30 ianuarie – Ziua Internatională împotriva violentei juvenile marcată prin activităti de prevenire în unitătile scolare

0

Pentru a marca ziua de 30 ianuarie – Ziua Internatională împotriva violentei juvenile, ofiterii Compartimentului de Analiză si Prevenire a Criminalitătii din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt au efectuat, în ultimele două săptămâni, activităti de prevenire în unităti de învătământ din mediul rural si din orasul Bicaz. Activitătile preventive au fost sprijinite de voluntarii Compartimentului si de elevii scolilor de agenti de politie, acestia din urmă aflati în practică la Posturile Comunale de Politie.

Pornind de la ideea că orice activitate cu caracter preventiv oferă adolescentilor posibilitatea de a învăta, de a se informa si de a se implica în propria lor pregătire antivictimală și antiinfractională, politiștii au fost prezenți în Școala cu clasele I-VIII nr.2 Bicaz, Școala de Arte și Meserii din comuna Pângărați, Școala Nr.1 din comuna Ceahlău, Școala cu clasele I-VIII din satul Galu – comuna Poiana Teiului, Școala cu clasele I-VIII din comuna Bicaz Chei, Școala cu clasele I-VIII din Bicazu Ardelean și în cadrul școlilor din Sabasa și Mădei – comuna Borca.

Politistii de prevenire au abordat teme de prevenire diverse, însă s-a pus accent pe informarea elevilor cu privire la formele de manifestare ale delincventei juvenile, pe constientizarea acestora asupra consecintelor ce decurg din adoptarea unor comportamente neadecvate, siguranta pe internet, prevenirea consumului de substante etnobotanice si nu în ultimul rând prevenirea violentei în scoli.\ Aceste activităti vor continua si săptămâna viitoare.

Stiri Neamt

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate