POZA ZILEI: Starea de relaxare a pătruns și în Guvernul Orban

6

O imagine s-a rostogolit pe rețelele de socializare și platforma Reddit. Nu a trecut mult timp și a fost preluată și de presa centrală. Stiripesurse.ro oferă și detalii despre cum a ajuns poza în spațiul public (click aici).

La prima vedere chiar am crezut că este vorba de o fotografie realizată mai de mult, poate imediat după învestirea Guvernului Orban 1 sau Orban 2… sau Orban plus infinit, că am pierdut șirul.

Însă la o privire mai atentă, am constatat că peisajul și bărbia doamnei Turcan sunt invadate de măștile de protecție. Nu le-am văzut prea ușor, deoarece am fost atacați vizual de abundența de sticle de alcool scump, trabucuri (or fi cubaneze?) și… apropiere socială (ce ironic).

Dacă învestirea guvernului era motiv de petrecere, stăm și ne întrebăm, ca niște oameni simpli care respectăm întocmai ce ne spun Grupul de Comunicare Strategică și alții care ne amenință cu amenzi dacă nu purtăm mască în spații închise, ce motiv de petrecere ar fi avut acum Guvernul Orban? E un privilegiu să fii ministru, într-adevăr, într-o țară cu economia la pământ, cu spitale închise, cu bolnavi cronici care mor cu zile, cu șomeri, cu angajați în prima linie care își pun în pericol viețile, cu oameni care nu își pot îngropa creștinește rudele, cu oameni care respectă legea, în timp ce alții o încalcă, deși ei au creat-o. Da, poate acesta e motivul de sărbătoare… Privilegiul într-o țară în care dubla măsură e la ordinea zilei.

Ne mai întrebăm, de asemenea… Oare ce povesteau miniștrii în birou? Să fie oare acea relatare istorică, ușor desprinsă din legende, din timpul marii revoluţii franceze? Prin 1789, când locuitorii Parisului manifestau pe străzile oraşului cerând pâine, o ducesă de la curtea Franţei i-ar fi adresat reginei Maria Antoaneta următoarele cuvinte: „Ce neghiob e poporul, care vrea neapărat pâine, când ar putea să-şi cumpere cozonaci!”, iar cele două femei au ajuns repede la concluzia că oamenii „dacă n-au pâine, să mănânce cozonaci!”. Într-un final, regina și-a pierdut capul… la propriu.

Așadar, oameni buni… „Dacă nu aveți după ce bea apă, beți whisky”.

I.R.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
6 Comentarii
 1. Oleaca spune

  Cred ca sunteti singuri care ati publicat aceasta poza .Restul publicatiilor nu ! Se vede cine a primit compensatii din partea P(D)NL.

 2. VLAD spune

  Fartanicia acestor personaje asta deranjeaza . ,,Tara arde si baba se piaptana „

 3. Bengescu Emanoil spune

  Fac ce vor muschii lor. Nu departe vezi numirile si schimbarile de prin judet. Cat de legale or fi ?

 4. tamba george spune

  vezi si un articol din cotidianul,ro semnatde cornel nistorescu referitor la aceasta fotografie

 5. VLAD spune

  Exemplu dat de cei care ne dau Ordonante si dispozitii in Romania.Bataie de joc marca P(D)NL

 6. Stefan spune

  Totusi, se pare ca afirmatia atribuita Mariei Antoaneta este o legenda popularizata de revolutionari.In zilele noastre, i-am spune fake-news!De altfel, Maria Antoaneta nu ara, in realitate, chiar asa cum a fost prezentata publicului, insa era intruchiparea raului, si straina pe deasupra (austriaca).Mai pe intelesul nostru, a fost demonizata precum Dragnea in zilele noastre.Deosebirea e ca Dragnea a intrat in puscarie, in timp ce regina a fost ghilotinata!Revenind la subiect, ce se vede in fotografie nu e nimic extraordinar.Sigur, nu e tocmai in regula, dar pun pariu ca asta se intampla in toate cancelariile dein lume (intr-un fel sau altul).Interesant e ca fotografia a fost facuta de „baieti” intr-un birou care ar trebui sa fie de maxima securitate , si a fost distribuita, cu siguranta, cu voia stapanului…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate