Preotul militar Cristian Paraschiv din Garnizoana Piatra-Neamț a trecut la cele veșnice

0
„În viaţă e bine ca în toate datoriile tale să lucrezi cu iubire, să cauţi adevărata iubire şi să o amplifici. Aceasta este cheia fericirii veşnice, este bucuria cea mai înaltă, mai curată şi care transfigurează sufletul omului, pregătindu-l pentru comuniunea permanentă cu Dumnezeu aici şi dincolo.” (Preot militar Cristian PARASCHIV) / FOTO: Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”

Astăzi, 6 ianuarie, a trecut la cele veșnice, la doar 50 de ani, preotul militar Cristian Robert Paraschiv din Garnizoana Piatra-Neamț. Născut în zi de Crăciun, a plecat la Ceruri în zi de Bobotează.

Și-a început activitatea ca ofițer parașutist în anul 1993, în urma absolvirii Liceului Militar, Școlii Militare de Aviație și a cursului de brevetare a parașutiștilor naviganți. În perioada 1993-1996 a activat ca și cadru militar la UM Parașutiști Bacău, apoi în perioada 1996-2002 a fost ofițer la UM 01804 Piatra-Neamț.

Vocația de preot a fost mai mare decât cea a armelor. A urmat cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă București, secția pastorală, între anii 1994-1999. A fost hirotonit și, deși a renunțat la uniforma militară, nu a renunțat la Armata Română. Și-a dedicat viața activității de păstorire a militarilor și, cu mult har și dedicare, s-a implicat în mod deosebit în proiectul de construire a capelei militare din incinta unității.

Pe 8 septembrie 2004, la sfinţirea Capelei militare, a primit distincţia de Iconom Stavrofor, iar pe linie de asistenţă religioasă a primit titlul de „specialist de clasă, clasa I”. Ca preot militar a participat la tabere de instrucţie, aplicaţii, trageri şi alte activităţi din procesul de pregătire şi instruire a efectivelor batalionului. Era implicat în activități umanitare și în tot ceea ce ține de frumos. Mai multe imagini din activitatea sa misionară pot fi văzute aici – click.

Preotul militar Cristian Paraschiv a fost un om rar, deosebit, cu mult har și blândețe. O mare pierdere pentru comunitatea nemțeană și Armata Română.

Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei!

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate