Dacă vrei să ajuți copiii din centrele de plasament din Neamț, înscrie-te în AJUNGEM MARI până pe 10 august

Mai multe detalii și pașii de înscriere, pe site: http://www.ajungemmari.ro/implica-te/devino-voluntar/.
S-a prelungit până pe 10 august termenul până la care te poţi înscrie ca voluntar în Ajungem MARI. 3 ore petrecute cu copiii înseamnă un carusel de emoții și o oportunitate de a vă descoperi împreună. Copiii din centre de plasament din România au nevoie de 2000 de voluntari care să îi ajute să se dezvolte și să le devină prieteni pe termen lung și modele. Spune-le și prietenilor și veniți împreună în echipa Ajungem MARI pentru a crea niște experiențe de neuitat pentru copii.
Se caută voluntari peste 16 ani, fără limită superioară de vârstă, care să își dorească să ajute și să împărtășească din cunoștințele și pasiunile lor. Voluntarii pot fi din toate domeniile pentru că nu e nevoie de experiență de predare sau în lucrul cu copiii – înainte de începerea activităților ei participă la un training despre nevoile copiilor din centre și metode de lucru, iar apoi sunt sprijiniți pe parcurs.
Prin întâlnirile lor cu copiii, voluntarii îi ajută să capete mai multă încredere în forțele proprii, să își îmbunătățească abilitățile și cunoștințele și să își descopere pasiunile și ce vor să facă mai departe. Voluntarii primesc în schimb zâmbetele și îmbrățișările copiilor.
Înscrie-te până pe 10 august completând formularul online: https://goo.gl/forms/WJOHNetP5hNsflzy1 și trimițând apoi CV cu fotografie la adresa menționată în formular.
Detalii pe www.ajungemmari.ro, iar pe pagina de Facebook se găsesc scurte poveşti ale voluntarilor de la orele cu copiii.

Programul educațional Ajungem Mari – Asociația Lindenfeld
Asociația Lindenfeld este o organizație non-guvernamentală ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societății.
Principalul program este Ajungem MARI, care susține educația copiilor din centre de plasament și medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat și orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative și activități socio-recreative, programul își propune să reducă trauma institutionalizării, a abandonului și a separării de familie, să le dea copiilor încredere în ei și să le formeze abilități pentru a deveni adulți responsabili și independenți. Detalii pe www.ajungemmari.ro.



Nici cand m-am inscris la Unicef in Ancona,nu au avut atatea pretentii! Corect…suntem in Ro…standardele sunt cu mult mai înalte.
Ce metoda aveți de a da copii în plasament familiar
Stiam de mult de asta. Daca vreti voi va puteti inscrie
sant f fericita sa aud ca se face voluntariat chiar pot spune f mandra pentru asta iubesc enorm de mult copiii si ma bucur sa aud ca cineva se implica si face asta miar place f mult sa fac si eu parte din echipa chiar daca am o varsta de bunica mi ar place sa iau un copil acasa la mine 3 ore de ce nu iubesc f mult copii si la scoala de unde lcuiesc ma implic mereu cu dragoste si daruire
Dar de ce au nevoie de voluntari când ar putea ușura procedurile de adopție nu cei de la direcție sa bage bete in roate aiurea familiilor care doresc cu adevarat sa adopte un copilad.dar nu e mai usor sa astepti voluntari ca sa zică că cei de la direcție ca au de lucru?
Probabil ca trebuie cunoscuti copiii si fiecare caz in parte. Aici, i-am simtit pe majoritatea ca trag la familia lor, nu ca isi doresc parinti adoptivi. De exemplu am vizitat cu ei un loc care are o harta mare a judetului, identificam localitati si mi se spune: „uite aici sta sora-mea” sau „de aici sunt eu”. Inainte sa merg aveam multe prejudecati si solutiile pareau la indemana, dar fiecare caz pare mai complicat. Noi nu intram in detalii despre viata lor personala, vrem sa le aratam cat mai multe, sa ii invatam, sa ii ajutam (de exemplu la materiile la care se descurca mai putin bine). Unii copii sunt deja mari, la 16 ani isi doresc independenta. Legile pot merge in paralel, orice legi ar fi cred ca trebuie cantarit foarte bine. Unii copiii pot prefera sa stea in centru si sa fie vizitati sau sa mearga in vizita la familia extinsa periodic, decat sa intre in alta familie. N-as intra prea adanc in subiect ca ma depaseste de la un punct incolo, dar vrea sa ofer o alta perspectiva.