Primăria Piatra-Neamț interzice să se mai vândă în piețe morcovi, cartofi sau alte produse murdare. Amenda între 1.000 și 1.500 lei!

5

Primarul Carabelea a preluat o inepție dintr-un regulament din anul 2010 (click aici pentru regulamentul din 2010) și a introdus-o în norme privind desfasurarea corespunzătoare a activității de comerț în piețe, târguri și oboare, acum, în 2021. (click aici pentru noul regulament)

Art 4 l) este interzisa aducerea sau prezentarea la vanzare a produselor murdare, alterate sau degradate, precum
sortarea acestora in incinta pietei;

Cartofii, morcovii, ceapa și multe rădăcinoase aduse de producătorii locali în piață sunt, desigur, murdare, că dacă ar spăla gospodarii cartofii, morcovii etc., aceștia s-ar altera foarte repede sau ar încolți.

Înainte ca primarul municipiului Piatra-Neamț să introducă această regulă și să prevadă și o amendă cuprinsă între 1.000 și 1.500 lei pentru cei care aduc în piață produse murdare, acesta a fost atenționat, în timpul dezbaterii publice, că nu este normal ceea ce vrea să facă și că falimentează producătorii locali dacă aplică această inepție. (DOVADA click aici)
Iată ce am trimis lcătre primar și am publicat, dar nu l-a interesat câtuși de puțin și a introdus această regulă.

Dacă cu alte reguli ciudate aprobate în ultima perioadă de consiliul local se mai poate glumi, aplicarea acestei reguli va fi un dezastru pentru producătorii locali. Nu va spăla nimeni produsele ce se vând murdare de țărână de când e lumea și pământul, ci nu le vor mai aduce spre vânzare în piețe.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
5 Comentarii
 1. Aaaaa spune

  În Germania dacă leguma are o singura pata se arunca și acolo toate legumele se spala

 2. Georgiana spune

  De aia suntem mereu în urma cu cel puțin 50 de ani. Pentru ca vorbiți ca oile, fără sa gândiți. Ziariștii lui peste, s-au pus sa denigreze prin orice metoda noul primar. Un tânăr, care este ancorat în realitatea anilor 2021. Ce a greșit dacă a spus ca legumele trebuie sa fie curate? Da, e normal. Nu spune nimeni sa fie spălate legumele, dar cartofii, morcovul sa fie lăsați la soare sa se usuce pământul pe ei, și apoi curățați de pământ, de ce eu ca și cumpărător sa am la 1 kg cartof, 100- 150 g noroi, la preț de 2 lei kg. Este vorba de putina educație și bun simt. Amenda e pusa acolo, doar pentru ca romanul nu înțelege de vorba bună, el trebuie educat cu forța.
  La fel ca și acest articol, mai circula pe net un altul acum câte zile cum ca nu mai ai voie sa deții animale ca se dau amenzi. Și acel anunț era tot o inepție rastalmacita a unui alt ziarist. Da mi se pare corect sa îți dea amenda, dacă animalul tău își face nevoie în drum și tu ca stăpân nu-i strangi mizeria. De ce trebuie eu sa fac slalom în parc și sa îmi păzesc copiii atunci când ies la plimbare, sa nu cumva sa calce în rahat?!?

 3. Adrian D. spune

  Eu zic ca ar trebui cineva sa se sesize și sa organizeze un protest și sa cerem anticipate, nu mai e posibil asa ceva. Beleaua neagra își bate joc de noi într-un mod extrem de nesimțit, în condițiile în care nici măcar nu l-am votat, ci am votat pe altcineva. Nu mi se pare corect deloc ceea ce se întâmplă

  1. Pricop Nic. spune

   Să se organizeze un protest ,la care sa participam toți ca acest intrus să vadă că nu poate sa facă în aceasta urbe ce vrea mușchi lui (invizibili și atrofiați) .

 4. Vasile spune

  Când cineva încearcă să facă reguli fără să aibă cunoștințe cum funcționează sau ce produc aceste reguli e grav . Dar nu e vina lor este vina ca 25 ani sistemul ne-a oferit nimic sa fim implicați in activități agricole de producție sau altele . Am avut la dispoziție doar produs finit din import , Facebook , articole de pe internet dar nimic din viața reala !
  Copii de astăzi știu ca laptele , ouăle , legumele și fructele vin de la Piata Lidll , Carefour sau Kaufland !
  E grav
  E trist
  Trăim ceea ce am semănat și acceptam zi de zi . Creștem copii cu calculatorul in fata fără sa-i ancorăm în realitate și situația de față ! Ne mințim singuri !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate