Primarul Carabelea și PNL doresc falimentarea Perla Invest și vânzarea pe bucăți a clădirilor, telegondolei, telescaunului și terenului de la fosta bază hipică?

0

Primarul Andrei Carabelea și PNL vor să falimenteze Perla Invest ca să se vândă totul pe bucăți. Ne bazăm această opinie pe ceea ce vedem cu toții. Pe de o parte, Andrei Carabelea zice că are nevoie de votul și sprijinul consilierilor locali PSD, dar pe de altă parte atacă PSD-ul și pe Arsene parcă intenționat ca să nu se așeze niciodată PSD-iștii la masa negocierilor cu ei. Chiar înainte de dezbaterea pe tema Perla Invest organizată la primărie am văzut cum președintele PNL Neamț, George Lazăr, ieșea public din nou cu aceleași manipulări mincinoase cum ar fi ”biroul lui Arsene de 2 milioane de euro” și altele, iar după dezbatere l-am văzut pe Carabelea cum a ieșit și el cu alte atacuri fantasmagorice la adresa celor despre care crede că sunt propagandiștii unor politicieni de la PSD.

Oricât ar încerca Andrei Carabelea și PNL să ne convingă că ei vor să salveze Perla Invest, atât timp cât ei au nevoie de voturile consilierilor PSD, dar îi agresează din toate pozițiile, e clar că nu vor să le treacă proiectul. Dacă președintele PNL Neamț, George Lazăr, îl atacă pe Ionel Arsene cu câteva ore înainte de a veni la dezbaterea unde au invitat și PSD-iștii e clar pentru oricine că numai de mediere politică, negociere și diplomație nu putea fi vorba.

Desigur că avem și varianta în care primarul Andrei Carabelea ar vrea să salveze Perla Invest, dar alții din echipa lui vor să îl vadă cum eșuează lamentabil și ori îi atacă direct pe Arsene și PSD ca să îl țină pe primar în zona de conflict politic incompatibil cu orice negociere, ori ies cu manipulări ordinare din care să pară că Andrei Carabelea are păreri despre ”presa lui Arsene”.

Dar să vă spunem și câteva lucruri interesante care au ieșit la iveală odată cu dezbaterea publică organizată la primărie pe tema salvării Perla Invest de la insolvență prin cumpărarea clădirii Telegondolei de la gară la care au participat reprezentanți ai primăriei, consilieri locali, oameni politici și jurnaliști.

Această dezbatere publică a fost, spunem noi, o premieră în Piatra-Neamț și trebuie apreciată, deoarece a dezvăluit multe dintre problemele ascunse sub preș de administrațiile anterioare, fie din rea-voință, fie din lipsă de interes în a comunica direct cu cetățeanul.

Pe scurt, pe ordinea de zi a ședinței ordinare din data de 27.10.2022 se află pus, a doua oară, proiectul de hotărâre privind aprobarea dobândirii blocului de active – teren și construcție „Stație plecare telegondolă” prin cumpărare (adjudecare). Proiectul de hotărâre vizează dobândirea prin cumpărare, a unor active (bunuri) proprietatea SC PERLA INVEST SRL, cu denumirea de „Stație plecare telegondolă” împreună cu terenul aferent, la prețul de 1.379.000 Euro, exclusiv TVA.

Proiectul nu a fost votat în prima ședință, din lipsă de cvorum, motiv explicat la momentul respectiv de consilierii din opoziție – click aici.

Scopul dezbaterii a fost acela de a explica și a convinge consilierii locali să voteze proiectul, deoarece, spun cei din primărie, dacă Perla Invest nu va fi salvată, vom pierde Telegondola, Baza Hipică și multe alte terenuri, bunuri deținute de Perla Invest care vor fi scoase la vânzare pe nimic în procedura de faliment.

S-a vorbit foarte mult, fiecare și-a expus punctul de vedere, însă ceea ce trebuie să rețineți, dincolo de toate dezbaterile pe tema nobilă a salvării unor simboluri, este că falimentarea Perla Invest va scoate la iveală monștri. Iar cel mai grav lucru care se poate întâmpla este tocmai acesta: Telegondola, cel mai probabil, nu va mai funcționa niciodată, indiferent cine o va cumpăra, fie primăria sau alt investitor privat. Și nu pentru că cineva nu ar vrea ca ea să funcționeze, ci pentru că nu se poate în condițiile legii. Vom explica mai jos de ce.

Faptul că Telegondola nu va mai funcționa va fi o gravă lovitură de imagine pentru oricine se află la conducerea primăriei, dar se pare că interesul pentru falimentarea ei este așa de mare încât se mimează că s-ar întinde pe ultima sută de metri un colac de salvare plătit din banii pietrenilor către Perla Invest. În realitate, nu se vrea salvarea Perla Invest, ci falimentarea și vânzarea pe bucăți, dar dacă s-ar putea să se facă asta cu daune de imagine cât mai mici pentru PNL. Eventual să se arunce pisica în curtea PSD, deși niciodată nici picior PSD-ist nu a fost la conducerea firmei Perla Invest sau la butoanele indirecte ale acestei afaceri care a funcționat ca vacă de muls pentru băieții apropiați de PDL/PNL.

Explicația pentru dispariția telegondolei în urma falimentului a fost dată extrem de clar și de concis de Andrei Acristinei, șeful serviciului juridic din cadrul Primăriei, cel care s-a ocupat de dosarul de insolvență, începând cu momentul 1h52min din filmarea dezbaterii.

Expunerea juristului a fost una amplă și a prezentat foarte bine foarte multe aspecte, dar cel mai important lucru de reținut este acesta:

„Dacă scoatem Perla Invest din insolvență (…) va opera în continuare Telegondola pentru că este singurul operator autorizat. Orice alt operator, ulterior, chiar și primăria dacă va veni să opereze Telegondola va exista șansa să nu putem obține toate avizele și aici mă refer în special la avizul de mediu pentru că știți cu toții care este problema, o problemă mai veche. Dar Perla a reușit să obțină (n.r. avizul de mediu)”.

Cum a obținut Perla avizul de mediu pentru Telegondolă și cum s-a construit pe Cozla, într-o arie protejată… acest lucru ar trebui să fie pe masa unor organe de cercetare încă de prin 2011 când scriam despre aceste lucruri. Și nu doar noi. Un alt exemplu, de prin 2008, aici – click.

Acum, poate, înțelegem cu toții de ce este mai importantă salvarea Perla Invest, decât bunurile în sine. Rămâne la latitudinea cetățenilor, a consilierilor locali, dar și, poate, a organelor de cercetare, ce se va întâmpla de acum înainte.

Un alt aspect despre care noi tot am vorbit, dar cu ocazia acestei dezbateri s-a spus și oficial, este unul de care ar trebui să se ocupe imediat DNA și Curtea de Conturi.

S-a recunoscut că de peste 10 ani, de fapt și de drept, nu există în acte nicio activitate la Bază Hipică la Piatra-Neamț. Acolo nu funcționează în acte nicio activitate, deoarece nu există nici un fel de contract de concesiune, comodat, chirie sau orice altceva între clubul sportiv de acolo și proprietarul terenului, Perla Invest.

Această ocupare ilegală a terenului nu doar că a produs pagube însemnate firmei Perla Invest, dar a și dus la subevaluarea terenului în scopul vânzării sale, evaluatorul considerând că dacă nimeni nu a închiriat în ultimii 10 ani teren acolo, acel teren, unde teoretic este baza hipică, poate să fie scos la vânzare cu aproximativ 20 euro/metru pătrat, un jaf vizibil de pe orbita Pământului.

S-au mai discutat și alte aspecte pe care cei din primărie le-au ținut ascunse până acum, dar din păcate ostilitatea manifestată față de opoziția politică din consiliul local ne-a făcut să credem că mai degrabă se dorește să nu fie salvata firma Perla Invest.

Singurul pas real pe care ar putea să îl facă Andrei Carabelea pentru a fi luat în serios de consilierii din opoziție și a putea negocia politic obținerea voturile lor ar fi să se delimiteze clar și public de atacurile politice ale șefului lui de partid la adresa PSD și de cei care induc ideea că anumite publicații „ale unui om politic” atacă primarul.
Desigur că nu ar fi nevoie să se delimiteze pe vecie de atacurile la adresa PSD sau la adresa oricărei prese vrea el, ci doar să aibă o perioadă de câteva zile de pace ca să stea cu adevărat la masa negocierilor și apoi să o ia de la capăt cu bălăcăreala.
Deci, e simplu și nu trebuie decât să așteptăm puțin.
Dacă primarul Andrei Carabelea iese și se delimitează public de ultimele atacuri ale șefului lui de partid și de conflictele pe care i le confecționează unii din presă, după care cere negocieri politice, înseamnă că, dincolo de orice suspiciuni, el chiar vrea să salveze Perla Invest.
Dacă primarul Andrei Carabelea nu face acest pas de imagine ca să fie pace măcar o perioadă scurtă cu PSD-ul până ce salvează situația, atunci înseamnă că nu vrea de fapt să salveze nimic, deci nu vrea să-i treacă proiectul, ci doar să ostilizeze consilierii din opoziție care sa nu voteze proiectul pentru ca apoi să încerce să dea vina pe ei.

Pentru corecta și completa informare a dumneavoastră, publicăm mai jos filmarea dezbaterii și documentația oferită de primărie:

Material de informare Primăria Piatra-Neamț

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare din data de 27.10.2022 se află proiectul de hotărâre privind aprobarea dobândirii blocului de active – teren și construcție „Stație plecare telegondolă” prin cumpărare (adjudecare).

1. Proiectul de hotărâre vizează dobândirea prin cumpărare, a unor active (bunuri) proprietatea SC PERLA INVEST SRL, cu denumirea de „Stație plecare telegondolă” împreună cuterenul aferent, la prețul de 1.379.000 Euro, exclusiv TVA.

2. SC PERLA INVEST SRL este o societate având ca asociat unic Municipiul Piatra Neamț. Aceasta se află în procedura insolvenței, în dosarul nr. 2699/103/2015, aflat pe rolul Tribunalului Neamţ ca urmare a acumulării unor datorii neachitate la bugetul de stat, la Alpha Bank România SA și nu în ultimul rând la bugetul local al municipiului, iar vânzarea bunurilor aflate în patrimoniul societății face parte din planul de reorganizare al societății, aprobat prin hotărâre a Consiliului Local, plan care dacă este respectat, salvează societatea de la faliment;

3. Participațiile deținute de Municipiul Piatra Neamț la capitalul social al SC Perla Invest SRL fac parte din proprietatea privată a unității administrativ-teritoriale Municipiul Piatra Neamț;

4. În eventualitatea intrării în faliment a societății, Municipiul Piatra Neamț ar pierde participațiile deținute în capitalul social al SC PERLA INVEST SRL – patrimoniul U.A.T. fiind în mod grav afectat – și pierde șansa de a recupera în integralitate sumele achitate de Municipiul Piatra Neamț în calitate de garant al creditului contractat de SC PERLA INVEST SRL, în sumă totală de 43.514.260,57 lei, putând recupera cel mult sumele prevăzute în tabelul definitiv al creanțelor debitoarei (1.359.548,73 lei în plan și 21.313.432,65 lei în afara planului);

5. Sub aspectul situației juridice a societății, în acest moment PERLA INVEST SRL se află în perioada finală a reorganizării judiciare, fiind necesar ca până la termenul din 31.01.2023, toate plățile asumate prin plan, precum și datoriile curente să fie integral achitate.

În acest moment există trei ipoteze cu privire la achiziția stației de plecare a telegondolei:

  1. Varianta în care Municipiul Piatra Neamț achiziționează la licitație Blocul de active „Stație plecare telegondolă”, la o valoare de 1.379.000 Euro, exclusiv TVA, prezintă mai multe avantaje decât dezavantaje, pentru municipiu și pentru comunitate.

Avantaje:

✓ până la termenul de judecată din 31.01.2023, Municipiului Piatra Neamț, urmează să încaseze creanța sa cuprinsă în plan, respectiv 1.334.521 lei;

✓ Municipiul nu va mai achita suma de 1.886.738 lei în rate lunare către creditorul bancar garantat Alpha Bank SA, în conformitate cu Convenția nr. 22979/31.08.2016.

✓ se achită integral creanțele conținute în planul de reorganizare, rămânând suma de 769.170 lei, care se adaugă la disponibilul existent în trezoreria societății debitoare, de 2.200.000 lei. Astfel, va exista un cuantum disponibil de aproximativ 2.969.170 lei, care va putea fi folosit pentru plata imediată a unei părți din toate creanțe aflate în afara planului, respectiv a 13 % din această categorie de creanțe, raportat la un total de plată a sumelor din afara planului de 23.115.394 lei. Pentru diferența de 87% din sumele prezente în afara planului, există posibilitatea de a încheia convenții de plată;

✓ apare și oportunitatea de a se achita imediat suma de 1.801.962 lei, reprezentând toate creanțele deținute de alții creditori, ce urmează a fi achitate în afara planului, excepție Municipiul Piatra-Neamț, care ar urma să încaseze parte din creanța sa, doar 1.167.208 lei;

✓ în acest mod nu mai planează riscul iminent al falimentului asupra societății debitoare, după ieșirea sa din insolvență;

✓ componenta imobiliară reprezentativă a instalației TELEGONDOLĂ, respectiv „Stație plecare Telegondolă”, intră imediat în proprietatea municipiului și poate fi exploatată în vederea obținerii de venituri;

✓ pentru diferența de sumă rămasă de încasat de Municipiul Piatra Neamț în afara planului, respectiv: 20.146.225 lei = 21.313.433 lei – 1.167.208 lei, Municipiul poate dobândi dreptul de proprietate asupra echipamentelor tehnice deținute de societatea debitoare, respectiv Instalația de TELEGONDOLĂ, prin dare în plată, care la data prezentă are o valoare netă contabilă de cca. 20.000.000 lei;

✓ este eliminată orice constrângere, de orice natură, impusă de un eventual adjudecatar, altul decât municipiul Piatra Neamț;

✓ debitoare PERLA INVEST SRL, cu un capital social de 28.281.800 lei, integral deținut de municipiul Piatra Neamț, iese din procedura insolvenței și reintră fără restricții în circuitul economic prin achitarea integrală a obligațiilor asumate prin planul de reorganizare;

✓este menținută în funcțiune Instalația de Telegondolă, un simbol al orașului, care poate fi folosită în continuare în scop turistic;

✓ instalațiile de transport pe cablu pot funcționa fără întrerupere, prin autorizațiile ISCIR, MEDIU, PSI, PM, etc. deținute de societatea PERLA INVEST SRL;

 ✓tranzacția în sine este foarte avantajoasă din punct de vedere financiar pentru Municipiul Piatra Neamț, în condițiile în care, conform Raportului de evaluare înregistrat cu nr. 46894 din 17.10.2022, întocmit de către Burkharo International SRL, societate autorizată ANEVAR, valoarea de piață totală a întregului bloc de active ce urmează a fi adjudecat este de 1.985.460 euro, respectiv 9.798.230 lei. Așadar, Municipiul ar cumpăra bunul la un preț mult mai mic decât valoarea lui de piață, această operațiune producând o mărire a patrimoniului municipiului;

Dezavantaje:

✓ Municipiului Piatra Neamț urmează să disponibilizeze într-un timp scurt, un volum mare de lichidități;

✓ Darea în plată a echipamentelor tehnice deținute de societatea debitoare, respectiv Instalația TELEGONDOLĂ la o valoare netă contabilă de cca. 20.000.000 lei, intră sub sfera de influență a TVA-ului.

2. Varianta în care Municipiul Piatra Neamț nu achiziționează la licitație Blocul de active „Stație plecare telegondolă”, prezintă mai multe riscuri, ducând la neimplementarea Planului de reorganizare al Perla Invest SRL, respectiv intrarea în faliment a societății, lucru care ar afecta în mod grav patrimoniul municipiului.

Riscuri identificate în cazul intrării în faliment:

✓ activitatea Perla Invest SRL va înceta;    

✓ vor înceta contractele de muncă ale salariaților societății;

✓ va fi oprită Instalația de telegondolă, precum și Telescaunul, acestea urmând să intre în conservare; 

✓întrerupera utilităților de către furnizori;

✓scoaterea la vânzare separată a activelor societății; vânzarea activelor se poate face la cel mai mic preț oferit, fără a se condiționa păstrarea în funcțiune a instalației de telegondolă, existând riscul ca aceasta să fie demontată de către noul proprietar;

✓riscul asociat de imposibilitatea reautorizării instalației de telegondolă, în condițiile în care autorizația de funcționare a telegondolei este emisă pentru operatorul Perla Invest SRL, însă noul proprietar va fi nevoit să solicite emiterea unei noi autorizații de funcționare, fiind mici șanse de a mai obține avizul de mediu;

✓având în vedere vânzarea prin licitație a tuturor activelor, sumele mobilizate de Primărie pentru eventuala răscumpărare a acestora vor fi mult mai mari și fără certitudinea de a fi câștigate. În procedura reorganizarii achităm doar valoarea stației de plecare, celelalte bunuri urmând să facă obiectul unor dări în plată, Municipiul Piatra Neamț rămânând creditorul principal după ieșirea din insolvență;

✓ imposibilitatea recuperării în integralitate a sumelor achitate de Municipiul Piatra Neamț în calitate de garant al creditului contractat de SC Perla Invest SRL, în sumă totală de 43.514.260,57 lei, în condițiile în care societatea își va înceta activitatea și nu va mai produce venituri;

✓ încetarea tuturor contractelor de închiriere încheiate de Perla Invest SRL cu diverse persoane fizice și juridice pentru spațiile comerciale de pe Dealul Cozla și de la clădirea „Stație plecare telegondolă”;

✓ cheltuielile de conservare și pază a tuturor bunurilor aflate în patrimoniul Perla Invest SRL vor fi achitate din disponibilul existent în conturile societății, acesta urmând a se epuiza rapid având în vedere valoarea ridicată a acestor consturi (aproximativ 23 lei/h pentru 1 post de pază). Va ajunge Municipiul Piatra Neamț în calitate de creditor majoritar și asociat unic să plătească pentru conservarea și paza acestor bunuri, în loc să le exploateze și să realizeze venituri.

✓ vor fi afectate toate proiectele Primăriei aflate în desfășurare pe Dealul Cozla, în scopul promovării turistice a municipiului, în condițiile în care nu va mai exista un mijloc de transport pentru turiști până în vârful Dealului Cozla;

✓ terenul de la Baza Hipică poate fi înstrăinat unor persoane fizice sau juridice, care îl vor exploata într-un scop privat.

3.Varianta în care un cumpărător privat achiziționează la licitație blocul de active „Stație plecare telegondolă”, la o valoare de 1.379.000 euro, exclusiv TVA.

Fiind afectată deplina proprietate, posibilitatea ca un cumpărător privat diligent să fie interesat de a achiziționa acest activ este practic nulă.

În conformitate cu datele raportate de Perla Invest SRL, aceasta a realizat profit în fiecare an în perioada 2018 – 2021 și previzionat un profit de 400.120 lei pentru anul 2022, iar în ipoteza ieșirii sale din insolvență a prezentat o previziune a veniturilor și profitului estimat pentru următorii 5 ani, de unde reies următoarele date:

Pentru anul 2023 – Profit estimat: 984.450 lei;

Pentru anul 2024 – Profit estimat: 974.550 lei;

Pentru anul 2025 – Profit estimat: 1.344.050 lei;

Pentru anul 2026 – Profit estimat: 1.385.750 lei;

Pentru anul 2027 – Profit estimat: 1.302.550 lei.

Evoluția istoricului datoriilor preluate de Primăria Piatra-Neamț pentru SC Perla Invest SRL

La data de 01.02.2007, între Alpha Bank, în calitate de împrumutător, SC Perla Invest SRL, cu sediul în Piatra-Neamț, str. Stefan cel Mare nr. 6, jud. Neamț, cod unic de înregistrare RO 19101430, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului sub nr. J27/1193/2006, în calitate de împrumutat, și Municipiul Piatra-Neamț, în calitate de garant, a fost încheiat Contractul de Credit la Termen nr. 1/01.02.2007, având ca obiect acordarea de către Bancă debitoarei SC Perla Invest SRL a unui credit în cuantum de 40.000.000 lei, conținând ca parte integrantă Acordul de Garantare prin Venituri Proprii din data de 01.02.2007, având ca obiect garantarea de către Municipiul Piatra-Neamț a sumelor de bani datorate Băncii de către împrumutatul SC Perla Invest SRL.

Debitoarea nu și-a îndeplinit obligațiile asumate prin Contractul de Credit, astfel încât, la data de 29.01.2016, în baza art. 13.3.24, coroborat cu art. 13.3.1 din contractul de credit, Banca a procedat la declararea anticipată a scadenței și exigibilității obligației de plată asumată de către SC Perla Invest SRL.

          În temeiul Acordului de Garantare, Banca a procedat la executarea silită a Creanței împotriva Garantului, Municipiul Piatra-Neamț, procedură ce se derulează în cadrul dosarului execuțional nr. 203/2016, aflat pe rolul Biroului Executorului Judecătoresc Pâncescu Nicolae Daniel.

Pentru a putea achita această creanță, Municipiul Piatra-Neamț a încheiat Convenția de Plată a Creanței nr. 22979/31.08.2016, în vederea stabilirii unei modalități de plată a Creanței în cadrul procedurii de executare silită. Prin această convenție, Municipiul Piatra-Neamț s-a obligat să achite integral debitul datorat de Perla Invest SRL până cel târziu la data de 31.10.2023, după cum urmează:

10% din valoarea totală a creanței, respectiv suma de 4.216.426,057 lei s-a achitat la data încheierii convenției;

– 86 de tranșe lunare succesive, în cuantum de minimum 500.000 lei fiecare. Fiecare tranșă are scadența până cel târziu în ultima zi lucrătoare a fiecărei luni, începând cu luna septembrie a anului 2016 și până cel târziu la data de 31.10.2023, acestea fiind destinate plății dobânzii lunare și rambursării de capital ce fac obiectul creanței izvorâte din Contractul de credit la termen nr. 1/01.02.2007.

– în perioada 01.09.2016 – 31.12.2016 s-a achitat suma de 2.000.000 lei;

– în perioada 01.01.2017 – 31.12.2017 s-a achitat suma de 6.000.000 lei;

– în perioada 01.01.2018 – 31.12.2018 s-a achitat suma de 6.000.000 lei;

– în perioada 01.01.2019 – 31.12.2019 s-a achitat suma de 6.000.000 lei;

– în perioada 01.01.2020 – 31.12.2020 s-a achitat suma de 6.000.000 lei;

– în perioada 01.01.2021 – 31.12.2021 s-a achitat suma de 11.947.834,51 lei;

– în perioada 01.01.2022 – 30.09.2022 s-a achitat suma de 1.350.000 lei;

Până la această dată, Municipiul Piatra-Neamț a achitat în baza Convenției de Plată a Creanței nr. 22979/31.08.2016 suma totală de 43.514.260,27 lei, din care 33.931.009,55 lei principal și 9.583.251,02 lei reprezentând dobânda.

Pentru același credit, SC Perla Invest SRL a achitat în cadrul Planului de Reorganizare suma totală de 4.414.600,62 lei (3.241.312,73 lei în luna octombrie 2020 și 1.173.287,89 lei în luna octombrie 2021).

Până la această dată, SC Perla Invest SRL a achitat către Municipiul Piatra-Neamț, în cadrul Planului de Reorganizare, suma de 1.033.637,70 lei.

Astfel, creanțele rămase în sold conform programului de plăți sunt:

În situația nerespectării programului de plăți, întrucât la 31.10.2022 expiră termenul prevăzut de lege pentru procedura reorganizării judiciare și, în consecință, activitatea SC Perla Invest SRL se va opri forțat, riscurile identificate sunt următoarele:

  • încetarea contractelor de muncă ale salariaților societății;
  • oprirea instalației de telegondolă, rezultată și din întreruperea utilităților de către furnizori;
  • scoaterea la vânzare separată a activelor societății, existând riscul ca instalația să nu poată fi recompusă în vederea repornirii de către un eventual investitor; vânzarea activelor se poate face la cel mai mic preț oferit, fără a se condiționa păstrarea instalației. Există chiar posibilitatea vânzării în scopul demontării și valorificării utilajelor și materialelor;
  • riscul asociat de imposibilitatea reautorizării instalației de telegondolă sau prelungirii termenelor, inclusiv din cauza condițiilor de mediu;
  • având în vedere vânzarea prin licitație a tuturor activelor, sumele mobilizate de Primăria Piatra-Neamț pentru eventuala răscumpărare a activelor vor fi mult mai mari și fără certitudinea de a fi câștigate. În reorganizare achitam doar valoarea stației de plecare, celelalte bunuri urmând să facă obiectul unor dări în plata, Primăria Piatra-Neamț rămânând astfel creditorul principal după ieșirea din insolvență.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate