Proiect de informatizare în care s-au băgat 5.774.179,60 lei la Piatra-Neamț

4

cheltuiFix acum 6 ani se semna la primăria din Piatra-Neamț ”Contractul de finanțare pentru proiectul Municipiul Piatra Neamț, inovație și informatizare pentru cetățeni și mediul de afaceri”.
Valoarea totală a proiectului a fost de  5.774.179,60 lei, din care contribuție eligibilă nerambursabilă 4.571.886,20 (98%), contribuție proprie 93.303,80 lei (2%) și TVA (24%) 1.108.989,60 lei. Perioada de implementare a fost și ea de 18 luni.

Cine a mâncat acești bani? Cum spuneam și la vremea respectivă, niște firme care au făcut numai lucruri fictive în timp ce informaticienii din Neamț plecau în țări straine pentru că acasă la ei doar șmecherii care munceau fictiv aveau acces la resurse.

Ce ar fi trebuit să se facă prin acest proiect ?
-Furnizarea de servicii  publice online (furnizarea de informații cu referire la: situația taxelor și impozitelor locale, stadiul  cererilor și sesizărilor depuse online sau la adresa Primăriei Municipiului Piatra-Neamț)
-Facilitarea accesului cetaţenilor,  mediului de afaceri şi a instituţiilor administraţiei publice la serviciile publice printr-o infrastructură hardware, comunicaţii software integrate (realizarea unui portal complet)
-Creşterea gradului de informare a publicului şi a vizibilităţii activităţilor desfăşurate de către Municipiu, cât şi susţinerea participării acestora la actul public prin amplasarea a 7 info-chioșcuri în principalele puncte din oraș. Din aceste locații se pot accesa informațiile și serviciile on-line furnizate de municipalitate.
-Tehnologizarea Instituției Primăria Municipiului Piatra Neamț în vederea eliminării timpilor morți din cadrul unor departamente de interes cum ar fi: registratura instituției, registrul agricol, direcția de urbanism, serviciul de relații cu publicul și departamentul legislativ prin interconectarea acestora  cu un program de management al  documentelor.
-Creșterea eficienței furnizării serviciilor publice și va asigura un mediu flexibil de lucru pentru funcționarii publici. Scopul proiectului, în mare, este acela de a veni și în sprijinul IMM-urilor și în dezvoltarea sistemelor de comerț electronic și a altor soluții online pentru afaceri.

Ei bine, acum putem trage o linie și să vedem că infochioșcurile din oraș sunt degeaba, informatizarea primăriei… dacă s-a realizat 10% este mult, iar restul dezideratelor cu IMM-urile și alte soluții pentru afaceri e clar că nici nu intră în discuție. Uite așa s-a cheltuit peste un milion de euro la Piatra-Neamț și problema nu este că s-ar fi furat jumătate din ei, ci că la astfel de lucrări sunt abonate doar firmele agreate politic de pe la București și ne întrebăm în continuu de ce ne pleacă tinerii valoroși din Piatra-Neamț.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. Horia spune

  Ce rău îmi pare de infochioșcurile alea. Avem material de pus acolo pentru 1000 ore fără să se repete. Nici măcar voluntar nu se poate face mentenanță la ele.
  Tot în aceeași manieră realizarea filmelor de prezentare de la codurile QR făcute de city manager acum ceva timp cu nu știu ce firmă de la Brașov.
  Planul de management smart city a ajuns fost ca orice altă manevră politică.

 2. Lolita spune

  Avem Siveco redivivus….adica sa intelegem si noi po-pu-limea ca exista furt de bani prin firme IT ? Se pare ca la microsoft a fost „incalzirea” lui pinalti.

  Acum va executa de la 3 (metri) autogol de 2 ani sau ca de obicei justitia e oarba si doarme in iarba ?

 3. yy spune

  Cum spuneati la vremea respectiva? Dati un remember din arhiva.

  ADMIN: Observatie corecta. Deci nu am lasat lucrurile asa … am revenit la subiect…

 4. xx spune

  Infochioscurile nu sint chiar degeaba,au devenit locuri de scuipat si aruncat mucii,cind treci pe linga daca nu ai stomacul tare mai bine nu te uiti

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate