Prevenirea excluziunii sociale a persoanelor vârstnice

0

Subprefectul judeţului Vasile Şendrea a condus astăzi, 30 noiembrie a.c., şedinţa lunară a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice.

Agenda de lucru a întâlnirii a avut ca temă o informare privind preocuparea Agenţiei pentru Prestaţii Sociale Neamţ pentru prevenirea excluziunii sociale a persoanelor vârstnice.

Când ajung la vârsta pensionării majorităţii oamenilor li se schimbă viaţa. Unii ajung să sufere de aşa numitul sindrom de inactivitate, de sentimentul de excluziune socială. De aceea este bine să fie ancoraţi permanent în realitate, să existe organizaţii care să-i reprezinte. Materialul prezentat azi, în această şedinţă, infomează despre prestaţiile şi serviciile sociale de care beneficiază, conform prevederilor legale, persoanele de vârsta a treia, mai alse cele care au probleme. În judeţ există preocupări pentru cunoaşterea şi atenuarea greutăţilor  cu care se confruntă persoanele vârstnice, în acest sens acţionând Fundaţia de Îngrijiri Comunitare care, în colaborare cu instituţiile statului, au proiecte dedicate acestei categorii ” a spus subprefectul Vasile Şendrea.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate condiţiile şi situaţiile în care persoanele vârstnice pot beneficia de servicii şi asistenţă socială.

Deasemenea au fost trecute în revistă  fundaţiile şi asociaţiile acreditate din judeţ, care au ca obiect de activitate servicii de îngrijire permanentă sau temporară la domiciliu, precum şi căminele pentru persoane vârstnice , atât de stat, cât şi private.

În judeţul Neamţ sunt acreditaţi un număr total de 90 de furnizori publici şi privaţi, din care 20 au ca obiect de activitate preocuparea pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă persoanele vârstnice – servicii de îngrijire, consiliere, socializare, asistenţă şi suport. Furnizorii de servicii sociale sunt evaluaţi periodic la interval de 3 luni de către Secretariatul tehnic al Comisiei judeţene de acreditare a serviciilor sociale care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale.

D.S.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate