Oare ce au în cap? Lege pentru sacrificarea sau vânzarea animalelor din grădini zoologice către vânători sau circ!

3

Doi deputați PNL au terminat tot ce aveau de făcut în Parlament pentru bunăstarea animalelor din România și au ajuns la concluzia ca grădinile zoologice sunt suprapopulate. În loc să modifice legea în vigoare pentru a obliga deținătorii de grădini zoologice să asigure spații conforme, de tip rezervație sau sanctuar, pentru animalele închise ca la pușcărie sau să oblige la relocare în spații conforme, cei doi deputați au găsit soluția minune.

În timp ce la Piatra-Neamț s-a ajuns la concluzia că nu e OK cu grădină zoologică, cei doi parlamentari liberali au solicitat în Parlament PROCEDURĂ DE URGENȚĂ pentru dezbaterea unui proiect care modifică Legea gradinilor zoologice și acvariilor publice nr. 191/2002. Trecând peste faptul că proiectul de lege pare făcut pe genunchi, conform noii forme a legii, grădinile zoologice pot vinde animalele „pentru sacrificare unităților autorizate în acest sens”, dar și către asociațiile de vânătoare și circuri.

Conform proiectului inițiat, se include amendamentul 12-1: „Surplusul prevăzut la art.12 alin.(2) lit.b) poate fi folosit pentru popularea/repopularea complexurilor de vânătoare, manejurilor si circurilor sau vândut pentru sacrificare unităților autorizate în acest sens”.

Este vorba despre „surplusul de exemplare din speciile sălbatice provenite din înmulțirea in captivitate, pentru care condițiile de păstrare în grădinile zoologice nu mai sunt conforme, fiind refuzat în scris transferul acestora la alte unități similare”.

Le reamintim domnilor parlamentari care fac legi că, în România, din 2017 există o lege care interzice folosirea animalelor sălbatice în circ (click aici pentru detalii):  ”se interzice folosirea animalelor vertebrate, indiferent de gradul de îmblânzire, dacă sunt născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, circuri ambulante, caravane și trupe de artiști ambulanți, precum și în orice alte tipuri de spectacole similare”.

De asemenea, le reamintim domnilor parlamentari că înmulțirea necontrolată se poate rezolva prin STERILIZARE! Oare ce au în cap unii parlamentari?!

21b052FG

21b052EM

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
  1. MANCIU GABRIELA spune

    Nimic nu ne mai miră!

  2. Manciu Gabriela spune

    Criminali cu animalele,criminali si cu oamenii. La ce să ne mai așteptăm?

  3. Min spune

    Nici nu stii ce sa mai zici la asa ceva.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate