Premiul de Excelenţă pentru Consiliul Judeţean Neamţ

1

Consiliul Judeţean Neamţ a primit “Premiul de excelenţă pentru activitatea Consiliilor Judeţene” în cadrul celei de a VI-a Gale „Premiile de excelenţă Administratie.ro”. Manifestarea a avut loc sâmbătă, 29 octombrie 2010, la Poiana Braşov şi a fost organizată de Portalul www.Administratie.ro, Agenţia OSC şi Primăria Municipiului Braşov.

Categoria de premii care vizează activitatea Consiilor Judeţene este una dintre cele mai importante din această gală, iar în acest an acest trofeu a revenit Consiilor din judeţele Neamţ şi Vrancea.

Din judeţul Neamţ au mai fost premiaţi primarul municipiului Roman, Laurenţiu Leureanu („Premiul de excelenţă pentru cele mai valoroase lucrări de infrastructură”) şi primarul oraşului Bicaz, Constantin Catrinoiu („Premiul de excelenţă pentru cele mai valoroase proiecte de accesare a fondurilor europene”).

Acest eveniment, dedicat în exclusivitate administraţiei publice din România, specialiştilor, autorităţilor şi profesioniştilor din domeniu, şi-a propus să scoată în evidenţă eforturile care se fac pentru dezvoltarea sistemului administraţiei publice din România, să premieze iniţiativele pozitive ale specialiştilor din administraţie şi proiectele importante pe care reprezentanţii administraţiei locale şi centrale le-au susţinut”, spun organizatorii pe portalul administraţie.ro.

Motivaţia premiului primit de Consiliul Judeţean Neamţ ţine de “obţinerea unor rezultate remarcabile în întreaga activitate din anul 2010, cu un accent deosebit pe eficienţa în atragerea fondurilor europene, cheltuirea judicioasă a lor, realizarea de investiţii importante pentru comunitate, dezvoltarea infrastructurii şi bune practice de transparenţă şi integritate”.

“Procedura prin care se accordă aceste premii este una foarte transparentă: se contorizează voturile date de cititorii site-ului şi pe baza acestor voturi se întocmesc clasamentele. Noi considerăm că oamenii, cetăţenii care accesează site-ul sunt cei care pot aprecia cel mai bine activitatea autorităţilor şi a instituţiilor din zonal or şi nu intervenim cu nimic. Este pur şi simplu o apreciere a eficienţei din partea cetăţenilor”, a precizat Ionuţ Caluschi, redactorul şef al portalului administraţie.ro.

“Este un premiu care ne onorează şi ne obligă în acelaşi timp. Ca să fiu sincer, acest premiu ne-a surprins plăcut şi consider că este o recunoaştere a muncii şi eficienţei întregii echipe a Consiliului Judeţean Neamţ. Instituţia noastră are, în continuare, proiecte interesante şi utile pentru comunitate pe care le dorim puse în practică. Sperăm să accesăm noi fonduri guvernamentale sau europene care să ne permită să investim şi în drumurile judeţene, şi în dotarea spitalului judeţean sau în modernizarea celorlalte instituţii – inclusiv a centrelor speciale – din subordinea Consiliului Judeţean”, a precizat Vasile Pruteanu, preşedintele CJ Neamţ.

Anexa 1

Portalul national de Administratie Publica a devenit cel mai important portal romanesc de administratie publica. Portalul www.administratie.ro colecteaza si publica informatii despre cele mai importante institutii si persoane din administratia publica romaneasca: presedintie, parlament, guvern, primarii, consilii judetene si locale, prefecturi, alte organizatii ale administratiei publice centrale si locale.
Devenit cel mai modern si rapid mijloc de transmitere a informatiilor din sfera administratiei publice, Portalul national de Administratie Publica ofera tuturor institutiilor din acest domeniu un avantaj considerabil: acela de a-si putea face cunoscuta activitatea unui mare numar de vizitatori, in timp real si fara costuri.
Fluxul informativ cotidian al Portalul national de Administratie Publica contine sinteza stirilor publicate pe www.administratie.ro. Fluxul este trimis zilnic, prin e-mail, la peste 8.000 de persoane care lucreaza in administratia publica centrala si locala (ministere, ambasade, primarii, prefecturi, consilii judetene si locale etc). Informatiile sunt prezentate pe domenii:
– Presedintie
– Parlament
– Guvern
– Ministere
– Institutii ale administratiei publice centrale
– Primarii
– Consilii
– Prefecturi
– Institutii ale administratiei publice locale.

De asemenea, fluxul cuprinde trimiteri la cele mai importante articole de presa privitoare la activitatea administratiei publice aparute in mass-media centrala si locala. Oricine poate citi materialele prezentate in flux accesand direct linkurile catre Portalul national de Administratie Publica. (“Despre Noi”, de pe www.administratie.ro)

Anexa 2

Laureaţii Galei „Premiile de excelenţă Administratie.ro” 2010

Categoria „Premiul de excelenţă pentru activitatea în Consiliile Judeţene”
CONSILIUL JUDEŢEAN NEAMŢ
CONSILIUL JUDEŢEAN VRANCEA

Categoria „Premiul de excelenţă pentru activitatea în Instituţiile Prefectului”
MIHAI-CRISTIAN ATANASOAEI, Prefectul Municipiului Bucureşti
ION MÎŢU, Prefectul judeţului Mehedinţi
SERGIU NORUŢ-STANIŞTEANU, Prefectul judeţului Giurgiu

Categoria „Premiul de excelenţă pentru activitatea în Primării”
ROMEO RADULESCU, Primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea
NECULAI ONŢANU, Primarul Sectorului 2 Bucureşti
CONSTANTIN GHERGHE, Primarul Municipiului Drobeta Turnu Severin
EUGENIA GODJA, Primarul Municipiului Sighetu Marmaţiei
EUGEN FURDUI, Primarul Comunei Roşia Montană

Categoria „Premiul de excelenţă pentru cele mai valoroase lucrări de infrastructură”
ANDREI IOAN CHILIMAN, Primarul Sectorului 1 Bucureşti
LAURENŢIU DAN LEOREANU, Primarul Municipiului Roman
IOAN MORARU, Primarul Municipiului Vatra Dornei

Categoria „Premiul de excelenţă pentru cele mai valoroase proiecte de accesare a fondurilor europene”
CONSTANTIN ARMENCEA, Primarul Municipiului Adjud
CONSTANTIN CATRINOIU, Primarul Oraşului Bicaz

Categoria „Premiul de excelenţă pentru domeniul IT&C în administraţia publică (E-administraţie)”
CONSILIUL JUDEŢEAN MEHEDINŢI
PRIMARIA MUNICIPIULUI BUZAU

Categoria „Premiul de excelenţă pentru eficienţă în comunicarea cu administraţia publică”
CRISTIAN ERBAŞU, Preşedinte – Patronatul Societăţilor din Construcţii
ION POPESCU, Preşedinte – Confederaţia Sindicală Naţională Meridian
REMUS PRICOPIE, Decan – Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice SNSPA

Categoria „Premiul de excelenţă pentru continuitate în administraţia publică”
EDUARD FINKELSTAIN, Primarul Municipiului Tecuci.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. diana spune

    fie si numai pt drumul girov – roznov, cj neamt merita acest premiu; dar ce bien ar fi ca tot mai multe drumuri sa arate asa…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate