DGA – 15 ani de luptă anticorupție

0
FOTO: DGA/FACEBOOK

DIRECȚIA GENERALĂ ANTICORUPȚIE LA CEAS ANIVERSAR – 15 ani de activitate –

Direcţia Generală Anticorupţie din Ministerul Afacerilor Interne sărbătoreşte, la data de 30 MAI, 15 ani de la înfiinţarea ca structură de poliţie judiciară specializată în prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului ministerului.

În acest context, în prezența celor mai importanți colaboratori instituționali, a avut loc, la sediul din București al D.G.A., cu respectarea tuturor măsurilor pentru limitarea și prevenirea posibilelor îmbolnăviri cu SARS-Cov-2, evenimentul de marcare a acestui moment festiv.

La eveniment au participat: domnul Bogdan Licu, prim adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Crin Bologa, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, domnul Ionel Sorin Bălan, directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale, domnul Ioan Viorel Cerbu, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, doamna Denisa Adriana Cristodor, procuror șef secție în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și doamna Maria Arsene, din partea Reprezentanței Comisiei Europene în România

Totodată, ne-am bucurat de prezența Excelenței Sale, domnul Andrew James Noble, ambasadorul Marii Britanii la București, stat care, alături de Spania, se constituie drept cei mai importanți furnizori de expertiză în ceea ce privește construcția instituțională a  Direcției Generale Anticorupție, Excelența Sa, doamna Raja Jhinaoui Ben Ali, ambasadorul Tunisiei la București, Excelența Sa, domnul Stefan Tomasevic, ambasadorul Serbiei, Excelența Sa, domnul Abdulah Zawawi Bin Tahir, ambasadorul Malaeziei, precum și reprezentanți ai ambasadelor Statelor Unite ale Americii, prin procuror federal Scott Kerin, Spaniei, prin domnul Jorge Fdez de Tejada Vilallonga, atașat de interne, Republicii Moldova, prin domnul Emil Jacotă, ministru consilier și Ungariei, prin domnul Adam Varga, adjunct al șefului misiunii.

Festivitatea, la care au fost respectate toate regulile de protejare a sănătății în contextul măsurilor de prevenire a infectării cu SARS-Cov-2 (COVID-19), a constat în acordarea unor diplome aniversare lucrătorilor D.G.A. cu vechime în unitate, colegilor care s-au pensionat, precum și partenerilor instituționali.

Pentru marcarea acestui eveniment, lucrătorii Direcției Generale Anticorupție au organizat pe parcursul întregii săptămâni, la nivel național, numeroase activități de promovare a mesajelor anticorupție constând, printre altele, în distribuirea de materiale de informare anticorupție către cetățeni și personalul Ministerului Afacerilor Interne.

Respectând toate măsurile de siguranță impuse de situația pandemiei de SARS – Cov- 2, s-a relaționat cu cetățenii fiind abordată problema asigurării unui mediu de integritate la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, ca principali parteneri în lupta împotriva corupției.

Cu această ocazie, au fost distribuite materiale de informare conținând linia gratuită Call-center anticorupție a D.G.A. 0800.806.806, la care pot fi sesizate faptele de corupție în care ar putea fi implicat personalul M.A.I., de tipul flyere, pliante, odorizante auto, pixuri, carnețele și stickere autocolante auto.

* * *

Reamintim faptul că, anul 2005, momentul în care Direcţia Generală Anticorupţie s-a constituit ca unitate de elită, este datorat voinţei autorităţilor româneşti şi sprijinului oferit de Uniunea Europeană, prin acordarea de asistenţă specializată din partea Marii Britanii şi a Spaniei.

În cei 15 ani de activitate în lupta împotriva corupţiei, Direcţia Generală Anticorupţie s-a dezvoltat permanent atât pe palierul activităţilor de prevenire, cât şi a celor de combatere a faptelor  de corupţie, consolidându-şi rolul la nivel instituţional.

Fără îndoială că prevenirea reprezintă principala direcţie de acţiune împotriva corupţiei, concretizată prin desfăşurarea unor activităţi de instruire şi informare în rândul personalului propriu, dar şi prin campanii de conştientizare a societăţii civile, de educare a tinerei generaţii în dorinţa expresă de schimbare a mentalităţii populaţiei în ansamblul său.

Ca principal canal de comunicare cu publicul, CALL – CENTER anticorupţie 0800.806.806 pune la dispoziţia cetăţenilor un instrument direct de sesizare a faptelor de corupţie, putând fi apelat gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă de pe teritoriul României.

Prin toate acţiunile sale, Direcţia Generală Anticorupţie promovează legalitatea, integritatea, onestitatea şi profesionalismul, ca standard atât pentru personalul propriu, cât şi pentru cel al M.A.I.

Fiindcă toate acestea nu ar fi posibile fără sprijinul partenerilor noştri, dorim să mulţumim tuturor instituţiilor de aplicare a legii, societăţii civile şi cetăţenilor.

De asemenea, mulţumim structurilor M.A.I. care au contribuit şi susţinut demersurile instituţionale în lupta împotriva corupţiei, precum şi personalului care a demonstrat integritate în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu şi care a înţeles că numai printr-o atitudine corectă se poate construi o imagine demnă de rolul şi importanţa Ministerului Afacerilor Interne.

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate