Primăria Piatra-Neamț – Drept la replică referitor la articolul „Doar la Piatra-Neamț poți vedea așa ceva. Iluminat public pe dealuri, unde nu este nicio casă”

1

În vederea corectei informări a publicului, referitor la articolul apărut în data de 08 martie 2022 în publicația „ziarpiatraneamt.ro” cu titlul Doar la Piatra-Neamț poți vedea așa ceva. Iluminat public pe dealuri, unde nu este nicio casă,  ținând cont de prevederile legale vă rugăm să publicați următorul:

Drept la replică

Zona din care face parte strada Veteranilor este una în plină dezvoltare. Proprietarii de terenuri de pe strada respectivă au făcut încă din anii trecuți demersuri pentru asigurarea de branșamente la rețeaua de energie electrică, respectiv prelungirea rețelei electrice destinate utilizatorilor casnici. În toată acea zonă se realizează lucrări de construcții și tocmai din acest motiv ea a fost inclusă și în proiectul de extindere a sistemului de iluminat public.

Exemplul de bună practică adoptat în cele mai avansate administrații este de a construi cu prioritate rețelele de utilități, cu mult înainte de a începe construcția caselor, ordinea fiind: electricitate/iluminat, canalizare și apă potabilă, gaz, rețele date, asfalt și trotuare. Acesta va fi modelul de dezvoltare aplicat de municipiul Piatra-Neamț pentru toate zonele cu potențial de creștere.

Pe strada Veteranilor, la fel ca și pe celelalte străzi din cartierul Pietricica, vor exista utilități, asfalt și trotuare, necesare pentru început cel puțin, celor 6 locuințe pentru care s-au depus deja solicitări de eliberare a autorizațiilor de construire.

Extinderea iluminatului public în zona respectivă este pe deplin justificată și nu exclude continuarea înlocuirii altor stâlpi acolo unde acest lucru va fi necesar.

Astfel, considerăm că materialul menționat este tendențios și de natură a induce în eroare cititorii. Vă stăm la dispoziție pentru orice informații și vă rugăm ca atunci când este necesar să solicitați și să publicați și punctul de vedere al instituției noastre conform normelor deontologice.

Vă asigurăm în continuare de întreaga noastră solicitudine și transparență.

                                                                                                                         Biroul Comunicare

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Leonard spune

    Iluminatul unei strazi se face in corespondenta cu componenta rutiera (strada) , scopul este de a obtine un con de lumina proiectat (inaltimea stalpului x conul de lumina) pe suprafetei strazii sa asigure o luminozitate suficienta pentru particiantii la trafic (pietoni sau turisme). Din imaginea postata avem un sir de stalpi dispusi in carosabilul drumului de pamant cu denivelari.
    Daca acea strada Veteraniilor respecta dimensiunea pe latine de 8 m sau daca cota (nivelul) de plantare a stalpilor e corecta , sigur nu e asa. Se pare ca e lucrare in graba, sa papam fondurile europene si apoi sa ne descurcam cum om putea. Fac un apel la constructori sa atentioneze beneficiarul pentru toate erorile de proiectare si sa cintareasca inainte de a face o lucrare . Atunci cind Constructorul e constient de lucrarile care le face poate sa corecteze si sa realizeze o lucrare disticta ,eleganta care sa fie apreciata.
    P.S Sunt si strazi conturate pe dealul Petricica, nu era nevoie sa o luminati pe cea a Veteranilor, ei nu mor niciodata.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate