Semnarea contractului de finantare pentru proiectul Municipiul Piatra Neamt, inovatie si informatizare pentru cetateni si mediul de afaceri

0

Sambata, 22 ianuarie, a avut loc o conferinta de presa cu tema “Semnarea contractului de finantare pentru proiectul Municipiul Piatra Neamt, inovatie si informatizare pentru cetateni si mediul de afaceri”. La aceasta conferinta a participat ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme. „Semne bune anul are pentru Piatra Neamt”… asa ne spune ministrul Valerian Vreme, caci a venit in Piatra Neamt sa ne dea bani. Acest proiect mai sus mentionat este finantat prin fonduri structurale provenite din Programul Operational Sectorial – Cresterea Competitivitatii Economice, Axa Prioritara III – “Tehnologia informatiei si comunicatiilor pentru sectoarele privat si public”. Valoarea totala a proiectului este de  5.774.179,60 lei din care contributie eligibilă nerambursabilă 4.571.886,20 (98%), contributie proprie 93.303,80 lei (2%) si TVA (24%) 1.108.989,60 lei. Prefinantarea solicitata este de 1.399.557 lei, reprezentand 30% din totalul eligibil al proiectului. Perioada de implementare este de 18 luni.

Prin acest proiect se urmareste atingerea urmatoarelor coordonate :

-Furnizarea de servicii  publice online (furnizarea de informatii cu referire la: situatia taxelor si impozitelor locale, stadiul  cererilor si sesizarilor depuse online sau la adresa Primariei Municipiului Piatra Neamt)

-Facilitarea accesului cetaţenilor,  mediului de afaceri şi a instituţiilor administraţiei publice la serviciile publice printr-o infrastructură hardware, comunicaţii software integrate (realizarea unui portal complet)

-Creşterea gradului de informare a publicului şi a vizibilităţii activităţilor desfăşurate de către Municipiu, cât şi susţinerea participării acestora la actul public prin amplasarea a 7 info-chioscuri in principalele puncte din oras; din aceste locatii se pot accesa informatiile si serviciile on-line furnizate de municipalitate.

-Tehnologizarea Institutiei Primaria Municipiului Piatra Neamt in vederea eliminarii timpilor morti din cadrul unor departamente de interes cum ar fi: registratura institutiei, registrul agricol, directia de urbanism, serviciul de relatii cu publicul si departamentul legislativ prin interconectarea acestora  cu un program de management al  documentelor.

Realizarea acestui proiect va duce la cresterea eficientei furnizarii serviciilor publice si va asigura un mediu flexibil de lucru pentru functionarii publici. Scopul proiectului, in mare, este acela de a veni si in sprijinul IMM-urilor si in dezvoltarea sistemelor de comert electronic si a altor solutii online pentru afaceri.

Ministerul Comunicațiilor si Societătii Informationale (MCSI) este institutia care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicatiilor electronice si audiovizuale, serviciilor postale, tehnologiei informatiei si în domeniul serviciilor societătii informationale si ale societătii bazate pe cunoastere din România. Pentru mai multe detalii despre activitatea MCSI vizitați www.mcsi.ro.

D.P.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate