Primele rezultate în sprijinirea familiei care a rămas fără casă în Drăgănești – Neamț, în urma unui incendiu devastator (FOTO)

0

Pe 15 martie, prin apel la 112, la ora 14:18, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință din satul Șoimărești din comuna Drăgănești. Flăcările care s-au extins de la vegetația uscată au distrus în totalitate o locuință, lăsând în drum o familie. Proprietara locuinței, în vârstă de 63 de ani, a suferit atac de panică. Aceasta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD dar a refuzat transportul la spital. Atât femeia, cât și soțul său, de 64 de ani, au rămas sub cerul liber.

Joi, 17 martie, prefectul de Neamț, Adrian Niță, a fost la fața locului pentru a vedea cât de gravă este situația și cum pot fi sprijiniți acești oameni care trec printr-o adevărată dramă după o viață de muncă. Flăcările le-au înghițit toată agoniseala. Imaginile sunt dezolante, dar autoritățile s-au mobilizat și vor face tot posibilul să sprijine această familie pentru a putea locui în condiții normale. Deși n-au putut să își salveze căsuța din flăcări, cei doi s-au asigurat în primul rând că animalele din bătătură scapă cu viață.

Citiți și: (IMAGINI) Gospodărie înghițită de flăcări! Prefectul de Neamț a mobilizat autoritățile pentru oferi familiei un acoperiș deasupra capului

Astăzi, 18 martie, prefectul de Neamț, Adrian Niță, a prezentat opiniei publice primele rezultate, în ordine cronologică, după vizita de ieri de la Drăgănești, la casa celor doi nemțeni care a fost distrusă în urma incendiului.

🔴Astăzi, încă de la prima oră, a fost salubrizată curtea și pregătită pentru a putea fi instalate cele două containere modulare. Dimineață s-a stabilit cu cei de la DELGAZ ca în maxim o săptămâna gospodăria să fie din nou racordată la rețeaua electrică.

🔴Andrei, fiul cel mai mic al celor doi, din a IX-a A – Fotbal, diriginte Prof. Lupu
a beneficiat de o hotărâre a CA din cadrul Liceului Sportiv: i se va asigura masă gratuită.
Prin conducerea școlii se va asigura masă și pentru sâmbătă și duminică.

Acesta este cazat la Căminul Forestier – spații administrate de LPS Piatra-Neamț – pentru lunile aprilie, mai, iunie – 120 lei/lună – cazarea asigurată gratuit.

Este un copil foarte bun, cuminte.

Pentru anul școlar viitor va fi susținut pentru a i se asigura masă și cazare gratuite, fiind îndrumat și pentru accesarea unor burse/bani de liceu. LPS are în Regulamentul de burse posibilitatea acordării unor burse în situații speciale. Se va verifica dacă pot acum emite o hotărâre de CA astfel încât să poată acorda un astfel de ajutor.

🔴Angajații AJPIS vor definitiva luni dimineață împreună cu responsabilii din primăria Drăgănești ancheta socială și vor înainta documentația pentru obținerea ajutorului din fondul de urgență al Guvernului.

🔴Direcția Silvică va asigura cheresteaua necesară reconstruirii casei și lemne de foc necesare pentru a ieși din sezonul rece.

🔴Containerele modulare au ajuns în curtea celor doi, unde au fost descărcate cu ajutorul unei macarale.

Mulțumiri pentru implicare Primăriei Drăgănești, DELGAZGRID, LPS, Direcției Silvice, AJPIS Neamț, ISU Petrodava, firmei Aqua Parc și tuturor celor care au ajutat sau au gândit de bine!

a transmis prefectul Adrian Niță.

FOTO: Adrian Niță

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate