Povestea de la Teatrul Tineretului continua

12

teatrucreponat

Povestea teatrului este una simpla de tot . Gheorghe Stefan nu are dreptate incercand sa dea vina pe conspiratii politice deoarece pe vremea cand am scris noi ca sunt probleme la Teatrul Tineretului el era in relatii excelente cu domnul Culita Tarata , Vasile Pruteanu facea ce dorea PDL-ul, iar PSD-ul si PNL-ul local erau in proportie de 90% la mana edilului .
Adevarul este ca cei de la Teatrul Tineretului au tacut malc pana cand Culita Tarata a luat fraiele CJN si atunci de abia au avut curajul sa vorbeasca si sa faca o conferinta de presa dupa ce in prealabil noi ne puseseram deja in cap pe toata lumea .
Ca sa nu o lungim foarte mult, opinia noastra este ca liniile de proiectare pentru teatru au fost fixate la o discutie cu habarnistii iar instalatiile de sunet si lumini …. ticluite in secolul in care se lansa si Giga TV  …. Doamne daca ati sti cine si-a dat cu parerea ………
Acum situatia este una fara iesire . Nu se poate face nimic pentru a fi acustica si ce trebuie la Teatru Tineretului deoarece ar insemna decopertarea peretilor , investitii , deranjuri financiare si nu credem ca actuala conducere a CJN sau a TT are destul sange in instalatie sa poarte un asemenea razboi .
Cel mai probabil se va trece la tot felul de improvizatii si carpeli pentru a da teatrul in functiune chiar si in sistem de avarie si de acolo inainte …..soarta .
Prezenta lui Gheorghe Stefan a fost una neinspirata impiedicandu-se la intrare si plecand ilegal pe contrasens si peste linie dubla continua, gest care ar fi lasat fara carnet orice muritor de rand .
Vizita domnului Gheorghe Stefan la Teatrul Tineretului.

Tapetul care imita plusul este de o calitate atat de proasta incat orice atingere cu degetul lasa urme, iar acest lucru a fost observat si de un ……….personaj  care inainte de  aparitia vizitatorilor a vrut sa transmita un mesaj …..  Ne cerem scuze pentru aceste imagini dar se pare ca realitatea este dura ….

Parerea domnului Cornel Nicoara .

Reprezentantul constructorului nu poate sa dea exemplu de o cladire la fel de prost tencuita ca Teatrul Tineretului .
Arhitectul si constructorul o dau pe dupa cires cu proiectul de acustica dar au promis ca ne vor da luni o copie dupa el . Asteptam sa vedem minunea . Pana atunci vizionati si alte pareri despre Teatrul Tineretului .

Acustica de la teatru este similara cu a unei pesteri .

Si in final, marturisim ca notiunile noastre despre liniile drepte sau curbe , despre imbinari , estetica , finete si eleganta nu coincid cu ale constructorului de la Teatrul Tineretului .

Vom reveni cu expunerea proiectului de acustica , daca nu cumva am fost mintiti si chiar exista acest proiect si va vom povesti cum e si cu alte smecherii de la Teatrul Tineretului .
Va urma ……

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
12 Comentarii
  1. marius spune

    Raspunsul pe care l-ati cenzurat nu se vroia a fi vreo imputatie adresata comentatorului ci doar adresa siteului pe care cei „profani”puteau sa-si imbogateasca cunostintele.
    Ati observat cred,ca eu de fiece data imi expun si sursele de unde ma inspir.

  2. asterix&obelix spune

    Cultura este un produs al minții și gândirii umane, și se referă la moștenirea socială alcătuită din modele de gândire, comportament și acțiuni caracteristice unei societăți. Ea este compusă din cultura nonmaterială, care constituie valorile spirituale, ideile, credințele sau obiceiurile, și chiar instituțiile. O altă componentă este cultura materială, care constituie produsele materiale, bunurile, monezile.

    După spusele lui J.J Rousseau, omul este un animal social, și prin socializare s-au creat valori, modele și obiceiuri care au dus la formare unor procese culturale complexe, iar Samuel P. Huntington afirma că cele mai importante distincții dintre oameni, sunt de natură culturală. Procesele de dominanță rămân principalul obstacol al transformării sociale și este necesară o nouă concepție despre cultură pentru a o contrabalansa. Revolta față de aceste transformări sociale, vine tocmai din partea celor favorizați, care trăiesc în țări dezvoltate, și care nu au o situație atât de gravă iar cei care trăiesc sub neliniștea materială, au incă vie speranța într-o lume mai bună și păstrează adevăratul sens al culturii. În funcție de situațiile materiale, cultura necesită diversificarea valorilor, manifestă interese asupra anumitor lucruri si este obligată să accepte modelele impuse de societate.
    Cultura prezintă, totalitatea valorilor materiale, morale și a normelor create de societăți și comunități, care se rezumă la oameni. În transformarea socială, cultura exprimă tensiunea dintre individ și societate, dintre practici și reprezentări, dintre cunoaștere și creație. Studiul culturii se realizează cu concepte fundamentale întâlnite în antropologia culturii și în sociologia culturii. Dintre conceptele existente, toate sunt prezente în orice abordare a fenomenului cultural. Cultura politică participativă, care corespunde sistemelor democratice, este rezultatul proceselor educaționale dezvoltate și a unui grad înalt de organizare, reflectând și experiențele politico-sociale specifice tărilor democratice. Cetățenii posedă un ansamblu de mijloace subiective și de abilități, de priceperi și deprinderi de a le utiliza rațional în scopul de a influența luarea deciziilor, desfășurarea evenimentelor politice, reprezentarea sau de a opri acele decizii administrative care le-ar afecta negativ interesele

  3. asterix&obelix spune

    Ce-i mai mare: cinstea sau averea?
    Un om înţelept şi credincios a zis:
    „E mai mare cinstea … Dacă ai pierdut averea, o poţi face din nou cu cinstea; dar dacă ai pierdut cinstea, n-o poţi căpăta din nou, oricâtă avere ai cheltui întru aceasta.”

  4. asterix&obelix spune

    E greu sa fii intelept, cand esti bogat, sau bogat, cand esti intelept.

  5. Leo Taxil spune

    Desigur ca si directorul actual are o parte din vina, pentru ca in calitate de beneficiar direct trebuia sa fie pe santier zi de zi, nu sa vorbeasca pe la colturi. Rezolvarea problemei e complicata si se impune o ancheta a Curtii de Conturi, deoarece s-au cheltuit sume uriase care nu justifica deloc calitatea lucrarilor si materialele cele mai ieftine folosite-cu acordul proiectantei! Si pentru ca e inevitabila refacerea unor lucrari, si pentru ca bani nu mai sint, contravaloarea lor trebuie suportata de cel care le-a executat.

  6. IONUT CORFU (nationalistu`) spune

    Intr-adevar.Un dezastru.Permiteti va rog o concluzie! As vrea sa comentez si despre marlania care zace in Stefan insa ma abtin.El e cu banii,cu afacerile,etc.Mai putin cu bunul simt si cu respectul.Asadar,o concluzie,parafrazand un proverb romanesc.Mai multi tampiti au dat cu cataroiul in balta si acum trebuie sa se adune si sa-si stoarca neuronii vreo suta de destepti ca sa scoata bolovanul.E complicat rau.Cred ca va mai dura cativa ani buni pana sa se indreptele atatea nerozii.Din cauza ca e cu bani de la coana Europa vor fi probleme mari pana se va sfarsi totul cu bine.Si asta va dura poate peste cinci ani poate chiar zece.Insa dupa atitudinea latraului acela (Popa parca),tind sa cred ca vor fi in stare sa scoata bani din spagile lor numai sa nu se mai intinda mirosul urat si mai departe.

    1. marius spune

      Cica,Bula se duce la un bordel. Ajunge acolo si i se cere o suma mare de tot pentru prestatia „doamnei”. Intra in camera se culca langa duduca si incepe s-o atinga cu…. pe corp. Aceasta,la un moment dat il intreaba ce face,la care Bula-i raspunde : Auzi coana,la banii astia am dreptu’sa-mi aleg unde fac gaura.
      Asta-i si cu Pinalty si nu numai el,la banii lor,au dreptul sa-si aleaga cui sa se adreseze cu bun simt si respect. Chestie de „liberalism”in comportament.

  7. Razvan spune

    Acum ar fi UN BUN MOMENT sa redati imaginile din timpul lucrarilor cu domnu’ ‘supervisor’ ce ameninta reprezentatul ziarului cu accidente posibile. Ma refer aici la individul cu bascuta si poseta de ‘la italia’ ce o facea pe seful de santier si ameninta pe cel ce filma zidul creponat.

  8. me spune

    concluzii

    Constructorul nu are nici o vina.
    Proiectantul nu are nici o vina.
    Beneficiarul (prin managerul de proiect) nu are nici o vina.

    Constructorul primeste banii.
    Proiectantul primeste banii.
    Iar beneficiarul trebuie sa mai faca un proiect care sa corecteze tot.

  9. me spune

    Ascunsul dupa „nu a fost respectat proiectul ?” metoda general utilizata de catre cei responsabili din partea statului pentru realizarea lucrarilor. Toate „gafele” (intentionate si neintentionate) sunt datorate lui „asa e proiectul”. Prostie tipic romaneasca, in loc sa actualizezi/corectezi proiectul la momentul sesizarii „gafei” se merge cu ea pana la receptie iar acolo se gasesc tot felul de oameni care vin sa-ti zica „habar nu ai” , „esti carcotas” samd.

  10. asterix&obelix spune

    Mai ofticosule,ranchinosule …mai ramanea sa-i bati pe cei prezenti cu pietre… cum faceai cand jucam fotbal la Scoala 3 … de bun ce erai sculai, tot cartierul, in picioare cu plansetele tale de ranchinos, neadaptat,nemultumit, frustrat…., traumatizatule! Tot comportamentul de adult al acestui specimen politic(? ) sta sub semnul acestor urme lasate de/si dobandite in copilarie .Mitomanie in stare pura!De fapt niste mincinosi ordinari (Popa, arhitecta,etc.)care au demitizat acest simbol al orasului , jucand alba neagra cu el !!!! Remarc la acesta nefericita „personalitate ” cu care s-a pricopsit urbea , comportamentul nonverbal ,body language , …. pe limba noastra, badia cu moaca de „marea adunare nationala”, limbaj si comportament de derbedeu ,de mahala. Sunt surprins cum dintre cei care-l combateau nu au luat si vreo cativa pumni in bot ,asa ca la jocurile de barbut.

    1. Privitor spune

      Adevarat mitoman, insa surprinde si prin tupeul cum ia la pertu pe toata lumea – autosuficienta maladiva.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate