NEAMȚ/COVID-19: Localitățile cu cele mai multe cazuri, numărul testelor efectuate și situația focarelor

0
  • SITUAȚIA COVID-19 (7 NOIEMBRIE 2020)

În județul Neamț, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate 6.979 de cazuri de Covid-19.


Au fost raportate 170 decese: 78 de femei și 92 de bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 96 de ani și având comorbidități.
Au fost testate 21.038 persoane, fiind lucrate în total 61.550 teste.

Localitățile cu cele mai multe infectări înregistrate în ultimele 14 zile sunt Piatra-Neamț – 615 cazuri și municipiul Roman – 193 de cazuri.

În perioada 31 octombrie – 7 noiembrie au fost raportate 773 cazuri noi și 12 decese.


În această perioadă au fost depistate și anchetate mai multe focare de familie și de colectivitate și au fost continuate anchetele epidemiologice a focarelor în desfășurare.

  1. În Spitalul Orășenesc „Sf. Dimitrie” Tg. Neamț, a fost depistat un focar COVID-19, în cadrul Secției Chirurgie. În total sunt infectate 16 persoane: 8 salariați și 7 pacienți. Pacienții pozitivi cu simptome au fost internați la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, iar cei asimptomatici au fost izolați la domiciliu, fiind monitorizați de către medicii de familie. Personalul secției afectate a fost testat. Salariații pozitivi au fost izolați în spital sau la domiciliu. Au fost limitate internările în Sectia de Chirurgie generala și a fost realizată dezinfectia de nivel înalt în toate spațiile.
  2. În Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, a fost depistat un focar de COVID-19, în cadrul Secției Îngrijiri Paliative. În total sunt infectate 20 persoane: 7 salariați și 13 pacienți. Pacienții pozitivi au rămas internați în secție. Personalul secției afectate a fost testat. Salariații pozitivi au fost izolați în spital sau la domiciliu.
  3. La Centrul de dializă Mediss Center Tg. Neamț a fost depistat un focar COVID-19. În total sunt infectați 22 pacienți.
  4. În cadrul unui centru rezidențial din comuna Agapia a fost depistat, ieri, un focar COVID-19. În total sunt infectate 12 persoane: 4 salariați și 8 pacienți.

În prezent, 393 de persoane confirmate cu Covid-19 sunt internate în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț și 39 în Secția Covid a Spitalului de Pneumoftiziologie Bisericani. 12 persoane confirmate cu Covid-19 sunt internate în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.
3.629 de persoane infectate Sars-cov-2 au fost externate din spitalele suport covid din județul Neamț
Până în prezent Direcția de Sănătate Publică Neamț a eliberat 7.419 decizii de carantinare și 2.883 de decizii de prelungire a izolării

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate