Proiect de lege, retras din Parlament. Se propunea sacrificarea sau vânzarea animalelor din grădini zoologice către vânători sau circ

1

În urma unui comunicat de presă remis de biroul de presă al PNL Teleorman, aflăm că deputații Calotă Florică Ică și Maria Stoian au decis retragerea inițiativei legislative pentru modificarea și completarea Legii grădinilor zoologice și acvariilor publice nr.191/2002.

Cei doi parlamentari liberali au solicitat în Parlament PROCEDURĂ DE URGENȚĂ pentru dezbaterea unui proiect care modifică Legea gradinilor zoologice și acvariilor publice nr. 191/2002. Trecând peste faptul că proiectul de lege pare făcut pe genunchi, conform noii forme a legii, grădinile zoologice pot vinde animalele „pentru sacrificare unităților autorizate în acest sens”, dar și către asociațiile de vânătoare și circuri.

Conform proiectului inițiat, se include amendamentul 12-1: „Surplusul prevăzut la art.12 alin.(2) lit.b) poate fi folosit pentru popularea/repopularea complexurilor de vânătoare, manejurilor si circurilor sau vândut pentru sacrificare unităților autorizate în acest sens”.

Este vorba despre „surplusul de exemplare din speciile sălbatice provenite din înmulțirea in captivitate, pentru care condițiile de păstrare în grădinile zoologice nu mai sunt conforme, fiind refuzat în scris transferul acestora la alte unități similare”.

Proiectul a generat revoltă în rândul asociațiilor de protecția animalelor. Citeşte întreaga ştire aici.

„Ținând cont de dezbaterile publice generate de inițiativa legislativă, am hotărât retragerea acesteia din procedura legislativă, printr-o solicitare pe care am înregistrat-o în cursul zilei de ieri la Parlament.

În perioada următoare vom organiza consultări pe această temă și cu reprezentanții ONG-urilor care militează pentru protecția animalelor, astfel încât împreună să găsim soluția optimă și oportună, înainte ca proiectul să fie supus dezbaterii și adoptării în Parlament.

Astfel, dorim să identificăm cea mai bună soluție pentru situația suprapopulării grădinilor zoologice cu anumite specii de animale, situație care determină în multe cazuri supraaglomerarea țarcurilor cu unele specii de animale sălbatice și cazarea acestora în condiții improprii”, au precizat cei doi deputați.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Gheorghiu Camelia spune

    Au simtit pe piela lor huiduiala multimii ,acesti idcapabilicare nu au ce cauta in conducere !!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate