Prefectul a primit vizita reprezentantului UNICEF în România

0

Miercuri, 21 martie, la ora 10.00, domnul Prefect Mihai Archip a primit vizita unei delegaţii UNICEF, condusă de domnul Edmond McLoughney, reprezentantul UNICEF în România.

Vizita a avut loc în contextul bunei colaborări pe care Instituţia Prefectului – judeţul Neamţ o are cu UNICEF, în cadrul proiectului “Sprijinirea copiilor invizibili”, care s-a desfăşurat în anul 2011 şi continuă şi în anul 2012.


 Proiectul  are ca obiectiv suplimentarea  capacităţii autorităţilor locale de a se implica şi de a susţine protecţia copiilor, sănătatea, educaţia acestora prin angajarea a câte o persoană cu atribuţii de asistent social la nivelul a opt comune din judeţul Neamţ. În acest proiect dedicat prevenirii separării copilului de familie, s-au avut în  vedere în special zonele rurale deficitare în asigurarea serviciilor sociale. Primăriile care vor beneficia şi în acest an sunt: Bahna, Boghicea, Oniceni, Dragomireşti, Români, Săbăoani, Tămăşeni şi Bîra.

„În primul rând doresc să le mulţumesc reprezentanţilor UNICEF pentru iniţierea proiectului “Sprijinirea copiilor invizibili”, care s-a dovedit a fi de actualitate şi de mare interes pentru judeţul nostru.

Prin acest proiect, un număr de unsprezece comunităţi rurale în anul 2011 şi  opt comunităţi în anul 2012 au primit sprijin în sensul completării resursei umane din primărie prin angajarea unui asistent social. Pregătirea acestuia într-o primă fază şi finanţarea cheltuielilor legate de activitatea pe parcursul celor doi ani este asigurată de U.N.I.C.E.F.

 Instituţia Prefectului  îşi  exprimă în continuare disponibilitatea de sprijin în astfel de proiecte, care vin în întâmpinarea cetăţenilor, mai ales cunoscând ajutorul pe care l-a primit de la U.N.I.C.E.F. în diferite ocazii cum au fost momentele grele ale inundaţiilor din anii 2008 şi 2010.” a spus prefectul Mihai Archip.

„ Ne bucurăm să ne aflăm în judeţul Neamţ şi pe această cale doresc să  transmit aprecierile mele pentru implicarea de care au dat dovadă autorităţile locale şi judeţene. În cadrul acestui proiect  au fost identificaţi un număr de aproximativ 3000 de copii care au nevoie de sprijin, copii care provin din familii sărace, din zone rurale, nu au acte de identitate şi de aceea nu se află în evidenţa serviciilor sociale. Majoritatea acestor copii nu merg la şcoală şi riscă să ajungă în sistemul de protecţie socială. Noi  lucrăm pentru ca aceşti copii să devină vizibili şi să rămână în mediul lor familial” a declarat domnul Edmond McLoughney.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate