Radu Firăstrău – 2020/2021

0

Cine este Radu Firăstrău? Este actualul șef al DSP Neamț, cea mai importantă instituție din județ de când a început pandemia.

Cum a fost pentru dumneavoastră anul 2020?


Anul 2020 a fost un an al provocărilor, un an atipic pentru noi toți. Pandemia de SARS-COV-2 ne-a determinat să ieșim din zona de confort, să învățăm, într-un ritm accelerat, sa ne adaptam la situații noi, fără precedent, și să respectăm reguli noi de conduită socială.
Am început activitatea în funcția de director executiv al Direcției de Sănătate Publica Neamț odată cu debutul acestei pandemii.
Am realizat, coordonând activitățile acestei instituții, importanța colaborării intra și interinstituționale, a comunicării transparente și nevoia de educare a populației în domeniul sănătății.
Pandemia ne-a arătat cât de importantă este informația corectă, din surse legitime și cât de mult contează un canal de comunicare eficient în transmiterea celor mai importante date către populație în scopul asigurării măsurilor de protecție individuale.
2020 a fost un an în care oamenii și-au arătat adevărata valoare. Un an în care am pierdut mulți oameni dragi și un an în care am câștigat prieteni.
Am avut ocazia, anul acesta, la Direcția de Sănătate Publica Neamț, să lucrez împreună cu o echipă de profesioniști, cărora le mulțumesc pentru efort și implicare!
2020 a fost un an în care am învățat să ne bucurăm de lucrurile mărunte și să fim recunoscători pentru orice ne oferă viață, fie bune sau rele. Am învățat că nu trebuie să te dai bătut pentru că acolo unde există perseverență, muncă, suferință, lucrurile se așază în timp. Mai mult ca niciodată am învățat, poate mai mult din necesitate, că trebuie să ne depășim fricile.
2020 a fost anul în care am învățat ce înseamnă lecția distanței și prețuirea apropierii.

Ce vă propuneți pentru anul 2021?
În ceea ce privește perspectivele pentru anul 2021 sunt precaut și aș dori să mă rezum la proiectele profesionale, din cadrul Direcției de Sănătate Publică Neamț.
Cel mai important proiect este campania de vaccinare anti-covid, ale cărei rezultate le vom vedea cel târziu în vara anului 2021 – cazuri mai puține, presiune mai mică pe activitatea spitalelor.
Este important să subliniez că succesul campaniei depinde de noi toți – să respectăm măsurile de protecție, să ne informăm din surse legitime.
De asemenea, îmi doresc să organizăm mai multe campanii de informare și educare privind sănătatea, inclusiv realizarea unui Centru de Informare Medicală, pentru a facilita accesul populației la informații medicale de ultimă oră, din surse verificate.
Avem nevoie de speranță, calm, empatie, educație în ceea ce privește sănătatea.
Un ultim gând, vă reamintesc că sănătatea este darul ce mai de preț!

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate