Prefectura a fost pichetata de sindicalisti

0

Instituţia prefectului a fost pichetată astăzi, 20 septembrie a.c., de aproximativ 190 de sindicalişti afiliaţi la  Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel Alfa” , nemulţumiţi de toate măsurile de austeritate luate de Guvern.

O delegaţie, compusă din 7 reprezentanţi ai protestatarilor, a fost primită la discuţii de către prefectul judeţului, Mihai Archip.

Prin vocea liderilor fiecărei filiale judeţene a sindicatelor din domeniul administraţiei publice locale, poliţiei, sănătăţii, Petrotub Roman, Fibrex Săvineşti, pensionari – afiliate la CNS Cartel Alfa – s-au adus la cunoştiinţa prefectului atât nemulţumirile cât şi calendarul acţiunilor sindicale ce vor avea loc până la sfârşitul acestei luni, spre a fi trasmise Guvernului.

Astfel, protestatarii s-au pronunţat împotriva disponibilizărilor, a noii legi a pensiilor, a modificărilor Codului Muncii şi a legii de salarizare unice din sectorul bugetar.

Vârsta de pensionare, modul de calcul a pensiei, eliminarea categoriilor speciale şi deosebite de muncă, salariul minim, păstrarea coeficienţilor de ierarhizare a salariilor şi modificarea legii inspecţiei muncii, au fost subiectele cele mai dezbătute.

Reprezentanţii sindicatelor au reclamat că niciuna din propunerile formulate în cadrul dialogului social nu se regăseşte în noile acte normative.

Totodată s-a solicitat stabilirea unor programe concrete de investiţii care să conducă la stoparea disponibilizărilor şi la crearea de noi locuri de muncă, precum şi găsirea de soluţii de protecţie a salariaţilor deja disponibilizaţi şi a celor care, din cauza diminuării veniturilor, nu mai au puterea financiară de a-şi acoperi datoriile bancare.

Prefectul judeţului a preluat toate aceste revendicări şi a asigurat pe cei prezenţi că şi acum, ca de fiecare dată, Instituţia prefectului va informa Guvernul asupra acestui protest şi va susţine necesitatea dialogului şi a consultărilor pentru a se lua cele mai bune decizii.

D.S.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate