Proiectul PER privind reducerea TVA-ului la produse bio și tradiționale a fost adoptat de guvern prin OUG

În urma protocolului de colaborare dintre PSD și PER, unul dintre cele cinci proiecte  negociate în martie, a fost adoptat : reducerea TVA la produse bio și tradiționale. Ca urmare a discuțiilor de lucru între echipele celor două partide s-a convenit ca reducerea TVA pentru aceste categorii de produse alimentare să fie de 5%, cu mențiunea ca în timp să existe și alte etape în care această măsură fiscală să atingă cea mai mică valoare, în acord cu prevederile europene, şi care să ajute producătorii autohtoni. Astfel, executivul a adoptat, în ședința de marți, o ordonanță de urgență care reglementează reducerea cotei de TVA, de la 9 la 5% pentru produsele alimentare bio și tradiționale.

Este un act lăudabil al Guvernului României și ne bucurăm că Partidul Ecologist Român a avut un rol important în promovarea acestei măsuri fiscale. Mai mult, salutăm implicarea imediată a Ministerelor Agriculturii și al Finanțelor, și le mulțumim pentru colaborarea profitabilă pentru români.

Amintim că protocolul PSD- PER cuprinde încă patru proiecte care urmează a fi adoptate în perioada următoare, perioadă în care Partidul Ecologist Român va susţine candidații social-democraţi la alegerile europarlamentare din 26 mai a.c.

Dănuț Pop, Președinte PER

- Apreciază pagina -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate