Primăria Piatra-Neamț a identificat soluții rapide pentru continuarea activității comercianților din Piața Centrală

3

Având în vedere măsurile pentru prevenția infectării cu virusul Covid-19 impuse prin Hotărârea nr. 52 din 05.11.2020 a CNSU, referitoare la suspendarea activității piețelor agroalimentarea în spații închise, la nivelul municipiului Piatra-Neamț, se vor lua următoarele măsuri care să facă posibilă activitatea comercianților din Piața Centrală și în perioada următoare:

 • Pe terenul din fața Pieței Centrale se amplasează 10 corturi unde își vor desfășura activitatea 20 de comercianți de produse lactate. Tot aici, producătorii de produse de panificație, dar și cei care comercializează miere de albine și ouă își vor desfășura activitatea în pavilioane individuale.
 • În zona din spatele pieței se vor monta, până la sfârșitul săptămânii viitoare, 4 corturi mari, de dimensiunile 5 x 12 m, unde își vor desfășura activitatea producătorii de legume și fructe. Ei vor putea comercializa și până atunci la tarabele care vor fi amplasate aici.
 • Comercianții de carne își vor desfășura activitatea în spațiile rămase libere  din zona de comercializare pește, acolo existând acces separat pentru fiecare spațiu comercial în parte.
 • Toaletele din piață vor fi în continuare accesibile, realizându-se trasee separate dus-întors, iar comercianții își vor putea depozita marfa în incinta pieței pentru a fi protejate de îngheț.

„Trăim vremuri complicate, în care sănătatea și viața oamenilor sunt priorități zero. În același timp, trebuie să ne adaptăm rapid la toate măsurile impuse de condițiile epidemiologice dificile. Astfel, în contextul închiderii piețelor, am identificat cele  mai bune soluții pentru ca producătorii să își poată vinde marfa, iar pietrenii să se poată aproviziona cu produse de calitate. Îmi doresc ca banii pietrenilor să rămână în economia locală și voi lua toate măsurile pentru ca acest lucru să fie în continuare posibil. Pe lângă măsurile care să asigure prezența producătorilor în Piața Centrală, explicate mai sus, în perioada următoare vom crea o platformă online de tipul celor de „food delivery”, prin care angajații societății Urban, administratorul pieței, să livreze produse comandate online de pietreni. Am convigerea că vom trece cu bine cu toții peste această perioadă, dar trebuie să fim uniți, responsabili, să înțelegem și să respectăm toate regulile de protecție stabilite de specialiști” a declarat primarul Andrei Carabelea.

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
 1. Cristian spune

  Incompetentii din guvern au inchis pietele agro-alimentare in schimb au lasat deschise mollurile si supermarketurile! Au inchis scolile desi o mare parte din copii n-au acces la invatamantul on-line! In schimb vor deschide scolile pt. alegerile parlamentare!? Nu-i intereseaza decat organizarea alegerile parlamentare ca sa nu piarda prea mult din procentul pe care al au in sondaje! Tot timpul fac comparatie cu alte tari in care s-au organizat alegeri in aceasta perioada; nu e corect pt. ca sistemul nostru sanitar nu se poate compara cu cel din alte state. Sistemul nostru sanitar este deja in colaps! Mor oameni cu zile, medicii sunt insuficienti si epuizati, iar ei fac alegeri parlamentare. Noi vom iesi la vot si-i vom sanctiona!

 2. Stefan spune

  Probabil va creste spaga la pisic!

 3. Stefan spune

  Mai bine s-ar elimina din fata pietei toti comerciantii de ace brice si carice si cei care vand pe trotuare!Solutia , d-le Carabelea , nu este comandarea pe internet a zarzavaturilor, ci organizarea de piete ambulante in diferite puncte din oras.Sigur, asta nu convine d-lui Matu si smecherilor din piata…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate