Polițiștii nemțeni lucrează în condiții mai proaste decât cele în care stau arestații

5

Am fost azi la Poliția Municipiului pentru a ridica un cazier și am văzut un polițist care stătea într-un fel de vizuină de termopan de aproximativ un metru lățime și se înghesuia pe o măsuță și pe un calculator pentru a emite certificate de cazier. Cu ce o fi greșit polițistul respectiv de a fost pus să muncească într-un dulap nu știm exact, dar pe căldura asta să stai în scorbura de termopan fără aer condiționat e ceva…

La fel am observat și prin sediul poliției angajați cu limba scoasă de un cot și cu cămăși cu model de transpirație de ziceai că au venit oamenii din Sahara.

În contrast cu aceste condiții în care muncesc polițiștii e bine de știut că jos, la arest, băieții cazați au aer condiționat, mese regulate, lichide pentru hidratare și mult mai mult spațiu de detenție decât au unii polițiști pentru a-și desfășura activitatea.

Dacă un arestat ar fi băgat într-o celulă de dimensiunile biroului de la eliberare caziere s-ar chema tortură, așa, când e vorba doar de locul de muncă al unui polițist, se cheamă ”condiții minime”.

Să vă mai spunem că am văzut polițiști mergând cu mașini în care dacă strănuți cade o portieră? Să vă mai spunem că am văzut polițiști cu armament cu care nu ar putea împușca o veveriță? Să vă spunem că dacă se face un muzeu al poliției române ar avea deja toate exponatele căci ele sunt deja pe inventarul polițiștilor?

Din păcate acesta este adevărul. Polițiștii de la care noi avem atâtea pretenții și pe care îi criticăm zilnic muncesc în niște condiții pe care mulți dintre noi nu le-ar accepta.

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
5 Comentarii
 1. Gigi Becali spune

  Din pacate politistii vs persoane arestate preventiv au un plus. Libertate! Poate pleca organul cand are chef. Nu il obliga nimeni sa stea in 2×2 m2. Daca il duce capul poate face altceva. Nu il obliga nimeni sa sa ste in cusca. Fata de cei arestati preventiv. Asta e marea diferenta. In plus cei arestati preventiv sunt cosiderati nevinovati din pct de vedere legal. Si au fost nenumarate cazuri de achitari in ziua de azi.

 2. Silviu spune

  Corect argumentat!.mai tot timpul ,cu o mica perioadâ au avut niste spatii mici. Au avut la .ipj la intrare , pe scari unde a fost ,este cantina ,popota dupâ la rutierâ la lic. Hogaș , de acolo la . Mall forum tot asa o „celulâ” de termopan iar acum , câ seful sau fostul , e comandant la municipiu , ia mutat acolo , in ceea ce prezentați d vstrâ . Ori cum altii au râmas pe vechiile locații , se putea si in acest caz sâ se gâseascâ o locatie mai corespunzâtoare , care sâi mulțumeascâ si pe ei si pe ceî care au ne8oie de rerpectivul document , farâ ai , , asi lua aeru ” sufletu” unu , altuia .

 3. Ion spune

  Asa e dle Iosub!

 4. Stefan spune

  Dar de ce naiba mai trebuie certificate de cazier?Pe de alta parte, aceste certificate ar trebui eliberate la Evidenta populatiei, nu la politie!

 5. Stan spune

  Saracii de ei…da cand stau la panda si la umbra sa te prinda in trafic nu lucreaza in conditii proaste??? Poate aia de la birou is tot aia arestati si repusi in functie…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate