Pregătiri pentru cea de-a doua ediție a Sărbătorii Curții Domnești la Piatra-Neamț

0

curtea domneascaMunicipalitatea se pregătește pentru organizarea Sărbătorii Curții Domnești, prima ediție a acestui eveniment cu caracter medieval având loc anul trecut, pe 23 aprilie 2016, cu ocazia împlinirii a 525 de ani de la prima atestare documentară.

„Piatra-Neamț s-a născut din Curtea Domnească și asta face din acest eveniment unul dintre cele mai importante pentru noi, pietrenii. Luni (n.r. 10 aprilie 2017), consilierii locali vor avea ocazia să discute încă o dată bugetul evenimentului.”, a declarat primarul municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic.

Rămâne de văzut ce surprize ne rezervă acest eveniment în ediția din acest an care va avea loc pe 23 aprilie.

În 2016 pietrenii au avut ocazia să vizioneze atelierele de olărit, de împletituri nuiele, confecționare de măști și de țesut-cusut, organizate de Centrul pentru Cultură „Carmen Saeculare”, o expoziție de „Spade Medievale” ce au aparținut regilor europeni din sec. XV şi au putut face fotografii, la standul special amenajat, în costume de boieri sau cu tronul şi coroana lui Ștefan cel Mare. Manifestarea a mai prilejuit şi deschiderea unui atelier unde s-a bătut moneda aniversară dedicată celor 525 de la prima atestare documentară a Curţii Domneşti, dar şi o Paradă a Curții Domnești la care au participat Trupa The Sky, Străjerii și Dansatorii Ansamblului „Floricică de la Munte”. Totodată, cei mici au fost impresionaţi de spectacolul de teatru de păpuşi „Legenda Muntelui Ceahlău”, care a avut loc în fața Beciului Curții Domnești.După deschiderea oficială, publicul a putut viziona scenetele „Apărarea tronului lui Ștefan de către străjeri” şi „Sosirea lui Ștefan cel Mare la Curtea Domnească”, fiind urmată de o petrecere cu dansuri medievale și o degustare de vin. Ziua de sărbătoare a continuat cu scene de luptă prezentate de străjerii din Târgu Neamț, iar finalul „Sărbătorii Curții Domnești” a fost marcat de spectacolul palpitant oferit de fachiri.

sarbatoare

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate