Doar la Piatra-Neamț poți vedea așa ceva. Iluminat public pe dealuri, unde nu este nicio casă
În cadrul unui proiect european, primăria Piatra-Neamț a gândit că ar fi bine să facă infrastructură electrică și să pună stâlpi de iluminat public pe niște drumuri care încă nu există, drumuri amplasate pe dealul Pietricica.
Explicația oficială este că ar fi acolo o zonă în dezvoltare, dar suspiciunile duc înspre faptul că cineva care deține acolo terenuri a avut un moft și municipalitatea i l-a îndeplinit.
Desigur că sunt multe zone unde iluminatul public ar fi necesar, ba chiar mai avem în 2022 stâlpi de lemn în oraș, dar asta mai puțin contează. Prioritar acum a fost să se pună iluminat public pe dealuri. Nu au drum, nu au utilități, nu au trotuare, nu sunt case, dar este iluminat public de milioane. Doar la Piatra-Neamț poți vedea așa ceva.
Încă ne este total neclar cum s-au putut lua bani europeni să se pună iluminat public pe străzi de pământ unde nu locuiește nimeni, dar ce știm noi…
Primăria Piatra-Neamț – Drept la replică – 11.03.2022
Zona din care face parte strada Veteranilor este una în plină dezvoltare. Proprietarii de terenuri de pe strada respectivă au făcut încă din anii trecuți demersuri pentru asigurarea de branșamente la rețeaua de energie electrică, respectiv prelungirea rețelei electrice destinate utilizatorilor casnici. În toată acea zonă se realizează lucrări de construcții și tocmai din acest motiv ea a fost inclusă și în proiectul de extindere a sistemului de iluminat public.
Exemplul de bună practică adoptat în cele mai avansate administrații este de a construi cu prioritate rețelele de utilități, cu mult înainte de a începe construcția caselor, ordinea fiind: electricitate/iluminat, canalizare și apă potabilă, gaz, rețele date, asfalt și trotuare. Acesta va fi modelul de dezvoltare aplicat de municipiul Piatra-Neamț pentru toate zonele cu potențial de creștere.
Pe strada Veteranilor, la fel ca și pe celelalte străzi din cartierul Pietricica, vor exista utilități, asfalt și trotuare, necesare pentru început cel puțin, celor 6 locuințe pentru care s-au depus deja solicitări de eliberare a autorizațiilor de construire.
Extinderea iluminatului public în zona respectivă este pe deplin justificată și nu exclude continuarea înlocuirii altor stâlpi acolo unde acest lucru va fi necesar.
Astfel, considerăm că materialul menționat este tendențios și de natură a induce în eroare cititorii. Vă stăm la dispoziție pentru orice informații și vă rugăm ca atunci când este necesar să solicitați și să publicați și punctul de vedere al instituției noastre conform normelor deontologice.
Vă asigurăm în continuare de întreaga noastră solicitudine și transparență.
Biroul Comunicare








ca si in rusia, banii se impart intre oligarhi,, q.e.d
Fotografiile din prezentate în articol sunt de pe Str. Veteranilor, probabil. Pe o stradă mai jos, pe Călugărului, deși sunt atât case particulare, cât și sedii de firma, primăria a hotărât să nu asfalteze. Am și răspunsul oficial la cererea pe care am făcut -o încă din 2020 împreună cu 20 și ceva de vecini. Mi s-a comunicat faptul că după realizarea infrastructurii de iluminat stradal și realizarea pluvialei, se va veni cu un strat de refuz de freza. Și atât. Str Călugărului e o străduță de vreo 500-600m care unește două străzi proaspăt asfaltate: Str Schitului (care duce la Releu) și str Lutăriei (cea de lângă cimitir). Partea simpatica a situației este că toți cei care trecem cu mașini sau utilaje mai mari, aducem zilnic (când plouă) noroi proaspăt pe cele două străzi asfaltate. Atât s-a putut. E smart city, doar că nu prea smart …
Cu așa conducere a municipiului , numai de. lucrări de genul asta vor fi. NOI am ales, NOI îndurăm. Mai au rezerve de a demonstra incapacitatea de a avea viziune cum se organizează o localitatea
De râsul curcilor sa pui stâlpi de iluminat pe asemenea drum! !! Cred ca Dorel a făcut lucrărea pe timp de noapte și nu la văzut nimeni !!!!
Ce treabă are Dorel când i se comandă să se ducă să facă treabă acolo ?
Mai jos pe acceasi strada e plin de case pt care plătim impozite . Și uite așa eu stau ca in jungla fara asfalt fara iluminat stradal și utilitățile mi le am tras singur .
Și asta pt ce . Pt că un Dorel scrie aici vrute și nevrute
In loc să se rezolve problema iluminatului public în oraş – sunt locuri în beznă totală, de ex. b-dul Dacia nr.15, zona din spatele blocului B4 şi fosta centrală termică ( sediul fundației ROD), Primăria „aduce lumină” in locuri nelocuite deocamdată…e interesant ce va urma.
tocmai am citit că pe strada Orhei azi s-a mai produs un accident.
adolescentă accidentată pe trecerea de pietoni.
de ce , oare?
de la multă nesimțire, incopetență și durut la bască.
Păi vreți ca, ” BAIETII DESTEPTI ” din energie să moara de foame când se poate TALHQRII POPULATIA ?
Infrastructură electrică e cam mult spus.Pe când și extinderea rețelei electrice care trebuie făcută pe banii celor care construiesc în zonă?
Eu cred ca au uitat ceva, nu au montat o statie cu teleportare ca in oras…
Vedeți ca nu știți, este prima etapa pentru viitoarea autostrada, deocamdată are o singura banda …
La fel si cu asfaltarea unor drumuri care leaga 2 sate pustii, si cu salile de sport in camp, in aproprierea unor sate in care mai traiesc cativa pensionari(nu speciali).
Cei care-si permit sa facă asemenea lucrări si cheltuie sume mari fără justificare nu sunt controlați de cineva ? Cum oare în România se poate și vinovații sunt liberi și ferice…? Sigur au fost bani primiti pe vreun proiect ca nu cred sa fi fost o investiție personala a cuiva..și cine verifica cum se fac lucrările și se primesc banii …tata mare????
Da exemplu , …
Noi locuim pe strada Orizontului, în oraș, dar n-avem iluminat public!