Puternică, matură și responsabilă: Țîțan Georgiana-Elena, o fata de zece la Evaluarea Națională

0

Aminteam zilele trecute de performanță inedită înregistrată la Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra-Neamț. Șapte elevi, colegi de clasă, au reuşit să promoveze primul lor examen important din viaţă cu media zece.

Fiind vorba despre o performanță unică la nivel național, am considerat că este important să-i cunoaștem pe toți cei șapte copii în parte.

  • prezentarea copiilor este aleatorie, nefiind influențată de niciun criteriu

Cel de-al patrulea copil pe care îl aducem în atenția publicului este:

Țîțan Georgiana-Elena

Țîțan Georgiana-Elena ne-a spus că cei patru ani de gimnaziu petrecuți la Colegiul Național ,,Petru Rareș” au transformat-o dintr-o persoană emotivă într-una puternică, matură și responsabilă. A participat la olimpiadele de Limba și literatura română în clasele a VI-a și a VII-a și este pasionată de cântatul la chitară.

Școala online în vreme de pandemie. O perioadă incomodă, marcată de lipsa contactului cu prietenii și colegii de școală.

Cea mai grea parte a acestei perioade ,,incomode” a fost lipsa contactului cu prietenii și colegii. Cu toate că am avut parte de mediul online, am realizat că ființele umane nu pot rezista fără socializare. Școala online nu a reprezentat un motiv de îngrijorare, datorită profesorilor care ne-au înțeles și ne-au fost în permanență alături. Am muncit din greu și mi-am dat toată silința, însă printr-un ecran nu se pot acumula la fel de bine informațiile. Lipsa sălii de clasă, a băncii, a soneriei clopoțelului ce anunța începutul orelor le-am resimțit încă din primele zile.

Media zece la Evaluarea Națională, răsplata pentru toată munca depusă în acești ani.

Când am accesat site-ul nu mi-a venit să cred și am verificat de mai multe ori rezultatele. Văzând notele, un val de bucurie și mulțumire mi-a inundat sufletul. A fost ca o răsplată pentru toată munca depusă. Fiecare oră în care am lucrat a avut un puternic rol în îndeplinirea acestui scop și în momentul de față mă consider, în adevăratul sens al cuvântului, o învingătoare.

Rezultatele de la Evaluarea Națională au fost afișate, pentru prima oară în istoria examenului, într-un format anonimizat.

Georgiana-Elena e de părere că afișarea lor în acest format constituie o decizie potrivită pentru elevii care nu doresc să își comunice notele. S-a diminuat astfel criticarea celor cu rezultate mai slabe.

Viitoarea liceană ne-a transmis că va studia în continuare la Colegiul Național ,,Petru Rareș”, la profilul matematică-informatică.

Prin intermediul publicației noastre, Țîțan Georgiana-Elena le mulțumește și le este recunoscătoare profesorilor care au îndrumat-o și au ajutat-o. Mulțumirile se îndreaptă și spre conducerea școlii: S-au implicat, ne-au sfătuit și garantat că nu există exercițiu pe care să nu îl putem rezolva. Au crezut în fiecare dintre noi, subliniind că suntem <cei mai buni dintre cei buni>”.

Media obținută de Georgiana-Elena la Evaluarea Națională vine ca o recompensă pentru toată învățătura pe care a acumulat-o în cei patru ani de școală. Profesorii au știut să-i motiveze pe copii, iar rezultatele foarte bune n-au întârziat să apară.

Am știut dintotdeauna faptul că Georgiana este o fată care își merită pe deplin locul in acest liceu, iar nota obținută a venit ca o recompensă pentru toată învățătura pe care a acumulat-o în cei patru ani. Consider că profesorii au știut cum să-i motiveze pe toți copiii din această clasă și tocmai de aceea au obținut rezultate foarte bune. Ca și părinte, nu pot să spun decât: Bravo domnilor profesori, bravo dragi elevi pentru reușita voastră!” , a declarat doamna Țîțan Cozeta Liliana.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate