Pregătiți-vă să rămâneți fără apă în Mărăței. Conducta ce trebuia schimbată de 20 de ani s-a spart din nou. Primăria Piatra-Neamț se face că nu vede

6

După repararea conductei magistrale ce alimentează Cartierul Mărăței din Piatra-Neamț și totul până la Zănești, aceasta a cedat în alte două locuri pe bulevardul Traian.

Conducta are 46 de ani și ar fi trebuit schimbată acum 20 de ani. Din păcate, deși conducta are depășită perioada de viață cu 20 de ani, beneficiarul principal, primăria Piatra-Neamț, nu a făcut niciun demers pentru schimbarea ei. Această conductă a rămas în inventarul județului unde a fost consemnată acum 46 de ani când a fost montată.

Inconștiența primăriei Piatra-Neamț continuă și nu doar că nu are de gând să schimbe țeava, ci se vor investi milioane de euro în reabilitarea bulevardului Traian pe sub care trece această conductă care cedează periodic.

Dacă primăria Piatra-Neamț nu investește urgent în infrastructura de apă-canal, vom ajunge inevitabil să nu mai avem apă sau să fie cu program. Chiar este o minune că pietrenii mai au apă și că mai funcționează oarecum conductele care sunt expirate de 20 de ani.

Compania ApaServ nu are voie să schimbe conducta pentru că este doar administratorul acesteia, nu proprietarul conductei. CJ Neamț, care are conducta în proprietate, nu poate să o dea primăriei Piatra-Neamț ca să fie schimbată pentru că primăria nu a făcut niciun demers în acest sens și uite așa celor de la primărie le convine să arate cu degetul spre ApaServ, dar nu spun că atunci când trebuiau schimbate aceste conducte, ApaServ, primăria, consiliul județean și cerul de deasupra erau portocalii PDL/PNL și au sifonat banii cu care trebuiau să schimbe conductele.

Vom ajunge un oraș cu piste de biciclete de milioane de euro și semafoare inteligente, dar fără apă la robinete!

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
6 Comentarii
  1. Andrei L. spune

    Deci prin conducta aceea trece apa care ajunge în toate localitățile, din municipiul Piatra Neamț până în comuna Zănești. Adică prin Dumbrava Roșie, Săvinești, Roznov și Zănești. Deci, dacă nu se repară această conductă va fi afectată alimentarea cu apă a tuturor cetățenilor din județul Neamț, din comunele amintite. Deci se impune reparația acestei conducte de către proprietarul, adică CJ Neamț întrucât beneficiul va fi al mai multor localități din județul Neamț, nu doar a municipiului Piatra Neamț, așa cum sugerezi. Nu este nici pe departe prima oară când te bănuiesc ca ești doar ticălos, și nu prost. Adică, ești conștient a cui este obligația de a face, dar preferi să ataci la comandă, în cazul ăsta Primăria Piatra Neamț.
    Ideea este că orice locuitor, normal la cap și neafiliat politic, din Piatra Neamț, este mai mult decât scârbit de PNL, PSD și care or mai fi. Unii poate mai au o fărâmă de speranță în presă, că cică ar fi a 4a putere în stat…. E clar că nu despre presa făcută în maniera asta este vorba!!!

    ADMIN: https://www.ziarpiatraneamt.ro/veti-ramane-din-ce-in-ce-mai-des-fara-apa-primaria-piatra-neamt-nu-vrea-sa-schimbe-tevile-expirate

  2. Adrian spune

    „După repararea conductei magistrale ce alimentează Cartierul Mărăței din Piatra-Neamț și totul până la Zănești, aceasta a cedat în alte două locuri pe bulevardul Traian.” Deci această conductă nu deservește doar orașul Piatra Neamț ci și celelalte localități până la Zănești! Cum ar putea să o schimbe primăria Piatea Neamț? 🤔

    1. Andrei Varga spune

      Deservește exact municipiul Piatra Neamț .
      Merge până în două rezervoare pe strada Fermelor unde este acumulata apa de surplus care nu este instant necesara in timp real pe rețeaua de distribuție a orașului .
      Din rezervele celor două acumulări se pompează o parte în alte două rezervoare aflate pe strada Hangului, pentru Dărmănești, ansamblul Mihai Viteazul și comunele Gârcina și Girov Turturesti .
      Abia după aceea putem vorbi și de componenta Dumbrava Rosie, Săvinești, Roznov și Zănești, fără Traian .
      Dar cea mai mare parte din apa intra direct in rețeaua orașului plus Văleni și zona Strand .

  3. Obiectiv. spune

    Păi să se schimbe actionariatul la ApaServ pe principii reale. Să nu uităm cum era mai demult, dinainte de înființarea ApaServ, când acționar majoritar era Municipiul Piatra Neamț. Și de ce municipiul să preia doar o conductă cu probleme, iar ApaServ să încaseze banii din distribuirea apei?

    1. Andrei Varga spune

      Vorbim vorbe . Piatra Neamț nu putea fi separat în sistem pentru că banii europeni nu pot fi utilizați decât de companii regionale cu aglomerari de un anumit număr de consumatori .
      În toată țara și în toată uniunea europeană este acest sistem .
      Strict egoist RAGC o ducea de un milion de ori mai bine fara comune, rețea noua relativ, pierderi puține, plus puterea mare de cumpărare a populației urbane.
      Dar nu mai mere așa .Sunt comune unde real apa ar trebui sa coste și 40 de lei pe MC .
      Poți pune prețul ăsta? Solidaritate .
      A funcționat și invers, la preluarea Bicaz și Tașca aveau apa un leu pe MC .
      Scăzând de dincolo și adăugând dincoace, cu preț unitar general e un compromis legal .
      Moral nu știm, dar …
      Oricum, în ritmul actual de degradare a rețelei de transport dar și de distribuție daca nu se face ceva cat mai repede sistemul va intra în colaps și vom ajunge ca la Bacău și zona Onești, Moinești Dărmănești acolo mirarea e când nu au avarie zilnic, nu că la noi .
      Niște idioți au gândit același tip de conducta Premo, din beton precomprimat, de la Valea Uzului până în Bacău .
      Situată la adâncimi care ajung și la 13 m unde iarăși Piatra Neamț are noroc pentru că aici nu avem chiar așa ceva.
      La ei sapa o zi întreagă că sa găsească avaria, abia a doua zi pot și repara .
      O conductă de beton este atipică în ziua de azi și nu poți repara decât prin mufe de înaltă toleranta, teribil de scumpe .
      Adică la diametru acela, câteva mii de euro o mufa .

  4. Obiectiv. spune

    Păi cum să inlocuiasca Primaria o conducta care nu e in proprietatea ei? De ce nu o înlocuiește proprietarul- Consiliul Județean? Mai ales ca deservește localități din judet. Iar la ApaServ actionarul majoritar e Consiliul Județean. Cineva care nu e proprietar înlocuiește/ repară bunul altuia?

    ADMIN: Corecta întrebarea. Doar că legile s-au schimbat de mult și CJN nu mai are voie sa faca investiții decat in beneficiul judetului nu doar a unei localitati din județ.
    Primăria trebuie să facă o formailiate prin care să ceara tevile și apoi sa le schimbe doar ca nu vrea sa faca asta pentru că banii investiti sub pamant nu se vad si nu aduc voturi.
    Desigur ca ar putea schimba si consiliul judetean teava dar e la limita…se poate trezi ca le imputa Curtea de Conturi banii… pentru acelasi motiv…. beneficiarul principal …primaria Piatra-Neamt nu a cerut oficial schimbarea conductei … de ce? Si mai simplu. Daca primăria cere să se schimbe conducat recunoaste oficial că e o problema si se blocheaza proiectul prin care se baga milioane de euro in reabilitarea drumurilor de deasupra conductei… iar milioanele de euro sunt purtatoare de parandarat 🙂

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate