Primăria Piatra-Neamț asigură servicii sociale de îngrijire la domiciliu a bătrânilor și un adăpost de noapte în Speranța

22

Înființarea unui serviciu social public nou în Piatra-Neamț: îngrijirea la domiciliu a persoanelor vârstnice

Acest serviciu social nou înființat în cadrul Primăriei Piatra-Neamț este o activitate pe care Primăria o ofera cetățenilor interesați prin Direcția de Asistență socială.

În regulamentul de organizare și funcționare care urmează să fie aprobat în ședința de Consiliu Local din 24 august se regăsesc toate informațiile necesare. Detalii aici.

„Se simțea nevoia unui astfel de serviciu public și cred că inițiativa pe care o avem va fi un sprijin binevenit pentru persoanele vârstnice din Piatra-Neamț aflate într-o situație dificilă. Pentru persoanele fără venituri sau venituri exterm de reduse serviciul este gratuit, pentru persoanele cu venituri modeste servicul este suportat de către acestea într-un procent cuprins între 5 și 50 % din valoarea stabilită în funcție de venituri și de numărul de ore în care a fost realizat serviciul, iar pentru persoanele cu venituri peste 2500 lei prețul servicului este plătit integral. Prețurile sunt accesibile și sunt convins că foarte multe persoane vor apela la serviciile noastre. Un exemplu concret pentru o persoană cu o pensie cuprinsă între 1001 și 1500 lei ( o valoare des întâlnită a pensiei ) tariful plătit este de doar 240 lei pentru 80 de ore pe lună, respectiv doar 60 de lei pentru 20 de ore pe lună. Repet, este un serviciu foarte util pentru comunitate, pentru persoanele vârstnice aflate într-o situație specială, de multe ori existând o problemă în a găsi o persoană specializată care să ofere astfel de servicii. Iată că primăria raspunde unei nevoi și oferă prin personal specializat într-un cadru instituționalizat aceste servicii către populație.”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Aici (click) regăsiți standardale de cost și nivelul suportat de beneficiari în funcție de venitul acestora.

Adăpostul de noapte, un alt serviciu social necesar într-o comunitate

Centrul Social Speranța s-a închis pentru renovare de ceva timp pentru lucrări de modernizare și de mărire a capacității la circa 40 de locuri.

„După cum știți, la adăpostul de noapte din cartierul Speranța vrem să creștem calitatea acestui serviciu, condițiile de cazare și numărul de persoane care pot fi cazate.Vor fi încăperi separate pentru bărbați și femei, dușuri, sală de mese separată și încălzire corespunzătoare. Totodată, vor fi încăperi separate pentru familiile cu copii. Deși legea ne obligă să asigurăm spații de cazare în adapostul de noapte doar în sezonul rece, adăpostul va oferi servicii și în afara perioadei reci pentru persoanele fără adăpost care au probleme medicale deosebite. În iarna trecută am reușit să cazăm toate persoanele fără adăpost care au solicitat sprijinul nostru. Menționez și faptul că odată cu reabilitarea adăpostului de noapte din Speranța se modernizează și spațiul în care funcționează centrul de permanență din acest cartier.”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

În aceste conditii s-a impus și înființarea unui serviciu specializat în cadrul Direcției de Asistență Socială a Primăriei, precum și un regulament de organizare și funcționare. În cadrul adăpostului de noapte se pot oferi în principal următoarele servicii: – Cazare – Servirea hranei de la cantina sociala – Consiliere – Asistență socială. Mai multe detalii aici.

Informații suplimentare se găsesc pe www.daspn.ro.


PPN

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
22 Comentarii
  1. Iulia Roxana Arbellino spune

    Infiintati serviciul de voluntariat ca in occident.Cred ca multe persoane ar fi dispuse sa dea o mana de ajutor fara nici un beneficiu .

  2. Veronica-Mihaela Popescu spune

    O inițiativă laudabila, un respect pentru cei care la tinerețe au lasat în urma lor prin munca si inteligenta, valori, iar acum au ei înșiși nevoie de atenție. Felicitărid omnule primar

  3. Baroi Angelica spune

    Foarte bine,in sfirsit un serviciu pt cei batrini ,cred ca aici intra si alte categorii de persoane cu handicap(,cred eu).Comunele limitrofe ce fac ? si acolo batrinii au nevoie de ajutor!Succes
    Este ceea ce fac si eu in Italia ,assitenza la domiciliu,persoane batrine,si cu diferite boli care ii costringe sa stea in pat sau nu pot sa isi asigure nevoile zilnice de trai.Cred ca cei ce vor face acest serviciu vor face un curs ,se vor intilni cu multe nevoi de sanatate,gestirea casei,etc.

    1. Livia ipate spune

      Buna ziua caut fisperata un asistent sa se poata deplasa la domiciliu deoarece tr sami schimb 2 pansamente nefrostome si eu nu ma pot deplasa .Daca stiti pe cineva rog contactatima ,an Piatra neamt locuiesc ofer eu transportu si platesc acest serviciu Multumesc telef 0755542679

  4. Iulia spune

    Depinde de primaria din comuna respectiva. Sunt primarii care au astfel de contracte cu firme de ingrijiri la domiciliu, trebuie intrebat la serviciul de asistenta sociala din comuna respectiva.

  5. Sorina Ivan spune

    Salut această inițiativă.

  6. Iulia Sandulin spune

    Ce aud e minunat….la începutul F.I.C. ului…am făcut cu ei acel cura special și știu ce mult înseamnă pt toți așa inițiativa…va doresc din suflet sa reușească…în UPU fiind ..constat că sunt tot mai multi oameni în vârstă,singuri,cu nevoi speciale și cu rude cu prea puțin timp și răbdare de ai ajuta care ajung foarte des in serviciul de urgență și care ar putea fi ajutați altfel..

  7. Marcela Balan spune

    Doamne ajută !!! Bravo …

  8. duicu mariana spune

    Bravo…!

  9. Venera Bosculescu spune

    Felicitari d-lui primar?

  10. Dumitru Valerica spune

    Eu vreau ca asistent medical dar ce salariu se ofera si program ?

  11. Dumitru Valerica spune

    Eu asi vrea ca asistent depinde cat ofera salariu si ce program

  12. Any Juganaru spune

    Mar interesa pentru mama mea care locuieste la 4 km.de Piatra Neamt…☺☺

  13. Violina Paduraru Paduraru Vio spune

    eu ma ofer voluntar v a rog cine are nevoie sa ma contacteze

  14. Olimpia Schiopu spune

    Este necesar si la Tg Neamt un asemenea servici pt .batrani.

  15. Nicoleta Carmen Iacob spune

    Felicitari!

  16. Luca Daniela spune

    Chiar sant curioasă sa vad rezultate,sa vad cat functioneaza ,rog Ziarul de Piatra -Neamt sa ne tina la curent

  17. Elena Tănasă spune

    Felicitări dle Primar

  18. Mihai Miron spune

    BATRANII DIN ORAS SAU CEI DE LA TARA?

  19. Elena Florea spune

    Si pentru baranii de la sate????Astept răspuns .!

    1. Florin spune

      Buna intrebare! La tara ar trebui sa existe un parteneriat intre primarie si parohii. Decat praznice cu fala la biserica, mai bine s-ar face donatii in alimente, in schimbul slujbelor de pomenire. Primaria ar trebui sa stie care sunt persoanele care au nevoie si prin serviciul de asistenta sociala ar putea oferi hrana la domiciliu. Sunt o multime de sate cu sali de sport, terenuri de fotbal (in panta, eventual) cu parcuri la margine de paduri, dar care nu au o cantina care sa vina in sprijinul batranilor singuri sau al copiilor sarmani.

  20. Misu-mihaela Lupan spune

    Serios vrem sa vedem

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate