Polițiștii vor fi dotați cu camere video de ultimă generație/Abuzurile, dovedite mai uşor în instanţă

0

Începând cu luna august, polițiști vor fi dotați cu camere portabile şi echipamente de ultimă generaţie

sursa foto: Libertatea.ro

Imaginile de la intervenţii vor fi folosite ca probe în anchete şi pot fi de ajutor şi atunci când o persoană e abuzată de forţele de ordine. Totodată, și poliţiştii vor putea demonstra mai uşor comportamentele inadecvate ale cetăţenilor.

Conform Digi 24, camerele poliţiştilor români vor putea fi observate foarte uşor pentru că vor avea mărimea unui telefon mobil și vor fi ataşate pe uniforma agenţilor.

Camerele sunt de ultimă generaţie şi sunt făcute special pentru forţele de ordine. Acestea pot înregistra până la 12 ore la standarde înalte şi au capacitatea de a filma cadre largi şi de a înregistra înainte de a fi pornite tocmai pentru a nu pierde momente cheie din intervenţia poliţiştilor.

În total, 12.000 de camere de ultimă generaţie vor ajunge la poliţiştii români. Valoarea contractului se ridică la peste 15 milioane de lei, iar primele 6.000 vor ajunge în dotarea polițiștilor în această vară.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate