După inepția cu câinii, primarul Carabelea a luat (și) copiii în vizor – Amendă între 1000 și 1500 lei dacă „degradezi” iarba prin…călcare

4

Interdicții, interdicții….de la Primărie adunate, cu puțină logică, demontate

În articolul 8 litera „i” din Regulamentul privind normele de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică în municipiul Piatra-Neamț citim următoarele:

ART.8 În vederea conservarii și dezvoltării parcurilor, zonelor florale, spațiilor verzi din perimetrul municipiului Piatra- Neamț cât și pentru protecția florei se interzice:

i) degradarea spatiilor verzi aparținând domeniului public și privat al primariei, a bazelor sportive și a spațiilor de joacă pentru copii prin rupere, călcare, tăiere, etc.;
Se sancționează cu amendă de la 1000 lei la 1500 de lei pentru persoanele fizice și de la 2000 lei la 3500 lei pentru persoanele juridice.

Un regulament redactat cu opinca și gândit cu orice parte anatomică numai cu cea care trebuie nu – altfel nu se explică absurditatea exprimării. „Atacurile furibunde” la care face referire domnul Carabelea, vizibil cam sensibilos, nu sunt de fapt decât niște reacții absolut firești izvorâte din asemenea hotărâri care lasă prea mult loc de interpretare.

Să facem un exercițiu de imaginație pornind de la textul art.8/lit. „i”: luam copilul de mânuță și mergem într-un spațiu de joacă, spațiu care poate avea exclusiv pietriș (o altă idioțenie dacă ne întrebați pe noi) sau poate avea și iarbă. Ce facem în acest caz? În mod evident, nu putem lăsa copilul să calce iarba pentru că se consideră „degradarea spațiului verde prin călcare”, bunăoară, exact ca în cazul câinilor, n-avem decât să scoatem copilul la joacă pe trotuar. În ceea ce privește tăierea sau ruperea, greu de crezut că vine careva cu asemenea intenții, înarmat cu foarfecă/cuțit/hârleț, mai ales într-un spațiu de joacă.

Ironia este alta: în vederea conservării și dezvoltării spațiilor verzi – vorbim despre aceleași spații verzi atât de bine „conservate”, ticsite cu căpușe și alte vietăți mutant încât până acum 2 săptămâni arătau așa?

Prin urmare, nici prin grădini nu mai avem voie să mergem, decât dacă levităm. Bun tare.

Tot articolul 8, de data aceasta litera „d” spune așa: cosirea fără autorizație a ierbii din parcurile și grădinile publice, spațiilor verzi aparținând domeniului public și privat al Municipiului este interzis. Se sancționează cu amendă de la 1000 la 1500 lei pentru persoanele fizice și de la 2000 la 2500 lei pentru persoane juridice.

Aici intervine Paracetamolul că ne-a izbit migrena. Păi cum vine asta, dom’ primar, nu mulțumeați la data de 20 mai pe pagina de facebook asociațiilor de proprietari care s-au mobilizat și au cosit/deratizat în perimetrele asociațiilor? Sau acelea nu sunt spații aparținând domeniului public? (CLICK AICI pentru postare)

Nu ați recunoscut PUBLIC faptul că ați întârziat nepermis de mult cu cositul ierbii motiv pentru care erați dispus să oferiți un salariu de 2500 lei angajaților responsabili cu întreținerea spațiului verde, sau și acum ne acuzați de manipulare? Haideți să împrospătăm memoria cititorilor:

Mai departe – cu bazele sportive cum rămâne, nici acolo nu poate fi călcată iarba? Dar competițiile ecvestre pe care le-ați promovat cu patos pe data de 16 iunie, unde și cum s-au desfășurat, sau baza hipică nu e o bază sportivă? Amendăm caii sau călăreții? Sau organizatorii? Sau și/și?

Et voilà: IARBĂ! (foto arhivă – Dan S.)

Decent ar fi să nu mai pozați în victima atacată de presă și să începeți să oferiți niște explicații de bun-simț. Nu este vina noastră și nici a locuitorilor acestui oraș că nu sunt specificate permisiuni sau excepții, că textele în sine sunt atât de evazive încât pot fi interpretate după bunul plac al fiecăruia. Treaba cu respectul nu ar trebui să fie unilaterală. Semeni vânt, culegi furtună, e atât de simplu.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
 1. Marius Cojocaru spune

  Dar „domnul” primar nu a avut bani sa intretina iarba dinyre blocuri ..obligand anagajatii primariilor sa bata la ușă asociațiilor sa taie iarba care…era „balarii” . Pai atunci cum rămâne domnule C…cu locurile de joaca pt copii..sau chiar cele pt cainii (care nu sunt,)…dar strazile care nu au trasate linii de demarcare..aaa..de fapt politia trebuie sa iasa sa le traseze .

 2. Lucian Albu spune

  Cică zone florale .
  În tot orașul nu vezi flori, nici măcar în parcuri. Orașul arată jalnic, trăiesc de 40 de ani în acest oraș dar niciodată nu a fost ca acum !

 3. Ganditoru' spune

  Despre locatia unde a fost Tribunalul nu se stie nimic? Cea de pe Mihai Eminescu intersectie cu 9 Mai. Jungla amazoniana in dezvoltare e acolo, ti-e frica sa treci noapte sa nu te inhate un piton.

 4. Gabriel spune

  Care ”zone florale”, nene primar? Că pe la turn e o floare da, 10 nu. Prin Parcul Tineretului, la fel.
  Articolul de hotărâre trebuia să sune cam așa: nu rupeți puținele flori galbene din fața primăriei și cam atât.
  De zonele florale din carteire nu mai zic, că-mi crește tensiunea și nu mai ajung până la finalul de mandat al actualului primar, care mandat…
  Rușinică!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate