de hotărâre numărul 1, privind utilizarea in anul 2017 a excedentului bugetar înregistrat la 31 decembrie 2016, am ales sa votam împotriva pentru ca proiectul este unul cu lacune, incomplet, care nu precizează destinația banilor. Aprobarea acestui proiect de hotărâre ar fi reprezentat un vot in alb, care ii oferea posibilitatea primarului Chitic sa dispună de bani după bunul sau plac fără un minim control al cetățenilor asupra banilor lor;
– referitor la proiectul privind aprobarea parteneriatelor cu Liceul cu Program Sportiv, Colegiul National Petru Rares și Federația Romană de Fotbal ii informam pe pietreni ca la data de 19 ianuarie, data la care a fost emisă dispoziția de convocare nu existau înregistrate la Primaria Piatra -Neamt documentele care trebuie sa stea la baza proiectului de hotărâre. Acestea au fost înregistrate o zi mai târziu, pe 20 ianuarie și nici măcar atunci nu au fost aduse la cunoștința consilierilor locali. Modul in care primarul Chitic a ales sa propună acest proiect de hotărâre ar fi condus la anularea parteneriatelor respective, deoarece nu respectau legea. Este exclus ca majoritatea PSD-ALDE-PMP sa pună liceele pietrene și Federația Romană de Fotbal in situații stânjenitoare sau cu iz penal dar mai ales in postura de a da banii înapoi plus penalitățile aferente.
Primarul Chitic a beneficiat de întreaga noastră susținere și răbdare. Preț de șase luni ne-am bazat pe faptul ca ar vrea sa devină de buna credință și ca dorește sa facă echipa cu consilierii locali pentru municipiul Piatra-Neamt, însă perioada de gratie a expirat și nu vom mai tolera astfel de derapaje din partea sa. Ii cerem domnului primar sa se lepede de vechile metehne care s-au dovedit absolut păguboase pentru Piatra-Neamt și locuitorii săi.
Ii asiguram pe pietreni ca nu ne vom lasa intimidați de încercările primarului Chitic de a ne discredita public pentru deciziile noastre și ii vom reprezenta în continuare în Consiliul Local conform dorințelor lor.
Îl asiguram de asemenea pe primarul Dragoș Chitic de toata sustinerea și buna noastră credință, atâta timp cat va respecta legea și nu se va lăsa condus în activitatea sa de alte interese decât cele ale locuitorilor din Piatra-Neamt.
Grupul Consilierilor Locali PSD Piatra Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
7 Comentarii
 1. Mugurel spune

  Mai muncim în oraşul asta,sau stam numai sa ne certam pe bani contribuabiului care a ajuns cu rabdarea la maxim.
  Mai aveţi puţine ruşine şi respect în voi .
  E valabil pt toţi chiar si pt domnul primar.

 2. Celentano spune

  Domnule primar,de ce nu mai spuneti nimic de proiectele majore pe care le-ati promis in campania electorala?
  PIETONAL CENTRU,MODERNIZARE TROLEIBUZE+RETEA EXTINSA,ETC.Ne pacaliti cu trei stradute asfaltate si ce multe persoane ati primit in audienta.Acusica e 2020…

 3. razesul spune

  Actiunile fiecaruia vor fi contabilizate la final de mandat. Campania electorala s-a incheiat la Piatra Neamt. PSD-ul cred ca este foarte mandru de candidatul pe care ni l-a propus. Mai sunt alegeri la Roman, poate isi indreapta atentia catre acolo.
  Greu este sa construiesti, la daramat se pricepe oricine!

 4. Ionel Iordache spune

  Transmit consilierilor locali ai PSD Piatra-Neamț să fie la fel de puternici și responsabili în toate acțiunile pe care le întreprind!
  Sunteți într-o alianță stabilă și puternică!

 5. Vali Baltatescu spune

  V – ați trezit?

 6. CHITIC DRAGOS spune

  De obicei nu fac comentarii pe articolele de presa dar acum sunt nevoit sa intervin. Rar mi-a fost dat sa vad oameni mintind cu atata nonsalanta. Sunt documente, fapte si persoane care demonstreaza minciuna lor gogonata. Ma tem ca politica se degradeaza ingrijorator de mult si constat ca cei care au comandat acest comunicat chiar nu au inteles nimic.
  Dragos Chitic, Primarul Municipiului Piatra Neamt

  1. Lolita spune

   Adevarul este undeva la mijloc dle primar.

   Dar sa nu uitam ca nu ati publicat dosarele de interese in campania electorala.

   Asa ca in acest caz permiteti sa ramin in caz de dubiu adica mintiti deopotriva si dvs. si cei pe care-i acuzati.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate